![]() |
|
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Hevesinizi kırmak istemem ama menekşenin tohumları iki hafta gibi az bi sürede çıkmaz sanırım bide benim gördüğüm sidede ilk çıkan yavrular tek yaprak halinde çıkıyor böyle uzamıyorlar ama inşallah yanılıyorumdur... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Menekşeseverlerin Dikkatine!
Teşekkür, beğeni, hayranlık, şurada şu fiyata menekşe var gibi mesajlar; forum Türkçe kurallarına aykırı yazımla ifade edilen düşünceler; sadece birkaç üyeyi ilgilendiren, foruma herhangi bir katkı sağlamayan mesajlar tarafımızca silinmektedir. İçeriği bu yönde mesajlarınız için, Özel Mesaj ya da Sosyal Gruplar bağlantısını kullanabilirsiniz. Düzenleyen İklimsiz : 29-08-2009 saat 00:21 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar aşı menekşe için 4 ayrı renkteki yaprağı 2 cm uzunluğunda, sap kısmından 2' ye ayırdım. 2 yaprağı birbirinin içinden geçirip iple biraz sağlamlaştırıp suya koydum. Eğer köklenirlerse toprağa almadan önce resimlerini sizlerle paylaşırım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Olay9,cins olarak çabuk köklendiğini tecrübe ettiğiniz cinsleri aynı şekilde bağlayıp,direk toprağa dikmenizi öneririm. Çünkü suda köklendikten sonra topraktaki süreci uzuyor. Araya giren mevsim değişiklikleri o yaprakları kaybetmeye neden oluyor. Tecrübelerim açık renk yaprakların toprakta daha çabuk köklendiğini gösterdi.Benim denemelerimde ebruliyi her çiçekte oluşturmadı.Bir çiçek beyaz renk açtı hemen yanındaki pembe-beyaz oldu.Bir sonraki çiçek pembe açtı.Bence çok da hoş oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Bizim menekşelerin aldığı ışığı gösteren bir fotoğraf ekledim galeriye, güney penceresinden süzülen ışığa bayılıyorlar. http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=23171&c=683 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
sevgili nariel aşağıdaki linkteki resimdeki menekşeyi aldınızmı yoksa kendinizmi ürettiniz ![]() ![]() http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=23089&c=683 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, yapraktan diktiğim menekşelerden birinin saydım 21 yavrusu olmuş, yaprak sapını neredeyse görünmeyecek kadar doldurmuşlar. Ben de anne yaprağı keserek onlardan ayırdım ve anne yaprağı yeniden yavrulamak üzere diktim. Mevsim olarak yavrular gelişmeyi sürdürür umarım... Denediniz mi? Hiç bu konuda sorun yaşayan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2008
|
Arkadaşlar menekşelerinizin fotoğraflarını yuklerseniz çok memnun olurum. Menekşelerim perişan durumda, yeni yavrularda beni korkutmaya başladı. Son günlerde ısı farklılığı, saksıların yerlerinin değişmesi menekşelerimi çok etkiledi. İnşallah baharı görürüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sayın fatihbrk ,yapraktan üç haftada yavru vermesi çok kısa sürede çoğaltmak demek. Şu ana kadar bir onu denemedim. Şimdi deniyorum. Menekşelerinize iyi bakın. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Artık bütün tecrübelerimle sabitlenmiş oldu; menekşe cam kenarı ve perdeden süzülen güneş ışığını, havadar ortamı çok seviyor. Bu arkadaş artık sürekli açmaktan bir hal oldu. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili olay9(isminizi bilmediğim için olay9 diyorum kusura bakmayın.) gerçektende menekşeymiş.Yabancı bir ot falan değilmiş.şu anda aynı vaziyet devam ediyor.Eğer nerden biliyorsun ot mu başka birşey mi diyecek olursan toprağı kazdım tohumdan çıkmış olduğunu gördüm. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle iyi geceler.Nejla hanım ben arasından tohumu alabildiklerimi aldım alamadıklarımı ise öyle çiçekli şekilde diktim.tabi toprağa su dökmedim sadece fısfıs yaptım toprak nemlenecek şekilde.Ama toprak nemli ise hiç gerek yok suya falan. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çeliklemeyi ne zaman yapmıştın. Ayrıca kullandığın toprak ne tür. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın Sezgin Bey, seradakiler ortalama 20-25 günde köklenip bir ayda yaprak çıkardılar. Ama bu durum tamamen menekşenin cinsi ile alakalı... Açıktakiler hiç köklendirilmeden yani suda bekletilmeden direkt dikildikleri için daha uzun zaman da çıktılar ama tam süreyi bilemiyorum. Ben toprak konusunda çok denemeler yaptım, bana göre köklendirmede kesinlikle torf en iyisi... Hala farklı topraklarda bekleyen yapraklarım var ama onlarda gelişmeyi çok ağır görüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür edrim Sevgili Nejla K, Önceleri gelişigüzel çelikleme yapıyordum. Aklıma geldikçe suluyor, saksı değiştiriyordum. Hatta komşulara veriyordum. Geçtiğimiz yaz 6ay ilgilenemedim, sonuçta 10'dan fazla menekşemi kaybettim. Şu an kalan 10 saksı ,8 yavru var. Su içinde köklenmiş 7 tane yaprak var. Yanlız bir tanesi çiçekli. Dört gözle baharın gelmesini bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Menekşeler sevilmez mi?
Nejla öncelikle maşallah diyorum.Gözlerimiz menekşe yavru resimlerinizle bayram yaptı.Sana bazı sorularım olacaktı.Daha önce kutulardaki toprağı sadece fısfıslıyorum diyordun.Toprağın sadece yüzeyini mi fısfıslıyorsun?Yoksa içinide mi fısfıslıyorsun?Sadece yüzeyini fısfıslıyorsun ne kadar ve ne ölçüde fısfıslıyorsun?Çünkü ben bu işi yaparken bir yerlerde hata yapıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu.
|
İşin içinden çıkamaz hale geldim. Çok yaşlı yaprak olmaması gerektiği de söylenmişti. Ben zaten bu konuda çok başarılı değilim, bir tane yavrum oldu, o da tek kök. Ama sana katılıyorum. Yaşlı yaprakların bedenleri daha kalın olduğu için çok yavru veriyor olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|