View Single Post
Eski 05-06-2009, 22:49   #3477
nila_y
Yeni Üye

nila_y's Avatar

Giriş Tarihi: 05-06-2009
Uzun zamandır nette aradığım sorunumun cevabını sanırım buldum.. Unlu bit yüzünden 15 saksıya yakın menekşemi kaybettim.. Ama yılmadım bir taraftan yenilerini yetiştiriyorum. Biraz öncede arap sabunu ve sıvı yağlı karışımı tümüne uyguladım. İnşallah kurtarırım..

Aslında bundan 15 ve 20 yıl önceki aralıkta menekşe yetiştiriyordum. 60 ın üzerinde menekşem vardı ama nazarla 1 haftada hepsi üzerine sıcak su dökülmüş gibi öldü.. O kadar üzüldüm ki uzun yıllar tekrar yetiştirmeye 1 yıl öncesine kadar cesaret edemedim. Geçen yıl ocak -şubat gibi 10 yakın satın aldım.. Bu mevsimdede bir o kadar daha yeni aldım ama ilk aldıklarımda unlu bit oluşmuştu ne yaptıysam ölmelerine engel olamadım. Son 5-6 aydır sürekli araştırıyorum ve bu güzel siteyi daha önce bulamadığım için ölen menekşelerime üzülüyorum.. Bu karışım inşallah iyi gelir ve onları kurtarırım.

Not:Ebruli menekşe üretmek isteyenler için küçük bir ipucu vereyim.Kopartılan beyaz ve renkli yaprağı birbirine yapışacak şekilde yan kesip direkt toprağa dikin.Tuttuğunda ilerde açtığı zaman ebruli açtığınızı göreceksiniz.Bunu yıllar önce tüm ebruli menekşelerimi üretirken yapmıştım ve başarılı olmuştum..

Düzenleyen İklimsiz : 06-06-2009 saat 19:32
nila_y Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön