agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-12-2009, 22:50   #1
Ağaç Dostu

triple's Avatar

Giriş Tarihi: 13-10-2009
Sevgili Faruk! Resimler cok guzel. Yanılıyorsam uyarın ama bazıları sanki ışık problemi yasiyor, yapraklarda sap uzunlukları fazla artmış durumda ve bu da sanırım yetersiz ışıkla alakalı yanılıyor muyum? Sayın Arer, sizce de oyle değil mi? Örneğin;
6285 nolu mesajın 1 ve 8 nolu resimler
6286 -3-4-5 nolu resimler
6287-2
6288- 1 3 4 5
6289 -3 nolu resimler bence bunların ışık sorunu var gibi geliyor

Düzenleyen Sevilay : 20-12-2009 saat 23:08 Neden: İmlâ
triple Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2009, 23:29   #2
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Bunlar da benim çiçekli yavrularım. Birkaç haftaya açacaklar...
Ve diğerleri

Eklenen Resimler

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2009, 23:33   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatih Mesajı Göster
Bunlarda benim çiçekli yavrularım.Birkaç haftaya açacaklar...
Ve diğerleri
Fatih bey; son resimlerinizde üstü kapalı olunca çürümüyorlar mı? Açan menekşelerinz harika. Onlara uzun ömürler dilerim.

Düzenleyen Sevilay : 20-12-2009 saat 23:12 Neden: Cümleye büyük harfle başlamalı. Noktadan sonra boşluk bırakmalı
nevin52 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2009, 23:47   #4
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Nevin Hanım, bulundukları oda soğuk olduğundan üstlerini açmadım ve şu ana kadar da çürüyen olmadı. Kaktüslerim için özel oda açmam gerekmişti ve sera ortamının burada daha uygun olduğu kararındayım. Ancak ısıtılan bir odada olsalardı muhakkak üzerine delikler açardım.
Ve son olarak mor menekşe yavrum ve uzaktan gelen yavrum

Eklenen Resimler

Düzenleyen Sevilay : 20-12-2009 saat 23:13 Neden: Noktadan sonra boşluk bırakmalı
Eski 19-12-2009, 23:59   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-12-2008
Galeri: 70
Sayın triple teşekkür ederim. Uzun saplı olanları seradan aldım. Benden kaynaklanmıyorlar. Benim büyüttüklerimin hepsinde yaprak ve sapları kısa ve orantılıdır...

Faruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2009, 02:39   #6
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Sevgili Faruk bakmaya doyamadım menekşelerinize Ellerinize, emeklerinize sağlık güle güle büyütün hepsini

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2009, 20:52   #7
Ağaç Dostu

Şener KÖKSAL's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2009
Galeri: 9
Son birkaç aydır menekşelerimi uzun saksılara dikip aranjman yapıyorum. Gelişimleri gayet iyi. Farklı renklerde aynı saksıda açınca muhteşem bir renk cümbüşü oluyor. En son yaptıklarımı sizlerle paylaşmak istedim.

Eklenen Resimler

Şener KÖKSAL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2009, 23:01   #8
Ağaç Dostu

Serra43's Avatar

Giriş Tarihi: 08-11-2008
Galeri: 49
Bunlar da yeni üyelerimiz, eve gelince biraz çiçekleri kendinden geçti

Eklenen Resimler

Düzenleyen Sevilay : 20-12-2009 saat 23:20 Neden: Virgülden sonra boşluk bırakmalı
Serra43 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2009, 09:14   #9
Ağaçsever

çiğdem86's Avatar

Giriş Tarihi: 12-11-2009
Menekşeleri tohumdan nasıl çoğaltırız?

çiğdem86 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2009, 14:46   #10
Yeni Üye

menekşelerimin resimlerini nihayet yükleyebildim.şimdi uzmanlardan dertlerine derman bekliyorum.(:210. sayfada yazmıştım.)

