agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-05-2009, 08:58   #1
Ağaç Dostu

Kahraman Koray's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2009
Galeri: 16
Afrika menekşesi tohumu, african violet seeds

Uzun zamandır kurumasını beklediğim yaklaşık 4 ay önce oluşmaya başlayan menekşe tohumlarım sonunda olgunlaştılar. Bu bağlantıdan konuyla ilgili önceki mesajıma ve tohumların taze meyve hallerine ulaşabilirsiniz.
İlk defa tohumdan menekşe üretimini tecrübe ediyorum. Bu tecrübelerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Bir kapsülden yaklaşık 200 adet tohum çıktı. Size tohum kapsülünün daha önce yaş halini göstermiştim. Şimdi kurumuş kapsülden çıkan çok küçük boyda tohumlarını bir iğne ile karşılaştırmanız için beraber fotoğrafladım. Bunları serama ektim. Sonuçları yine sizlerle paylaşacağım.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Kahraman Koray : 17-05-2009 saat 11:40 Neden: ek
Kahraman Koray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2009, 10:58   #2
Yeni Üye

tilsim88's Avatar

Giriş Tarihi: 21-12-2008
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kahraman Koray Mesajı Göster
Uzun zamandır kurumasını beklediğim yaklaşık 4 ay önce oluşmaya başlayan menekşe tohumlarım sonunda olgunlaştılar. Bu bağlantıdan konuyla ilgili önceki mesajıma ve tohumların taze meyve hallerine ulaşabilirsiniz.
İlk defa tohumdan menekşe üretimini tecrübe ediyorum. Bu tecrübelerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Bir kapsülden yaklaşık 200 adet tohum çıktı. Size tohum kapsülünün daha önce yaş halini göstermiştim. Şimdi kurumuş kapsülden çıkan çok küçük boyda tohumlarını bir iğne ile karşılaştırmanız için beraber fotoğrafladım. Bunları serama ektim. Sonuçları yine sizlerle paylaşacağım.
Kahraman Koray bey,
Yaklaşık 5 ay önce satınaldığım menekşede sizin belirttiğiniz gibi bir tohum büyümekte ancak daha yuvarlak görünüyor.Ben sadece sizin verdiğiniz bilgiyle tohumdan çoğaltılacağını öğrenmiştim.Resim çekeyim ama iyi kalitede olmayacağı için niyetlemedim.Yine de resim çekip göstereyim.
Belkide tohum olmayacaktır.Zaten ben menekşeler konusunda fazla bilgi sahibi değilim ama çok değişik geldi bana

tilsim88 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025