![]() |
|
![]() |
#2492 | |
Ağaç Dostu
|
İki farklı renkte menekşe aynı saksıda
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Kahraman Bey, bu yöntemle çiçek açmış iki saksım var. ebruli denemesi olarak foruma da eklemiştim. Bordo-beyaz ve pembe- beyaz başarılı olmuştu. Şimdi seramda çilli ve beyaz denemimin sonuç vermesini bekliyorum hatta üçlü bir çalışmam var. Faruktalasın dediği gibi benim kastettiğim iki ayrı renk çiçeği olan menekşeyi aynı saksıda yetiştirmekti. Faruktalas, internette olduğunu biliyorum ama ben bizden birileri birlikte yaşattığında estetiği nasıldı onu merak ettim? Düzenleyen Nejla K. : 05-03-2009 saat 21:54 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2496 |
Ağaçsever
|
Benim koyduğum en son resimler de yavrulamış menekşem var.O diktiğim iki ayrı renk.Nejla K. senin dedeğin gibi olacak bir saksıda iki ayrı renk olacak.Asıl amacım aşılama yapmaktı.Bakalım sonucu ne olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2497 |
Ağaçsever
|
Pembe katmerlim var.Kasım ayında almıştım.Durumu kötüydü.Bozuk olan Yapraklarını almıştım o zaman.Yeni yaprak cıkarmaya başlamıştı. Şimdi 2 aydır hiçbir gelişme yok ve hayla çok küçük sizce sorunu nedir.Daha sonra resmini eklerim.Benim yaptığm şimdilik onu güneşe aldım.Sizce küçük bir saksıya almalı mıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2498 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Sevgili arkadaşlar; e-bay gibi yurtdışı sitelerinden menekşe alımlarınız oldumu?İnanılmaz güzel cinsler var.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2499 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2007
|
Evet çok güzel çeşitler var. http://global.ebay.com/search?Query=african+violet |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2502 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-02-2009
|
Alıntı: Orjinal Mesaj Sahibi flzoktay Günaydın, Annemin menekşeleri.. Güzel bir gün geçirmeniz dileklerimle.. Eklenti 65540 Eklenti 65541 Eklenti 65547 Eklenti 65548 Eklenti 65549 Maşallah ,menekşe bahçesi insanın baktıkça içi açılıyor,emeklerinize sağlık.Hepsi nasıl birden çiçekteler,kaç yıllık menekşeler Sayın Merih, Menekşeler tüm güzellikleriyle uzun süredir bizim hayatımızın bir parçası. Evin içinde sürekli birileri açıp, birileri sönüyor. Bu sebepten şu kadar seneliktir diyemiyorum. Küçük bir fide ne kadar zamanda çiçeklenir diyorsanız: Bir keresinde bir yapraktan tutturulan 4-5 küçük yaprağına bakmadan çiçek açanını bile gördüm. Keşke fotoğraflasaymışım. Bu hafta sonu sayılarını ve çiçekli olanları fotoğraflarım. Selamlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=2683 flzoktayın çiçekleri bunlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2506 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2008
|
Yaprakları özel kutularda yolluyorlar bildiğim kadarıyla. Ancak Amerika'dan Türkiye'ye posta en az iki hafta sürüyor. Kayıtlı da yollatsanız süre değişmiyor hatta angaryası fazla olduğundan daha uzayabiliyor. Normalde 4-5 günlük yolculukta zarar görmeyen bitkiler 2 haftada telef oluyorlar. Express Mail'le yollatırsanız çabuk gelirler ama. Ben ortak sipariş açıp getirtmeyi düşünmüştüm ama cesaret edemedim pek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2509 |
Ağaç Dostu
|
Farukcum, seraların çok güzel... Ablan olarak sana naçizane bir önerim olacak. Sıralarken yaprakları sırtları sera kabına gelecek gibi dizersen yani yaprak sapı ortada olacak gibi çok daha hızlı yavruladıklarını göreceksin. Tamamen birbirinin ışığını kesiyorlar şu anda...yavrular daha az ışık alıyor yani... Senin gibi kaloriferli bir evde dediğim gibi dizersen şimdikinden en az bir hafta daha erken yavrulayacaklar...Güle güle büyüt, çiçeklerini de gör inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2510 |
Ağaç Dostu
|
E-Bay siparişleri
Merhaba arkadaşlar, http://global.ebay.com/search?Query=african+violet http://global.ebay.com/African_Viole...298948259/item http://global.ebay.com/African_Viole...298492882/item sayfalarındaki menekşeler hakkında yazılanları elimden geldiğince tercüme ettim. 15 + farklı Rusça değişikliği — benim seçeneğim!! O, yaprak başına $ .80'dir! Sen, 15+ değişiklikleri alacaksın.. Ayrı ayrı işaretli küçük çantalar içinde , her birinde 1'den 2 yaprağa sahip olacaksın. Ben, benim favorilerimi sadece tuttum!! Ben, 30 gün boyunca bunları listelenmiş olsam bile, sadece, 14 gün boyunca benim, bunları yıkmaya ihtiyaç duyduğum gibi gitmesi için onlara izin vereceğim. Eğer ilgilenirsen, sen sadece, 14 gün benim, açık arttırmayı listelediğim zaman onlara sahip olursun.Bütün yaprak kesikleri, daha iyi kök salma için taze alınır.( ???? Burada sanırım bir materyalden söz ediyor.anlamadım ), yaprakları nakliye esnasında daha taze tutacak.Teslim aldığın zaman eline taze olarak ulaşacak. Sadece o anlamadığım materya üzerindeki sapla yaprağı koy, ve başarı, bebekler için çok daha büyük olacak. Bu, benim, alıcılarım için eklediğim başka bir hizmettir!! Ben,bu yapraklar gerektiğince büyüdüğü zaman kestim. . Bu durum senin avantajına. Ben sadece etrafta 20 bitki , bıraktım, bundan dolayı çeşitli açık arttırmalarda sattım, sen, kopya yaprakları alacaksın. Eğer sen, benim bitkilerimin hakkında herhangi bir şeyi bilirsen.. sonra, senin, alıyor olacak olduğun bitkilerin kalitesini bileceksin!! Onlar, taze kesilecek, ve hemen yollanacak. Yapraklar, paketlidir, bundan dolayı onlar, emniyetle varacak. Ben, pakete benim en iyime her açık arttırmayı yaparım, bundan dolayı, herhangi bir şekilde hiçbir hasar olmaz.Eğer, benim ambalajım yüzünden sert hasar varsa, lütfen hemen benim ile temasa geçiniz biz hasarı karşılayabiliriz. Ben, aynı tiple sertçe hasar verilen yaprakları değiştireceğim, eğer müsaitse tabi. Değiştirme kargo ücretleri, alıcının sorumluluğudur. Herhangi bir zarar varsa resimle birlikte 3 gün içinde benimle temasa geçiniz. Kargo mal oluşu: 15 + değişiklik için $ 9. Bu, bir sıcaklık çantasını kapsar, eğer ihtiyaç duyulan ve ağır yalıtımsa. Hiçbir bitki, yapraklarla aynı kutuda yollanamaz..Ben soğuktan kaynaklanan hasarlarda sorumlu değilim.Eğer sıcaklık farkı çoksa o zaman özel sıcaklık koruyucu çantada gönderilmelidir. Bir sıcaklık çantasının sadece, geçiş esnasında yapraklara yardım edebildiğini hatırla, ama, yaprakların, zarar olmadan varacak olduğu hiçbir garanti yoktur. İyice okulayım arkadaşlar..Fikirlerinizi sonra beraber paylaşalım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2511 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar menekşe yaprakları kapalı kutuda çok aşırı sıcak ve dondurucu soğuk olmadı taktirde hiç bir şey olmaz. Örneğin sera yapıyoruz kapağını kapatıyoruz hiç sorun olmuyor. Getirtmek için en ideal zaman nisan ve mayıstır. Benim gönderdiğim menekşe yaprakları 4 günde hiç birşey olmadı ilk günki gibi tazeydi. Tek yaptığım kutuya 1 tane delik açıp menekşelerin her yerine havlu peçete koymak oldu. Süre burada uzun olacak mutlaka delik açılması gerek bence çünkü çürüme söz konusu olabilir. Ama susuz kalırmı bilemiyorum. İstenirken birde her