Eklenen Resimler

Eski 21-12-2009, 15:09   #11
Ağaç Dostu

triple's Avatar

Sayın Nevin52'!
resimlerden görebildiğim kadarıyla naçizane fikrim!
1 resimdeki menekşeniz in yapraklarında duzensiz bir buyume var ve buda yine bence ışık yetersizliği ile alaklı diyorum. son resimdekide oyle gorunuyor.
2 ve 4 cu resimlerdeki menekşelerde ise sanki güneş yanıkları var ve sanki yaprakları güneşli bir havada ıslatarak yakmışssınız gibime geliyor. Çunku yeni gelişen yapraklarda problem yok . Bence ışık olayına ihtimam gosterin biraz. ve asla yapraklara su degdirmeyin. Yavas yavas yanık yaprakları budayarak yeni surgunlerle menekşenizi gencleştirin.
2 ci resimdeki menkşenin saksısında sanki yanmamış koyun gubreleri goruyorum birde yanılmıyorsam???? oyleyse sayet topragınızı gozden gecirin ayrıca derim
ama yinede soz ustadların. Sayın Arerin bu konuda goruslerinide bekleyin derim.
Saglıklı gunler dilerim...

Eski 21-12-2009, 17:41   #12
Yeni Üye

ARER's Avatar

Giriş Tarihi: 03-12-2009
Işık,Saksı,Toprak Hataları......

Merhabalar,
Sn Nevin52

Bu gün resim gelmese ezbere cevap yazacaktım yazdıklarınıza. Sn Triple mütavezilik göstermiş. Söylediklerine katılıyorum. Teşhisler dogru. Ben de keskin cümlelerle yazayım. Resim resim
söylemeyeceğim. Hangisi nedir anlayacaksınız.

1. Ortam 28 derece gecede çok düşmez, bu ısıda beslemek ancak hergün sulamayla olur.
Toprakları nemli olacak her gün sulanacak. (Hergün sulayacak gibi az az).(Bilinenin aksine siz gece sulayın. Bu uyarıyı başkaları dinlemesin)

2. Işık yetersiz. Camın önüne taşıyalım. Bu mevsimde direk güneş ışığı arasanızda yok.
(Önüne kagıt koyabilirsiniz.)

3. O saksılarda çok geç açar. Saksıları değiştirin. O saksılarda 1 metre kılıç bile olur. Yazın sardunya ekersiniz.

4. Sn. Triple ın dediği gibi torf olmayan saksılardaki topraklar menekşeye olmaz. Toprakları
torf olmayanları acil değiştirin. Korkmayın bozulmazlar.(Zaten kötü durumdalar)

5. Altındaki tabaklarda kesinlikle su olmasın.(İleride bu konuda yazacagım. Tabakla rutubetlendirme)

6. Menekşeleriniz çelikten büyüme diye düşünüyorum. Anca yaşıyorlar. Satın alınmış olsalar çoktan ölürlerdi.

7. Saksıları değiştirirken bahçe topragı olanların köklerine ve saksının dibindeki topragın durumuna bakıp, durumu anlayacaksınız.

8. Değişimden sonra sarkık yaprakları alın çelikleyin, onlar toparlamaz. Bazılarında 5-6 yaprak koparacaksınız.(Elinize alınca anlayacaksınız, boynu bükükler, sapı koyuları da(su tutanlar) suya da değil direkt çöpe atabilirsiniz).

Saygılar

ARER Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2009, 19:48   #13
Ağaç Dostu

Şener KÖKSAL's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2009
Galeri: 9
Bugünde ofisimdeki fotoğrafları yükleyeyim dedim. Hepsi yapraktan çelik ile kendi üretimim. Büyük yapraklı olan saksı hariç. O toprak saksı ile geçen yıl bana hediye gelmişti. Gayet normal bir menekşe idi. Son 7-8 aydır kocaman sağlıklı güçlü yapraklar vererek neredeyse tüm yıl boyunca aralıksız açtı ve hala açmaya devam ediyor. Bu saksıdan en az 12 büyük yaprak kopardım son bir ayda. Küçük saksılardaki kipadan aldığım yaprakların yavruları. Bir çoğunda 4-5 yavru var. Bir kaç hafta sonra ayıracağım. Uzun saksıdakiler benim menekşe tarlam. İçersinde 10 ayrı renk var ve ikisi açmaya başladı. Büyük saksılardaki kocaman salon çiçekleri ama saksıdaki bol toprağı çelik tarlası olarak kullanıyorum. Onlarıda yakından çektim. Menekşe seviyorsanız tüm yaratıcılığınızı kullanmak zorundasınız )

Eklenen Resimler

Şener KÖKSAL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2009, 01:04   #14
Yeni Üye

Question

(5. Altındaki tabaklarda kesinlikle su olmasın.(İleride bu konuda yazacagım. Tabakla rutubetlendirme)

Sayın arer,tabakla rutubetlendirme hakkında bilgi verecektiniz.Sabırsızlıkla bekliyoruz.Sanırım çok yoğunsunuz.Siteye fazla uğrayamıyorsunuz galiba

Eski 29-12-2009, 07:17   #15
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Sevgili Orkun menekşelerin çok güzel güle güle büyüt. Sekiz saksı az değil daha yeni başlamış biri için.

