agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-08-2009, 13:15   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-06-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Faruk Mesajı Göster
Sayın Nermintekin çiçekçiden alınan afrika menekşeleri yoğun büyütme takviyesine maruz kaldıkları için ev ortamında neye uğradıklarını şaşırıp olduğu gibi kalıyorlar. İlk başta çiçekli olarak evimize gelen afrika menekşeleri kısa zaman sonra çiçeklerini döküp uzun zaman tomurcuk vermiyorlar. Ben bu durum için NPK nın fosfor içeriği fazla olan türevinden 1 litre suya 1 tepeleme çay kaşığı atıp bunu saksı altından bitkiye veriyorum. Kısa zaman sonra çok güzel tomurcuk çıkarıyorlar...
tesekkurler sevgılı faruk.ılgılendıgınız ıcın.bende menekse costuran almıstım ama ne sıklıktan kulanıcagımı bılmedıgım ıcın cekınıyorum vermeye.her sulama suyunda versem olurmu.fazla gelırmı kı.bırde yerlerını degıstırdım.öncekı yerlerı daha aydınlıktı ama burası dahada hoslarına gıttı sanırım.yaprakları cogalmay basladı.2 3 saksımda tomurcuklanma var ama nedense buyumuyorlar.bıraz bunun ıcınde gubre vermeye korkuyorum tomurcukları varsa ve dokulmeye sebebeyet verırsem dıye.

nermintekin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2009, 13:21   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-12-2008
Galeri: 70
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nermintekin Mesajı Göster
tesekkurler sevgılı faruk.ılgılendıgınız ıcın.bende menekse costuran almıstım ama ne sıklıktan kulanıcagımı bılmedıgım ıcın cekınıyorum vermeye.her sulama suyunda versem olurmu.fazla gelırmı kı.bırde yerlerını degıstırdım.öncekı yerlerı daha aydınlıktı ama burası dahada hoslarına gıttı sanırım.yaprakları cogalmay basladı.2 3 saksımda tomurcuklanma var ama nedense buyumuyorlar.bıraz bunun ıcınde gubre vermeye korkuyorum tomurcukları varsa ve dokulmeye sebebeyet verırsem dıye.
Sayın Nermintekin tomurcuklu aşamada bitkiye gübre tarzında hiçbir kimyasal verilmez. Verirseniz bitkinin tomurcuklarını açmadan çürütürsünüz. Çiçeksiz menekşeleri açtırmak için aldığınız menekşe coşturanıda üzerinde ki tarife göre uygulamayın sakına. Tarifinde 1 L. suya 1 kapak dolusu yazar. Siz buna aldanmayın 1 L. suya kapağın 1/3'ünü ilave edin. Bu şekilde hazırlarsanız bitkiye hiçbir yan etkisi olmaz. 1 kapak dolusu ilave bitkinizi küstürüp uzun süre tomurcuklanmamasına sebep olur...

Faruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025