![]() |
|
![]() |
#4741 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-08-2009
|
İremsila merhaba maalesef aşılama değil yaprak üretimi maki sen nereden sipariş verdin merak ettim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili katmer'de pembe katmerli picasso , bir arkadaşımızda da mor katmerlisi var ![]() ![]() Memnun oldum menekşelerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Ağaç Dostu
|
Bugün aldığım menekşelerim. :)
Her ikisi de olduğundan 2 ton daha açık çıktı fotoğrafta. Bir sorum olacak. İkinci yüklediğim prensesim yalın kat gibi gözüküyor ama iki tane açmaya çalışan çiçek sanki katmerli gibi. Bu konudaki fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Ağaç Dostu
|
menekşelerim , çok deneyimli değilim ama direkt güneş ışığı almayan aydınlık bir ortamda deliksiz şeffaf kutuda denemeni öneririm. Benim kargoda kırılan 2 yaprağı küçük bir saksıya dikip üzerine strech filmle kapattım. Arada havalandırıyorum. Adana'da bile yapraklarda bozulma olmadı. Picassonu güle güle büyüt hemşom... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4748 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar sera yapcağınız şeffaf kutunun altına dört kenarından güzelce delikler açın alttan sulama yapmanız gerekiyor üst kısımlara delik açmanıza gerek yok ışık alan normal bi yere koyun bu mevsimde tam zamanı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2009
|
![]() Sevgili Bengisu, söylediğin gibi sera yapmanın zamanı ancak nasıl toprak kullunılacak, önce suda mı köklendirmek gerek **** direk toprağa mı ekmeli, kaç günde bir su verilecek ,ettikten sonra kapağını açalımmı açmayalımmı? Birsürü soru işaretleri var kafamda;okadar çok yapraklarım yazık oldu ki! yaprak istemeyede yüzüm yok artık kimseden ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Ağaçsever
|
selam arkadaşlar bende hasta bir menekşe tutkunu olduğum için sizlerle tanıştığıma sevindim.on yıldır menekşe yetiştiriyorum artık onların ne istediğini çok iyi bilirim .sevgilikızılmavi suda çimlendirip dikersen daha garanti toprakta çürüme yapabiliyor.ama küçük bir bardağın içinde ılıkortamda köklendirirsen hatta ben suda filizlenmesine izinveriyorum sonra hemen toprağa alıp dikince güzel oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 |
Ağaçsever
|
sevgilimenekşelerimin,de menekşeleri çok güzel tebrikler. eşime enkısa zamanda böyle bir stand bende yaptırtmalıyım.pencerede menekşelerimi güneşten korumak için bir çok yöntem denedim.harikasın menekşelerim onların bir çocuktan farkı yoktur iyibilirim ilgilenmezsen küserler,bakmazsan hastastalanırlar.kolay gelsin saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Ağaç Dostu
|
Direk torfa ekiyorum ben peynir kutusunu yarısına kadar toprak dolduruyorum altına dört beş delik açıyorum içine yaprakları dikip ağzını kapatıyorm suluyorum bi kere 15 20 gün öyle bekliyor ağzını açıp arada kontrol ediyorum t oprağı kurumuşsa suluyorum bukadar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-10-2009
|
İyi akşamlar. Arkadaşlar nisan ayında diktiğim üç tane mor menekşem var. Hafta sonu birini ayırdım, tam on tane çıktı. Diğerlerini ayırmasam büyük saksıya geçirsem nasıl olur ? Çünkü hepsini koyacak yer yok. 1 yıl içinde 30,a yakın menekşem oldu. Değerli fikirleriniz için şimdiden çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2009
|
Lusu79 derin olmamak kaydıyla büyük yayvan bir saksıda açmış menekşe çok dekoratif oluyor bence.Nasıl bir kökten on kök çıkıyor çok ilginç doğrusu özel bir şey mi yapıyorsunuz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-10-2009
|
Teşekkürler kızılmavi.Özel birşey yapmıyorum. Belki aşırı sevgi.Fazlasını arkadaşlara dağıttım, onlarınki hiç büyümemiş.Birde şimdi aklıma geldi. Biraz büyüyünce ana yaprağı kesip tekrar çoğalttım.Şimdi onlarda ayıracak kadar oldu. Belki sebebi budur bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4756 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-09-2009
|
Benim şımarık kızlarım.
