agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha)
(https)

Beğeni Düzeni22561Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-02-2009, 08:37   #1
Ağaçsever

laledevri's Avatar

Giriş Tarihi: 26-05-2008
Günaydın
cevaplarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
- Sayın Faruktalas; O zaman mayıs ayında ilk işim menekşelerimin topraklarını değiştireyim (Torf kullanacağım) Biraz daha yıpranacaklar ama ne yapalım sonuç güzel olur inşallah.

- Sayın Nariel; evimiz kaloriferli menkşelerimin bulunduğu cam sabahtan öğleye kadar güneş alıyor ve gün boyu aydınlık o yüzden oraya koydum (yapraklarını dökmeye başlayan **** bozulmaya başlayan çiçklerimi buraya koyduğumda düzeliyorlar, en uygun yer orası diye düşünüyorum. pen lerden içeri rüzgar girmiyor fakat yinede cam önü ve mermer üstünde olduklarından dolayı biraz serindir.)

- Sayın Katmer; inşallah dediğin gibi katmerlidir. Çünkü katmerli bir menekşem olmasını çok istiyorum.
Burada hangi çeçekçiye sorduysam katmerli bulamadım."Katmerli sipariş vermiyoruz abla, İstesekte bir kaç tane istiyoruz. Onlarda bazen satılıyor , bazen de heba oluyor dediler."

Sitede rengarenk katmerli- katmersiz menekşeleri gördükçe içim gidiyor.
İnşallah benimkiler de öyle alımlı olcak bir gün ve yanına yeni arkadaşlar gelecek.

laledevri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2009, 16:21   #2
Yeni Üye

Toprak 18's Avatar

Giriş Tarihi: 10-12-2008
Sayın Faruktalas, verdiğiniz bilgi için teşekkür ediyorum. Yaprak çevresine bakmak hiç aklıma gelmemişti. 2. ve 4. resimlerdeki menekşeler yeni aldığım za man (saksı değişimi yapılmıtı) resmini çekmiştim.
Marketlerde hormon verildiği için, o durumda olduğunu sanıyordum. Burda de mir gübresini bulmak mümkün değil.
Bir ara çiçeklere, içinde demir oranı yükek su verdim. oldukçada fark ettileler..
Şu andaki görüntüleri...

Eklenti 64232
Eklenti 64233
Name:  B.jpg
Views: 1904
Size:  28.6 KB

Name:  Resim026a.jpg
Views: 2049
Size:  57.8 KB

Eklenen Resimler

Toprak 18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025