Saksılarının büyüklüğü ne kadar sevgili Orkun. Gözüme kocaman göründüler. Kendi menekşelerime bakıp beceriksiz diye kendime kızmaya başladım

Menekşelerimin çiçeklerini kopardım bozulmuşlardı. Ama içlerinde hiç açmamış olanlar da var. Çiçeklenmeleri için ne yapabilirim

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2009, 21:55   #16
Yeni Üye

sayın triple ve sayın arer,sizlere çok teşekkür ederim.tavsiyelerinizi uygulamaya çalışacağım.bu konularda acemi olduğum için affınıza sığınarak birkaç sorum olacak
1-ben saksıları hep alttan suluyorum.toprağından mı sulamalıyım?
2-saksıları bayağı küçük olmalı sanırım.ikisi hariç benim saksılarda büyük değil ama.
3-torf dediğiniz toprak nasıl bir toprak oluyor?herhangi bir çiçekçiden alınan herhangi bir toprak olur mu?
4-pencerelerimin önü bu mevsimde çok güneş alıyor.buradaki hava tam bir bahar havası.içerisi (petekler kapalı olduğu halde)ağustos sıcağı,dışardan güneş, zarar verir diye pencere önünden aldım.tekrar eski yerlerine taşıyayım mı dersiniz?(yapraklarında gördüğünüz lekeler orda oldu.bazıları da tamamen yanmıştı)bizlere yardımcı olduğunuz için candan teşekkürlerimi sunuyorum.sağolun,varolun...

2

Eski 22-12-2009, 16:10   #17
Ağaç Dostu

MİRBE's Avatar

Giriş Tarihi: 17-12-2009
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevin52 Mesajı Göster
sayın triple ve sayın arer,sizlere çok teşekkür ederim.tavsiyelerinizi uygulamaya çalışacağım.bu konularda acemi olduğum için affınıza sığınarak birkaç sorum olacak
1-ben saksıları hep alttan suluyorum.toprağından mı sulamalıyım?
2-saksıları bayağı küçük olmalı sanırım.ikisi hariç benim saksılarda büyük değil ama.
3-torf dediğiniz toprak nasıl bir toprak oluyor?herhangi bir çiçekçiden alınan herhangi bir toprak olur mu?
4-pencerelerimin önü bu mevsimde çok güneş alıyor.buradaki hava tam bir bahar havası.içerisi (petekler kapalı olduğu halde)ağustos sıcağı,dışardan güneş, zarar verir diye pencere önünden aldım.tekrar eski yerlerine taşıyayım mı dersiniz?(yapraklarında gördüğünüz lekeler orda oldu.bazıları da tamamen yanmıştı)bizlere yardımcı olduğunuz için candan teşekkürlerimi sunuyorum.sağolun,varolun...

2
Nevin hanım,

İzninizle sorularınıza benim de ilavelerim olacak;

Çiçekciden pırıl pırıl canlı aldığım 4 menekşem cam önünde sabah güneşi az da olsa alıyorlar zararı olurmu..Ooturma odamda kalorifer biraz yakın durumdalar..
Toprağı kontrol edip iyice kurumuşsa mı yoksa hafif nemliyken mi sulamalıyım..Damacana suyu kullanıyorum..
Saksılarımın ikisi 3 numara ama çok yapraklı olduğundan hafif büyük saksı kullandım diğerleri 2 numara saksıda..
Daha önceki mesajlarda yazılmış menekşelere çiçek açtıran sıvı besin hangi zaman aralıklarıyla ne kadar kullanmalıyım..Diğer çiçeklerim için çiçek çoşturan kullanıyorum menekşeler ,ç,n de kullanabilir miyim
Bir de değişik gübre çeşitlerinden bahsedilmiş afrika menekşesine hangi gübre kullanmalı..

Teşekkürler..

MİRBE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2009, 12:14   #18
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Son günlerde açan menekşelerim...