Arkadaşlar merhaba,1 ay önce açmış olan minik kızımın sanki çok yavrusu var gb geldi bana.Sizce yapraklarından almalımıyım?Ne zaman çiçek açar onu da merak ediyorum.Bugün 3 tane kızım daha geldi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-09-2009
|
Bunlar da yeni gelen kızlarım.İnşallah yeni evlerini severler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Ağaçsever
|
Bu da benim yeni satın aldıgım picassom |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Ağaçsever
|
ben bunu pek sağlıklı bulmuyorum açıkçası,nedenini söyle açıklayabilirim ben saksılarımdan biraz daha büyük olan porselen saksılarımın içine otutturuyorum( küçük saksı nın tabanı büyük saksıya degmiyor)aynı şekilde ama zaman zaman baktıgımda enson bupazartesi oldu içinde minik ne oldugunu bilmediğim beyaz böcekler görüyorum .tabanında güzel bir buharlaşma olsada bu ne olduğunu bilmediğim canlılar beni rahatsız ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili menekşelerim, Başlıkda bir yerlerde sistem anlatılmıştı ama bulamıyorum. Sayfa sayısı 200 e yaklaşınca bulmak çok zor oluyor. Bu nedenle beğenilerimizi özel mesajlarla iletmemiz konusunda uyarılıyoruz. Bu kadar mesaj arasında billgiler kayboluyor. O sistemde de böyle bir saksı ve fitil kullanılmıştı. Toprak kurudukça fitil aracılığıyla suyu çekebiliyordu. Sağlıklı bir sistem ama mesajlar arasında kayboldu gitti.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Ağaçsever
|
ben dün yeni birşey yaptım nekadar başarılı olacak bilmiyorum çelikleme yöntemiyle ürettiğim menekşelerimin ana yapraklarını çok dikkatlice ayırdım 2 side köklü ve saçaklıydı ikisinin köklerini yani saçaklı kısımlarını birbirine sararak yeniden çelikledim ama maalesef renklerini bilmiyorum ama yeni bir renk olurmu acaba diye merak ediyorum,işin kötü tarafı 2 yaprakta aynı renk gibi.acaba farkında olmadan çaprazlama yapmış olabilirmiyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Ağaçsever
|
****,****,heeellllp!!!!!!!!!!!!!!!!! burda olan arkadaşlar acil yardım istiyorum.Menekşemin bir tanesinde daha önce öyle bir yazı okumuştum ama nerde oldugunu bilmiyorum,sümüklü böcek gezmiş gibi parıltılar var ve beyaz pamukcuk buldum 2 yerde onları temizledim şimdi ne yapmam lazım .üstü çiçek dolu ve 3 yavrusu var çiçeklenmesinin bitmesini bekliyordum yardımcı olursanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Birde cümlelerinizde Türkçe kelimeler ve Türkçe`nin kullanılmasına özen gösterin.Senin ne haddine diyeceksin ancak bu forumu sadece biz değil diğer kişilerinde okuduğunu unutmayalım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Menekşelerim menekşene unlu bit dadanmış. Unlu kısım dokunulduğu zaman uzuyorsa Sevgili Fatih in de belirttiği gibi üreme aşamasına geçilmiş. Hemen o menekşeni diğerlerinden ayırıp karantinaya al. Ev yapımı ilaçlar bölümün de zararlılarla mücadele kısmında arap sabunu,sıvı yağ,sarımsak ve su ile yapılan karışım var. Unlu bit ile mücalede çok faydalı. Oranlarını belirttiğim kısımdan öğrenip hastalıklı menekşene tatbik edersen hemen iyi olur. Zira unlu bit çok çabuk bulaşan ve yayılan bir parazittir.. Düzenleyen Faruk : 29-10-2009 saat 12:53 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili menekşelerim, 5816. mesajdaki 4. menekşeniz ve diğerleri hepsi çok güzeller, hepsi birden açmışlar, maşallah diyeyim. Menekşelerinize böyle açtıran herhangi bir besin veriyor musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|