cinsten yaprak demeti oluşturulupta 7-8 kişi için ayrı paket yapılıp aynı kutu içerisinde gönderilirse daha uygun olur. Hem kargo ücreti hem maliyet azalır. Geliş süresinde de herkesinki bir arada, aynı anda türkiye sınırlarında olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2512 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bir önerim daha var. Şimdi biz bu yaprakları getirttik. Hepsini tutturup ta kesin çiçek elde edebilecekmiyiz? Bence % 4o'larda şansımız. Kendimiz üretmek yerine üretici herhangi bir firma ile de anlaşsak. Maliyeti biz karşılasak. Onlar da maliyeti karşılayanlara üretip her cinsten çiçekli halde gönderim yapsa daha iyi olmazmı? Türkiye adresi olarakta direk üretici firmanın adresi verilir. Niye böyle fikir sundum. Çünkü üreticide bir yapraktan milyonlarca üretim yapılıyor. Kullanılan ortam sterilize edipmiştir. Laboratuvar ortamıdır. Yaprağın tümü değil bir parçası bile onlar için yeterlidir. Ayrıca tüm Türkiye bundan nasiplenir. Herkes için ayrı ayrı yapark getirtmeye de gerek kalmaz. Kısa sürede çiçekli halde edinmiş olur. Ayrıca kişi başına düşen maliyette azalmış olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2513 |
Ağaç Dostu
|
Benim korkum yutdışından kargonun en az 10 günde gelmesi,bu süreç içinde her ne kadar iyi muhafaza etsede 10 gün boyunca yapraklara zarar gelmez mi?Çok istiyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum!Özlemcim bence üretici firma fikri çok daha mantıklı,getirtme + kargoyu karşıladığımız takdirde firmada bize çiçek verecek1Üstelik foruma katılan birçok kişi ister böyle bir organizasyonu..Ama firmayı nerden,nasıl bulacağız?Acaba bu sitede bu konuda yardımı olacak kişiler varmıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2514 |
Ağaç Dostu
|
Ben daha önce Crocus vtr tarıma mail atmıştım. Niye hep aynı renkler üretiyorsunuz.Yurt dışından diğer renklerden getirmiyorsunuz diye. Onlarda gümrük sorunu olduğunu saksılı halde getirdemediklerini ama 4-5 yaprak eş dost tarafından ellerine ulaştığını üretim aşamasında olduğunu söylediler. Üreticiye zedelenmiş yaprak ulaşsa bile, Eminim onlar bir şekilde üretip çoğaltmayı başarır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2515 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=vtr;340482]Sayın Olay9, Mesajınız için teşekkürler. Ancak size yanıt yazmamız için bir mail adresi vermediğinizden dolayı foruma katılıyoruz. Ayrıca uzun süredir forumunuzu izlediğimizi de belirtmek isterim. Yeni çeşitleri bulma konusundaki sorununuzu anlıyorum. Şu anda ülkemizde menekşe yetiştiriciliğini profesyonel olarak yürüten işletmelerin sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Bunların elindeki çeşitler de standart çeşit dediğimiz, yüzlerce menekşe çeşidi arasından 20, 30 tanesi. Minyatür ya da sarkık menekşe formları ülkemizde ne yazık ki yetiştirilmiyor. Yurtdışında, özellikle ABD de bu konuda yapılan çok sayıda çalışma ve oluşturulmuş dernekler var. Bunlar yeni çeşitleri kayda geçeirdikleri gibi, var olan çeşitleri de koruyorlar. Bizim ülkemizde ne yazık ki böyle bir çalışma yok. Belki de bu yüzden var olan bitki türlerimizi de kaybediyoruz. Bizim ABD den yeni çeşitler getirtme konusunda çabalarımız oldu. Bluebird Greenhouse ile yazıştık. Ama sınırdan bitki geçirmek pek de kolay değil. Bir sürü yasal işlem, karantina uygulamaları ve alınacak sağlık belgeleri var. Bunlar da masraflı işler. Sonuçta bir kaç yeni çeşit için bunun pek de karlı olamayacağını anladık ve vazgeçtik. Ancak bazı dostlarımız sayesinde bir kaç yaprak getirtmeyi başardık. Bunlar halen üretimdedir. Ancak pek de katlı olduklarını söyleyemeyecim. Bu konuda araştırmalarımız devam ediyor. Yurdun değişik yerlerinden de zaman zaman farklı türler geliyor. Biz doku kültürü ile üretim yaptığımızdan, bizim için tek bir yaprak bile binlerce menekşe üretmek için yeterli. Umarım yanıtımız açıklayıcı olmuştur. Başka sorularınız olursa lütfen yazın. Saygılarımızla VTR Tarım Mühendislik Bize yanıt verdikleri mesaj... İstersen bu konu hakkında bizi bilgilendirmelerini yardımcı olup olamayacaklarını soralım. Cevabı buraya yazmalarını rica edeyim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Ağaç Dostu
|
Evet Özlemcim ******* biraz daha bilgilendirici olurlarsa sevinirim.Yerleri İzmirdeymiş,bize ABD'den getirttikleri o birkaç yaprağın üretimi bittiyse bize yaprak olarak yollama imkanları olabilir mi?Ayrıca onlarda laboratuarda işlem üretim yaptıklarından değişik türleri çok daha rahat türleri çıkarabilirler..Sonuç itibariyle onlarında dedikleri gibi Türkiyede çok az çeşit var,bizim temin edebileceğimiz çiçekçi,market,pazar gibi yerlerde yaşadığımız sıkıntıda zaten tek tip olması.Mesela ben geçen hafta bulduğum picassoyu bir mucize olarak düşünüyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2517 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Arkadaşlar adam tarım yasaları ve karantinadan bahsediyor. Kendileri getirtemiyorsa siz nasıl getirtebilirsiniz. Bence denemeyin çünki gümrükten canlı türler ancak gizli geçirilebilir. Yurtdışına giden bir arkadaşınız bir yaprak getirtirse o zaman olur **** özel devlet izni falan gerekli. Menekşe üreten firmanın getirtemediğini biz hiç getirtemeyiz. Ben kitap istiyorumda kutusunu paramparça yapıyorlar içinde başka ne var diye. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2519 |
Ağaç Dostu
|
Evet Kahraman Bey,haklısınız bende şimdi araştırdım,canlı bitki,hayvan getirtilemiyormuş..Boşa kürek çekmenin bir anlamı yok.Fakat nasıl oluyorda yurtdışında bu kadar çok çeşit oluyor ve yurda canlı alımlar yok anlayamıyorum! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Ağaç Dostu
|
Crocus bilmem takip ettinmi be daha önce siteye finlandiyalı bilim adamlarıyla ilgili bir site gönderdim. Onlar menekşenin vatanı olan tanzanya ya gidip oradan getirtiyorlar. Yıllarca oralarda yatıp kalkıp araştırma yapıyorlar. Emek harcıyorlar. Bir çırpıda çıkarırlar mı? Üstelik bazı bitki virüsleri var ve bu yolla ülkeye sokulabilir. Araştırma yapmadan ne verirlerse onu yeriz. Hazırla olmuyor. Ülkemiz fakir ve zayıf. Henüz tanzanya ya gidip orata tür araştırması yapacak yetenekte değiliz. Aslında buradan şu sonuç çıkıyor. Kendimizi dış dünyaya kapamış akvaryumda yaşıyoruz. Bu böyle gelmiş ve böyle gider. Birgün biri çıkıp birşeyler yapmaya çalışırsa ve birgün biz onu desteklersek bu sorun çözülür ama akademik kuruluşlarda bu işler kolay olmuyor. Mum çiçeği sevenler bu işi pilotlarla halletmişler. Onlar getirmiş. Kaktüscüler de bizzat kendileri gittiklerinde alıyorlar. O bakımdan çeşit çok. Ama menekşe sevenler hep bayan olduğundan ve ülkemizde bayanlar pek söz sahibiolmadığından kimse yurdışından menekşe getirtememiş **** yurt dışına gidince kılıkkıyafet almayı tercih etmişler bilmem sebep çok olabilir. Daha modern bir toplum olamız için on fırın ekmek lazım. Bir erkek olarak meclisteki kadın milletvekillerinin sayısı erkeklerin yarısı olmadıkça bu sorunlar çözülmez diyorum. Saygılarımla. Nereden nereye .... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|