Name:  100_1684.jpg
Views: 2080
Size:  36.3 KB

Name:  100_1685.jpg
Views: 2048
Size:  45.7 KB

Name:  100_1686.jpg
Views: 1903
Size:  56.1 KB

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2009, 14:39   #19
Ağaç Dostu

triple's Avatar

Sayın Nevin52 ve Mirbe!
Öncelikle işi bilenler belli oluyor Maki01 i tebrik etmemek mümkün değil. Sayın Maki01 harika menkşeler yetiştirmissiniz. Bunun sırrı; Öncelikle uygun toprak, uygun sulama, Uygun saksı büyüklüğü, ve uygun ışık kaynagını bulmak tespit etmek ve uygulamak diyorum ben.
Ha bu arada hepimiz zman zman hatalar yaptik ve halen yapiyoruz. ve yapmayada devam edeceğiz. En azndan kendi adıma soyledim bunu. Genelemiyim de alınan olmasın!!!

Şimdi gelelim Nevin52 nin sorunlarına;

1:Nevin52, evet mumkün olduğunca toprraktan üstten sulamak, ama önce uygun toprak veuygun toprak karışımı seçmek gerekiyor.
Sulama saatlerine dikkat etmek asiri sulamadan kaçınmak, ve dinlenmiş az klorlu ve az tuzlu su kulanmak gerekiyor ve oda sıcaklığında su kullanmak

2-Saksı boylarınız sizce buyuk değil ama resmdekiler bizm gördüklerimiz Afrika menkşelerinizn boyutlarına göre baya buyuk ve aynı zamanda yuksek saksı tabir ettiğimiz cinsten o yuzden uygun olmadığı kanaati sanirim arelde hasıl oldu diyebilirim . O yuzden siz Sayın Arel in önerileri dogrultusunda saksı boylarınız küçültürseniz faydalı oalcaktır .

3- Torf Toprağını herhangi, bir çiçekçiden temin edebilirsiniz yanlız kimyasal durumlarına dikkat edin Ph degeri çok önemli bunla alakalı bilgilerde Afrika menkşesi ile ilgili bu sayfada daha once yayımlandı . Ama genel anlamda Bir çiçekçiden alacağınız TORF uygun düşer sanıyorum.

En azından menekşeleriniz şimdikinden daha sağlıklı olacaktır.
Ben kısaca menkşelerimde şöyle bir karışım uyguluyorum "3 ölçü Torf Ph değeri 5 ila 6.2 arasında olanlardan. 1 ölçü Perlit , 1 ölçü çok iyi yanmış keçi gübresi ufalanmış ve öğütülmüş kuru halde. "

Son Sorunuza gelince ;

Menkşelerinizi direk günelşten uzak tutun tutmadığınızda zaten yaşamışsınız olanları ama bol ışık alan bir yerdede durmaları gerek asla kuzey cephede kalmasınlar o zmanda ısşık alir ama cicek acmaz .

Benim sayın Nevin 52 ye onerilerim bunlar ama sayın ARER de bu konda bilgi verecek **** yaptigim yanlışlıklar varsa düzeltecektir. sadecesayın Arer değil diğr tecrübeli arkadaşların önerileride bizlere yol gösterecektir eminim. Bu arada sayın Arerin Tabaktan sulamayla ilgili anlatacaklari vardi halen analtmadi bekliyoruz sabırsızlık la.

Ayrıca sayın ARER in menekşelerinide görmek istiyruz.

Sayın MİRBE!
Sabah güneşi almaları aksine gğüzel çünki almaları gerekiyor .Kalorifer üzerinde olmadıktan sonra sanirm sorun olmaz tabii ortamdaki nem oranı da onemli cok kuru hava oluşmaması gerek.

Toprağın tamamen kurumasını beklerseniz menekşeleriniz anında boyunlarını bukerler hafif nem oranı en ideal olan bence ayrıca damacana suyu vermeniz guzel ama suyun ortam sıcaklıgında olmasına dikkat edin.

Afrika menekşeleriniz normalde sağlıkları yerindeyse uygun bir toprak karışımı hazirladiysanız ek bir gübreye gerek yok bence ama varsa gelişimlerinde bir yavaşlama o zman çiçek coşturan denen ve menekşeler için özel hazirlanmış besinlerden verebilirsinzi diye düşünüyorum onlarıda cok fazla değil kulanım klavuzundaki oranda vermelisiniz.

Bütün bunları yazdim ama bazen doktorun kendi kel başına surecek ilacı olmazmış bende zman zman yanlışlar yapiyorum ki gecenlerde okumuşsunuzdur bitkilerimin bir kacında klorofil yetmezligi sorunuyla karşilaştim ama o sorunu cozdum sanirim cıkan bir akc yapraktan sonra yeni gelen son 3 yaprak düzeldi artik yeşil yeşil yapraklarım var

saygılarımla bol çiçekli sağlıklı , oksijeni bol tertemiz bir dünyada yaşamak dileği ile,

Eski 26-12-2009, 20:42   #20
Ağaç Dostu

MİRBE's Avatar

Giriş Tarihi: 17-12-2009
Galeri: 2
Sayın Triple,

Bilgiler yardım için çok teşekkürler...Forumlarda okuduklarımla berbaer sizin yazdıklarınıza uyarak menekşelerime iyi bakmak onlara annelik yapmak hevesindeyim..

3 tane yeni almış olduğum menekşelerimin saksılarını değiştirdim 15 gün oldu çiçekleri kenarlerından bozulmaya kahverengimsi olmaya başladı ne yapabilirim neden olur?

Bugün Praktikere gitmiştim beyaz menekşe varmı diye bakmaya amaaaa oda ne saksılar dolusu menekşe ama açmamışlar çiçekleri yok ve çoğununda yaprakları bozulmuş..Görevliye sordum biz bunları depoda unutmuşuz bozulmaya başlamışken satışa çıkardık dedi ama renk belli değil hadi renk önemli değil ben acemi bunları canlandırıp düzeltemezsem diye korktum 10 YTL di sonra izin istedim bir kaç yaprak kopardım eve geldim hemen saksıya yerleştirdim 3 yeni yaprağımı..

Şimdi gidip gelip yalvarıp konuşuyorum nolur tutsunlar sağlıklı olsunlar güzel güzel çiçek açsınlar diye

MİRBE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2009, 20:40   #21
Ağaç Dostu.

katmer's Avatar

Giriş Tarihi: 16-09-2008
Galeri: 167
Ben menekşelerimi öğlene kadar ve üstten suluyorum. Akşam yapılan sulamalar, menekşede mantar oluşumunu hızlandırıyor. Toprak hazırlamıyorum. Hazırlanmış şekilde satılan cocopeat kullanıyorum. Torftan daha iyi olduğunu gördüm. En önemlisi de hastalanan menekşelerimi atmayıp, iyileştiriyorum.

Bu da benim bakımım.... Forum kahvehane havasına bürünmesin diye tekrar tekrar anlatmıyorum. Önceki sayfalarda bu bilgileri detaylı bir şekilde paylaşmıştık

katmer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2009, 20:49   #22
Ağaç Dostu

Goncagül's Avatar

Giriş Tarihi: 02-03-2009
Bu menekşeler 1 hafta kadar önce aldıklarım. Biraz kötü bakılmışlar çiçekçide ama ben onlara iyi bakar toparlarım.

En sondaki fotoğraf kendi yetiştirdiğim menekşe yavrusu. Bir tanıdığa hediye etmek için hazırladım. O da çiçekleri çok sever süpriz yaptım.

Eklenen Resimler

Goncagül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2009, 16:31   #23
Ağaç Dostu

Orkun Kırcı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Galeri: 215
Pemboşumun son durumu. Hep böyle açıpduracak mı acep?

Eklenen Resimler

Orkun Kırcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2009, 21:14   #24
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Haftanın yorgunluğunu attım birkaç saat önce.İki kimera bir tanede çilli menekşe buldum.Resimleride aşağıdaki gibi.Bir çokta katlı vardı ama bende olduklarından almadım

Eklenen Resimler

Eski 26-12-2009, 11:55   #25
Yeni Üye

asmine's Avatar

Giriş Tarihi: 06-12-2009
merhabalar,sayın fatih,menekşeleriniz çok güzeller maşallah..resimlerde dikkatimi çeken plastik üzeri kapalı kutular oldu. menekşe yapraklarını köklendirmek için mi nekadar süreyle kalıyorlar. üzerleri hep kapalımı duruyor.

