![]() |
|
![]() |
#2131 | |
Ağaç Dostu
|
Düşük randımanlı menekşeler
Alıntı:
Bu arada ben menekşeleri üstten sulayarak hata ediyormuşum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Ağaç Dostu
|
Sahıre hanım bende menekşelerimi genellikle üstten suluyorum ama yavrulu menekşelerime genellikle alttan su veriyorum. Bunu bende geç anladım ama yavrulu menekşelere daima alttan su vermeye alışın. Bende 2 aylık olan yavrulu bir menekşemi 1 defa üstten suladım nerdeyse kaybediyordum. Şimdi alttan su veriyorum keyfine diyecek yok , gayette sağlıklı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Arkadaşımın hediye ettiği yeni menekşem. Henüz daha küçük ama inşallah çabucak gelişecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Ağaç Dostu
|
Bende menekşelerimin yarısının saksısını değiştirmek istiyorum. En uygun zaman mart ayı mıdır? Bu konuda bilinçli arkadaşlarımın görüşlerini alarak saksı değişimini bilinçli olarak yapmak istiyorum. Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Ben şu anda saksı değişimi yapmayacağım. Henüz daha yeni geldi bana bu çiçek, Nejla hanımın da dediği gibi alışma aşamasında. Gelişimine göre birkaç ay sonra yapmayı planlıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2008
|
Ben menekşelerimde saksı değişimi gerektiğinde hemen yapıyorum. Dikkat ettiğim noktalar; saçak köklerin zedelenmemesi ve mümkün olduğunca köklerdeki toprağı korumak. Ayırdığım menekşeleri de bulunduğu ortamda tutmaya özen gösteriyorum. Bir amatör olarak kaybım olmadı. Bu arada bir tespitimi aktarayım.Ayırdığım yavrulardan aynı ortamda bıraktıklarım kaldığı yerden gelişmelerine devam ederken, başka odaya aldıklarımda bir duraksama gözlemledim. Adaptasyon olsa gerek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Ağaç Dostu
|
Menekşeler sevilmez mi?
Sezer bey benim bitkinin gövdesinden ayırdığım yavrular farklı saksılarda , ana bitkiyle aynı odada olmasına rağmen gelişimleri geçen yazdan itibaren yavaşladı. Bence bu bir adaptasyon sorunu olmasa gerek. Bence ayrılan yavrularda ki gelişim sorunu gelişmişlik meselesi. Tam gelişmeden ana bitkiden ayrılan yavruların gelişimi son derece yavaş oluyor. Benim bu şekilde zamansız ayırdığım yavru menekşeli 2 tane saksım var ve şuan gelişimleri hiç yok... Düzenleyen Faruk : 06-02-2009 saat 09:03 Neden: yazım yanlışı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, biraz önce, açmış bir menekşemi seyrediyordum, bunun bir yerinde polen olması gerek diye düşünüp, solmaya başlamış çiçeklerden birinin ortasındaki sarı ve sert yeri kopardım. Madem dışında polen yok, o zaman içindedir diyip tırnağımla o sarı parçacığı sıktım ve.. İçinden toz halinde polenler döküldü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2144 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2008
|
Arkadaşlar suda köklendirdiğim çelikleri saksıya aldım. Toprak oldukça ıslaktı. Bu mevsimde toprağın fazla ıslak olması çeliklere zarar verir mi? Bu sıralar menekşelerim birer birer ölüyor. Şu an suda 6 çelik daha var. Bunları saksıya almam gerekiyor. Toprakla ilgili önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Ağaç Dostu
|
Sezgin53 toprağım kuru **** ıslak olması menekşe dikiminde çok etkendir. Tabi bunda yaşadığınız ev ortamınında rolü vardır. Benim evim kaloriferli olduğu için sera kullanmadan saksıya diktiğim menekşelerin toprakları ıslak olunca pek etkilenmiyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. Bu sıralar nazar değdi. Menekşelerim birer birer kuruyor. Yerlerini değiştirdim, üşüdüler,fazla su koyduk denge bozuldu. 15 kadar çelik yaptım. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-02-2009
|
Bunlarda benim menekşelerim
Renklerini çok merak ediyorum.Ne zaman açarlar acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Yeni Üye
|
Sürmüş olan menkeşe yapraklarını kesip köklendirmek için yeniden suya koydum.Bakalım ne zaman köklenecekler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Yeni Üye
|
Ne zaman besin vermem gerekir menekşelere? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Ağaç Dostu
|
Menekşeleriniz sağlıklı görünüyor. Önumüzdeki aylarda gerekirse sularken besin verirsiniz. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Yeni Üye
|
evet eklediğim son resimdeki gibi hepsini maden suyu şişesinde köklendirdim 3 hafta sürdü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Ağaç Dostu.
|
http://flickr.com/photos/ki/30339264...7609152713556/ Arkadaşlar fotoğraftaki menekşe 3 lü aşılama olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Ağaç Dostu
|
İkili aşılamayı defalarca denememe rağmen nedense yapraklardan biri muhakkak çürüyor diğer yapraktan yeni bebekler oluşuyor. Nerede hata yaptığımı bir türlü bulamadım. Bu şartlar altında 3'lü aşılamayı sadece bu güzel linkten izlemek kalıyor galiba bana ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|