![]() |
|
![]() |
#4351 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Katmer yavrularınız çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar maşallah. Bunları ne zaman esas yerlerine alıyorsunuz? İlk saksıları küçük saksılar mı oluyor? Benim yavrular da sağlıklı yetişiyorlar, iş esas yerlerine almak olunca bazıları sağlıklı büyümüyor. Tabi ki bu durum beni çok üzüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4352 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2009
|
Bütün yaz aşırı sıcaklar yüzünden menekşelerim çok kötü etkilendi. Kocaman menekşelerim birsürü yaprak döküp seyrekleşti, küçücük kaldı.. Şimdi havaların serinlemesiyle yavrular da gelişmeye başladı.. Bu arada benim bile 14 menekşem, 10 da yavrum olmuş, bu işi sizlerin deneyimleri sayesinde bende kıvırdım sanırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Emel menekşelerinizin yaz sıcağında alt yapraklarını dökmesi gayet isabetli olmuş. Bu şekilde derli toplu çok hoş görünüyorlar. Ben de alt yaprakları yazın kendiliğinden dökülmeyenleri kendim elimle koparıp daha uygun bir form almasını sağlıyorum. Her sene alt yaprakları bir iki sıra almak iyi oluyor menekşeler adına... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() ![]() Tabi bu arada çelikleri yavrulatmada hala tam başarıyı yakalamış değilim. Şu ana kadar gözlemlerim yavruları geliştirebiliyorum ama çimlendirme ve yavrulatmada yol almam lazım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Faruk, Alt yaprakları alınca giderek gövde kısmı uzuyor. Sonra taç kesime geliyor sıra ve menekşeyi kaybedebiliyorsun. Taç kesim yapmadan uzayan gövdeyi büyük boy saksıya alarak toprakla kapatsak sağlıklı olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Ağaç Dostu.
|
Sn. SDurul, artık yavuları ayırma vakti geldi. Fakat bu aralar yer sorunu yaşadığımdan ayırmakta direniyorum. Tabii ki ufak bir saksıya alacağım. Belki de pet bardaklara. Bunu yaptığımda sizlerle paylaşacağımdan şüpheniz olmasın ![]() Sevgili öğretmenim, siz birinci adımı başarın.. İkinci adımda destek bizden, merak etmeyin ![]() Ve Sevgili Maki01, Faruk' un tarif ettiği kök budamasını çok uzun zamandan beri yaparım. Her defasında saksı değiştirmek yer ihtiyacını arttırır. Kök budaması yapıp menekşenizi aynı saksıya bile dikebilirsiniz.. İnanın gelişimi gayet sağlıklı oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili Lalezan, ben ilkbahar ya da sonbaharda yapıyorum. Kış girmeden menekşenize kök budaması uygulayabilirsiniz.. Ekim ayı gayet uygundur diye düşünüyorum.. Düzenleyen katmer : 11-09-2009 saat 10:13 Neden: Yıldızlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Katmer cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben artık yavruları yerinden oynatmaya korkuyorum. Ama bu bazı yavrulardaki bozulma saksı değiştirmenin yanı sıra sıcaklardan da olmuş olabilir diye düşünüyorum. Şimdi ROA uygulamaları ile toparlanmalarını beklemek istiyorum. Çok sayıda yavrumu kaybettim,bazıları da gerçekten kötü durumda. Bu menekşe ve çiçek sevgisi nereye kadar gidecek bilemiyorum. Her renk ve çeşitten olsun istiyorum. Şimdi istediğim, burada tanıdığım picasso ve kimera çeşitleri var. İnşallah bulursam onlardan da almayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili SDurul, ben de sıcaktan dolayı yavru menekşelerimde kayıplar yaşadım. Üstelik siz Manisa' da oturuyorsunuz. Yavruları belki de iyice bulundukları ortamı doldurmadan ayırmam. Benim için çok değerliler çünkü.. Onları kaybetmekten çok korkuyorum. Evim fazalasıyla menekşe ve yavrularıyla doldu. Onun için sevginin nereye kadar gideceği konusunda yorum yapabilecek durumda değilim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4370 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da benim yavrular. Birinci fotoğraftaki yaprak 3 yıl kendi halinde yaşadıktan sonra fazla bakımdan kaybettiğim menekşemin elimde kalan son yaprağı idi. 3 ayda yavru verdi ![]() İkinci ise yine nerdeyse dördüncü ayında yavru verdi. Çok sabırlıyım değil mi ![]() Diğerleri iyi çıkmamış, eklemedim . 6 tane yavrulu yaprağım oldu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Faruk, Birinci fotoğraf, torf,perlit, vermikulit, ikinci ise acemi torfu ![]() Sayın Sdurul, Yavrular dahil tüm menekşelerime 2. Roa Natura uygulamasını yaptım. Uzun süredir çiçek vermiyorlar. Ne kadar doğru yapıyorum bilemiyorum ama 32 fosfatlı gübrenin ardından Roa Plus uygulaması yapacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4373 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar. Dün sabah saatlerinde başlayan menekşe çalışmalarım bittiğinde akşam saat 18.00 civarlarıydı. Oldukca yorucu ama bir o kadarda zevkli bir zaman geçirdim. Ayrılması gereken yavrularım vardı onları ayırdım. Saksıları değişmesi gerekenleri değiştirdim ve ilk defa aşı çalışması yaptım. 22 çift yapraktan oluşan bir aşı operasyonu gerçekleştirdim ama sonucu zaman gösterecek. Ayrıca farklı renklerden oluşan uzun saksılara aranjman yaptım. Evde her yer menekşe oldu 17 saksı menekşeyide ofisime taşımak zorunda kaldım. Bir ara ofisimdeki menekşelerinde fotoğrafını yüklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Ağaç Dostu
|
Şener bey çok güze bir iş çıkarmışsınız. Çok güzel görünüyorlar. Ama birşey dikkatimi çekti. Yavru menekşeler için saksıları çok büyük. Bu büyük saksılar da yavru menekşelerinizin büyümesi ve çiçeklenmesi uzun zaman alır... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Faruk Bey. Fotoğrafı bilgisayara yükleyince bende şaşırdım. Sanırım çekim açısından kaynaklı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
Sn Şener Köksal; hafta sonu temizliğini yaptım ve kendime 1 saat izin verdim, e malum bu izni tabi ki ağaçlar nette geçirecektim.kendi bahçeme göz attıktan sonra afrika menekşesi sayfasına baktım, iyi ki bakmışım. Ne diyeceğimi bilemiyorum resmen ağzı açık kaldım hayranlıkla izledim menekşelerinizi maaşaallah çok çok güzeller.kızım geldi baktı -ay anne çok güzeller saksıları da çok güzel benim yerime de çiçekleriniz çok güzelmiş yazar mıısn dedi-. Ellerinize emeklerinize sağlık tecrübelerinizi ve sık sık menekşelerinizin görüntülerini paylaşırsanız seviniriz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|