![]() |
|
![]() |
#3182 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Sayın Adincer, menekşeniz nerde duruyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3183 |
Ağaç Dostu
|
Züleyha ablacığım resimdeki menekşelerin yaprağını toprağa yakın yerden kes.Yeni yavrular verecektir göreceksin.Yavruların gelişimi yaprak kesiminden sonra daha bir hızlanıyor.Ablacığım birde ayırmanı tavsiye etmiyorum bir yıol kadar beklesinler yaprağı kestikten sonra dipten daha fazla yavru almak istiyorsan ayırma.Çünki yeni menekşeler kök olmadığından çıkmazlar.Ben denedim ve bu gün cesaret edip bir iki yavru aldım.resimleride; |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3184 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
benim bardaktakilerin resimlerini koyayım da yapraklarını keseyim mi bir fikir verin bana fatihciğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3185 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2009
|
bugün benim doğum günümdü, arkadaşlarım menekşeleri sevdiğim için hediye olarak menekşe almışlar. Çok güzeller ve birtanesinde bir sürü yavru var nerdeyse tüm yaprakları yavru dolu çok mutlu oldum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3186 |
Ağaç Dostu
|
doğum günün kutlu olsun menekşe hastası yavrulu güzellerim fatihcim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3188 |
Ağaç Dostu
|
Tamam canım teşekkür ederim bir deneyeyim. Annelerin hepsi sağlıklı aldığım yaprakları sera yapayım ben en iyisi havaların düzeleceği yok buralarda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3189 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Adincer bitkiniz ya yeteri kadar aydınlık bir ortamda değil **** çiçeklenmesini teşvik edecek bir besine ihtiyaç duyuyor. Ama biraz sabrederseniz ilkbahar ona da yüzünü gösterip çiçeklenmesini sağlayacaktır... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3190 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Faruk Bey ve Züleyha Hnm, cevaplarınız için tesekkürler. Meneksem pembe tül perdemin arkasından güneş görüyor. Çoğu zaman güneşliği açmayı unutuyorum sabah işe yetişme telaşından. Yavrucum ışığı yeterli görmüyor olabilir dediğiniz gibi. Bu arada geçmişi biraz okudum, çok ilginç geldi ama denemeye karar verdim bitkiciğimin yan tarafına bir doğum kontrol hapı gömdüm. Çiçeklenmesinii sağlıyormuş(?). Bilemiyorum bakalım. Birde şekerli su işe yarıyormuş. Ya neler varmış neler ![]() Bu arada okurken baktım herkes dalından çelikle üretim yapmış çok meraklandım bir kaç dalını budama amaçlı kesecektim zaten şimdi onlarıda uygulamadan geçirip dikmeyi düşünüyorum. Burası çok güzel, gerçekten çok yararlı bir yer tebrikler burada bulunan herkese... Zevkle okuyorum her kelimesini, her öğrendiğim beni ayrı şaşırtıyor ayrı mutlu ediyor. Hepside ister istemez aklımda kalıyor. Bazen konusu açılıyor şöyle şöyleymiş nasıl ardı sıra geliyor kelimelerim. Vallahi bu bilgimi mesleğimde kullansam bayağı yol katedermişim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3191 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın Adinçer, size tek tavsiyem buradan öğrendiğiniz besin takviyelerini peşpeşe uygulamamanız. En az 10-15 günlük aralar verirseniz menekşeleriniz için daha iyi olur.. fazla ve sıklıkla verilen besinler menekşelerinize zarar verebilir..Kolay gelsin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3192 |
Ağaçsever
|
Çok UZUN SÜREDİR UĞRAYAMADIM.KİMSE MENEKŞELERİNE TAKVİYE YAPMAK ZORUNDA DEĞİL.GÜNEŞ EN BÜYÜK ETKEN ONLAR İÇİN.BEN TEK BİR DAMLA BİRŞEY VERMEDİM MENEKŞELERİME.ŞİMDİ İSE HEPSİNİN ÜZERİNDE TOMURCUK VAR.SIRASIYLA AÇIYORLAR.YAKINDA RESİMLERİ EKLEYECEĞİM. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3197 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Bahsettiğim yaprağın ortasından çıkan minikk ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3198 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Crocus bende de buna benzer bir durum var. Yapraklarımın birisinin yavruları yaprak sapının ortasında tesbih tanesi gibi dizilmiş vaziyette. Bu durumda iyice büyüyene kadar hiçbir şey yapmayacağım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Çiçeksever açmış menekşelerin çok hoş görünüyorlar ama yavru menekşelerin çok tozlu. Onları en kısa zamanda çeşmenin altında yıkamlasın **** tozunu almalısın. Yoksa zamanla gelişimleri yavaşlar ve çürümeye başlarlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3200 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Açıkçası benim yaprak çok çok küçük olduğundan sanırım bende yapraklar iyice büyüdükten sonra siz değerli arkadaşlarımın tavsiyelerine göre hareket edeceğim.. Düzenleyen Crocus Şen : 07-05-2009 saat 16:25 Neden: eksik harf |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3201 |
Ağaç Dostu
|
Bendekiler
Sevgili arkadaşlar,menekciliğe başlayalı tam 2 ay oldu.Bundan 2 ay öncesine kadar hiç menekşem yoktu,amacım tamamen yapraktan üretim elde etmekti ve sanırım başardım.. ![]() Sizleri bendeki miniklerim ve aday adaylarıyla tanıştırmak istedim ![]() İlk,ikinci fotoğraftakiler benim ilk gözağrım..Ana yaprağın ön ve arkasındakilerle.. 3.ve 4.cü fotoğraftakiler benim 2 numaram..Yine ana yaprağın ön ve arkasındakilerle.. Son fotoğraftakiler ise 3 ve enterasan 4 numaram.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3202 |
Ağaç Dostu
|
Daha bitmedi.. ![]() Kendimi o kadar kaptırdım ki aşılamaya bile başladım,son fotoğraftakiler aşılılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3203 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da son.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3204 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Crocus yaprakları çok eğik dikmişsin. Biraz daha dike yakın dikseydin yavruların nereden çıktığını anlaman daha kolay olurdu. İlk resimde ki yavruların çok şirinler. Bu işi çok kısa zamanda kavradığın çok iyi anlaşılıyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3205 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Faruk,diktiğim peynir kutularının kapakları alçak olduğu için yaprakları eğik diktim.Ama artık havalar ısındığı için sanırım kapağa pek gerek yok gibi.. Bu arada bu işi kolay kavramamdaki baş yardımcım sizsiniz lütfen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-01-2009
|
merhaba ninina. ben menekşelerin yapraklarından bir seferde nasıl bu kadar çok yavru bireden elde ettiğinizi merak ettim. bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. ayrıca doku kültürü ile de tek seferde onlarca filiz elde edilebiliyormuş.şu aralar malzemeleri topluyorum doku kültürü yapmak için.şimdidedn tşkrler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3208 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar en kısa zamanda menekşe yaprağından yavru elde etmek isterseniz sap kısmını yarım cm kalacak şekilde kesin. Emin olun 1 ayda yavru veriyor. Sap nekadar uzun olursa okadar geç yavru alırsınız... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|