agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)




Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-06-2009, 11:58   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-06-2009
Şehir: Niğde
Mesajlar: 6
Merhaba! Birkaç gün önce menekşe bakımı ile ilgili tarama yaparken burayı buldum ve hazine bulmuş gibi oldum. 136 sayfayı okuyacağım diye işi gücü bir tarafa bıraktım ama çok şey öğrendim. Benim de bu yıl yapı marketlerden aldığım 6 menekşem var. Hepsi çok güzeldi, ama çiçekler solunca bir daha açmadılar. Tomurcukların hepsi kurudu. Bir daha da ne çiçek ne tomurcuk açtı. Yapraktan çoğaltmak istedim, hepsi çürüdü. Şu anda çiçek coşturan yardımıyla biraz kendine geldi ama hala tomurcuk yok. saksılarını değiştirip değiştirmemekte kararsızım. Bir de daha önce aldığım bir menekşenin kökü toprağın üzerine doğru çıktı ve sallanıyor. Yaprakları da toprakla neredeyse bir. Yaprakların su değer diye sulamaya bile çekiniyorum. Resimlerini de çekip koyacağım. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Hepinizin menekşeleri o kadar güzel ki benimkileri de düzeltmek için müthiş bir istek kapladı içimi. Şimdiden teşekkürler.

ozlemyr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 14:04   #2
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Galeri: 73
Faruk Bey,
Dün sizden öğrendiğim şaşırtmaları yaptım. Yanlış bir şey yapmamak için sormak istedim. 5 çelikde fazla bir hareket yoktu ama çürüme filan olmamış. Dediğiniz gibi söktüm ve bir daha ektim. Bir çelikte çekerken fazla çıtırı oldu, çekmeden bıraktım. Ne yapmamı önerirsiniz. Çıtırtıya rağmen şaşırtayım mı?
Teşekkürler

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025