asmine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2009, 13:39   #26
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asmine Mesajı Göster
merhabalar,sayın fatih,menekşeleriniz çok güzeller maşallah..resimlerde dikkatimi çeken plastik üzeri kapalı kutular oldu. menekşe yapraklarını köklendirmek için mi nekadar süreyle kalıyorlar. üzerleri hep kapalımı duruyor.
Sevgili Asmine onlar benim seralarımŞu anda yeni yeni yavrular kendini göstermeye başladılar.22 Kasımdan bu yana yapraklarım onların içinde yavrulamayaı bekliyorlar.En çok bu yöntemi kışın yavrulatmada zorluk çektiğim için kulanıyorum.Ağızları sürekli kapalı.Arada bir açıyorum.Ancak benim çiçeklerimin bulunduğu oda kaktüs odası olduğundan soğuk.Bu yüzden de kapaklarını delmedim..Ancak ısıtılan bir oda olsaydı kesinlikle kapakları delinmeli.
Kapağğı kapalı olduğundan bir kez suladım ve bir daha hiç su vermedim.Toprağın nemli olması işimi daha da kolaylaştırdı.Hatta küçük bir tanede yavrum varSaydım biraz önce 4 kutuda toplam 29 yavrulamayı bekleyen 1 yavrulu yaprağım var

Düzenleyen Fatih : 26-12-2009 saat 22:12
Eski 26-12-2009, 14:15   #27
Ağaç Dostu

güldeste-'s Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2009
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatih Mesajı Göster
Sevgili Asmine onlar benim seralarımŞu anda yeni yeni yavrular kendini göstermeye başladılar.22 Kasımdan bu yana yapraklarım onların içinde yavrulamayaı bekliyorlar.En çok bu yöntemi kışın yavrulatmada zorluk çektiğim için kulanıyorum.Ağızları sürekli kapalı.Arada bir açıyorum.Ancak benim çiçeklerimin bulunduğu oda kaktüs odası olduğundan soğuk.Bu yüzden de kapaklarını delmedim..Ancak ısıtılan bir oda olsaydı kesinlikle kapakları delinmeli.
Kapağğı kapalı olduğundan bir kez suladım ve bir daha hiç su vermedim.Toprağın nemli olması işimi daha da kolaylaştırdı.Hatta küçük bir tanede yavrum varSaydı biraz önce 4 kutuda toplam 29 yavrulamayı bekleyen 1 yavrulu yaprağım var

Selam Fatih bey,
Menekşeleriniz çok güzel, en güzeli onlara hitabınız ! ''yavrularım '' İnanamıyorum bu bitki sevgisine. Eşim de sizin gibi aşırı menekşe düşkünü.
Gördüklerinizin hepsini eşim yapraktan yetiştirdi. Şu an bu durumdalar.. çiçeklenmesi durdu. Kenardak ki yeni yetmeyi de kurtarmaya çalışıyoruz sadece.

Eklenen Resimler

güldeste- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2012, 22:41   #28
Ağaç Dostu

güldeste-'s Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2009
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi güldeste- Mesajı Göster
[/COLOR]
Selam Fatih bey,
Menekşeleriniz çok güzel, en güzeli onlara hitabınız ! ''yavrularım '' İnanamıyorum bu bitki sevgisine. Eşim de sizin gibi aşırı menekşe düşkünü.
Gördüklerinizin hepsini eşim yapraktan yetiştirdi. Şu an bu durumdalar.. çiçeklenmesi durdu. Kenardak ki yeni yetmeyi de kurtarmaya çalışıyoruz sadece.
Anılarım tazelendi vallahi... Beyaz menekşem ve diğerleri

Düzenleyen maki01 : 23-07-2012 saat 01:53 Neden: Foto eklendi.
güldeste- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2009, 13:24   #29
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Fatih'cim, hayırlı olsun , çok güzeller. Özellikle birinci fotodakine bayıldım. Güle güle büyüt.

Bu da aramıza katılan yeni menekşem. Yaprak yapısı diğerlerinden farklı. En uçlar oldukca ince. Hollanda menşeili. Sitelerde gördüğümüz farklı türde menekşeler, Hollanda üzerinden Türkiye'ye de gelecek gibi

Name:  100_1695.jpg
Views: 2001
Size:  32.3 KB

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2009, 13:41   #30
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Fatih'cim, hayırlı olsun , çok güzeller. Özellikle birinci fotodakine bayıldım. Güle güle büyüt.

...Hollanda üzerinden Türkiye'ye de gelecek gibi
Ablacığım sana kesinlikle katılıyorum yeniler yavaş yavaş geliyorlar.Bu gün birinci resimde ki menekşenin bir tomurcuğu daha açtı.Çok güzel bir şekilde kimera
Büyüdükçe renk dağılıyor ebruli gibi oluyor ama tomurcuk taze ikin çok güzel bir renk

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025