![]() |
|
![]() |
#3271 |
Ağaç Dostu
|
Faruk Bey, Öncelikle tekrar sorularım için özür dilerim. Eminim daha önce de aynı soru sorulmuştur ama mesaj sayısı o kadar fazla ki birşey ararken kayboluyorum. Sorum şu: Yavrulatmak amacıyla torfa dikilen yaprakları hangi ortamda tutmalıyız (Isı ve ışık) ve su ihtiyacı nedir? Teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3272 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2009
|
menekşerim
[ATTACH][/ATTACH][ATTACH][ATTACH] ![]() bunlarda benim minişlerim hepsi aynı anda ekildi ama ikisi daha atılgan onlar mor menekşe diğerleri çalgam rengi yeni saksılara ayırdım yaşama tutunma çalışıyorlar ana menekşeleri ölünce ayırmaya karar verdim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2009
|
menekşerim
arkadaşlar menekşelerimin toprağa yakın kısımlarında beyaz kirece benzer şeyler var bunlar nedir neden oluşur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3274 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2008
|
Bu da ebruli menekşem. Ayrıca yumurta haşladığım suyu menekşelerime dökerek takviye yapmaya çalışıyorum. Demlikte kalan artık çaylar da besler diye düşünüyorum. Tüm mesajlarımda gördüğünüz menekşeler de sizlerin de katkısı var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3275 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Minik picassom artık miniklikten çıktı sanırım.. ![]() Üstüne kar yağmış gibi çok güzell ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3277 |
Ağaç Dostu
|
Geçtiğimiz günlerde saksısını değiştirdim o sırada göremedim ama bol bol tomurcuk vardı..Ama her an anne olacakmış gibi.. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3278 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2009
|
Resimler çok kötü ama yinede paylaşmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3279 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2009
|
Devamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3280 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Banada çok ilginç gelmişti,daha evvel hiç karşılamamıştım,umarım sorun olmaz yaruları ayırmada |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3281 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2009
|
arkadaşlar bunu nasıl başırıyorsunuz? ben birtana üretebildim onuda çok sevdigim arkadaşıma hediye ettim 7ntane çeliğim var, yaklaşık 1 ayddır bekliyorum ama birtürlü yavru vermiyorlar, köklenmiş mi acaba diye bir tanesini söktüm evet köklenmişler ama yavru vermiyorlar her gün başlarında bekliyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3282 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-04-2009
|
İlk defa görüyorum bu yaprak formu ve rengi olarak özel bir türün adı mı oluyor? yoksa sizin koyduğunuz bir isim mi (picasso) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3284 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2009
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3285 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3286 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-07-2008
|
Yapraklar üzerinde lekeler
Menekseseverler, İlk kez bir afrika meneksesi yetistiriyorum. Pencere kenarinda tül pere arkasinda ve sabah saat 9-11 gunesini aliyor. Cok guzel cicek veriyor . Gordugum kadariyla saglikli ancak bazi yapraklarinda acik yesil renkli irili ufakli lekeler var. Bunlar bir hastalik isaretimi **** gunesten kaynaklanan lekeler olabilir mi? Simdiden yorumlariniz icin cok tesekkurler. Düzenleyen nild : 16-05-2009 saat 19:15 Neden: . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3288 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2008
|
crocus,picasson harika mahaşallah. ne yazıkki ben kaç kere aldım hep öldüler hemde çok kısa bir zamanda.benim ki bordo çiçek açıyordu.duyduğuma göre genleriyle oynandığı için dayanıksız oluyormuş.ne kadar doğru bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3292 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili muge,bende cekinerek almistim,ustelik Migrostan ayrica cok bakimsizdi kesin olur diyordum ama masallahi var gercekten,garantilemek icin aldigim yaprakta koklendi.Cok nazli gercekten cok ilgi istiyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3293 |
Ağaç Dostu
|
Afrika menekşesi tohumu, african violet seeds
Uzun zamandır kurumasını beklediğim yaklaşık 4 ay önce oluşmaya başlayan menekşe tohumlarım sonunda olgunlaştılar. Bu bağlantıdan konuyla ilgili önceki mesajıma ve tohumların taze meyve hallerine ulaşabilirsiniz. İlk defa tohumdan menekşe üretimini tecrübe ediyorum. Bu tecrübelerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Bir kapsülden yaklaşık 200 adet tohum çıktı. Size tohum kapsülünün daha önce yaş halini göstermiştim. Şimdi kurumuş kapsülden çıkan çok küçük boyda tohumlarını bir iğne ile karşılaştırmanız için beraber fotoğrafladım. Bunları serama ektim. Sonuçları yine sizlerle paylaşacağım. Düzenleyen Kahraman Koray : 17-05-2009 saat 11:40 Neden: ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3294 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Yaklaşık 5 ay önce satınaldığım menekşede sizin belirttiğiniz gibi bir tohum büyümekte ancak daha yuvarlak görünüyor.Ben sadece sizin verdiğiniz bilgiyle tohumdan çoğaltılacağını öğrenmiştim.Resim çekeyim ama iyi kalitede olmayacağı için niyetlemedim.Yine de resim çekip göstereyim. Belkide tohum olmayacaktır.Zaten ben menekşeler konusunda fazla bilgi sahibi değilim ama çok değişik geldi bana |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3296 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3298 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yurtdışı menekşe saksıları ile ilgili bağlantılar. Düzenleyen Kahraman Koray : 18-05-2009 saat 21:54 Neden: ek |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3299 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2006
|
bunlar da benim yavrular. geçen ay arkadaşım hediye etmişti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |