View Single Post
Eski 25-02-2009, 00:04   #2363
ninina84
Ağaç Dostu

ninina84's Avatar

Giriş Tarihi: 01-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dtgt Mesajı Göster
Çok güzel ninina84. Darısı başıma... Bir kaç tane çeliğim var. Hiçbiri ölmedi ama yine de emin olamıyorum. Çünkü henüz hiç menekşe yetiştiremedim.
Çiçeklenme konusunda da şekerli su tavsiyesini uyguluyorum. Küçük tomurcuklar göründü yaprakların arasında ama daha önce de kendi kendine tomurcuklanmış ve açamadan kurumuşlardı Kendimi her türlü sonuca hazırlıyorum sanırım...
Ölmedilerse bekleyin daha derim ben. Bazen yavru vermeleri çok uzun zaman alabiliyor. Evdeki 11 menekşemin 7sini yapraktan üretmiştim zamanında. Aynı gün diktiğim yaprakların bile yavru verme zamanları aynı olmamıştı. Yaprak ölmüyorsa ümit var demektir.
Benim son son Koçtaş ve Bauhaus'tan aldığım iki menekşemin bir sürü tomurcuğu vardı ama hepsi açamadan kurudu. Kendi yetiştirdiklerimde hiç öyle birşey olmuyor. Ben menekşelerimi ılık içme suyuyla sulamaya başladım. Anneannem öyle yapıyor ve 2-3 aydır sürekli çiçek açıyor menekşesi. Şekerli suyu kullanmıyorum açıkçası çünkü sineklere davetiye çıkarıyor. İyi geldiyse devam edin tabii bol çiçekli günler.

ninina84 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön