View Single Post
Eski 01-01-2009, 15:22   #1926
özlem11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-06-2007
Güneş en önemli sebep demiştim ama aydınlıksa oda yeter sanırım. Büyük yapı marketlerde satılan çiçekli bitkiler için olan sıvı gübrelerin arka yüzünde içeri yazar. Fosfat, potasyum ve azot % ' deleri...
Bunlarda fosfat oranı genellikle % 7' dir. Potasyum % 5 **** 6 ,azotsa % 3' tür... Azot oranınında kendi içinde üre azotu çok düşük olanını tercih edin. Marka konusunda ben ''çiçek çoşturan'' (şişesi mor veya kırmızı olan) **** ''anadolu'' marka alıyorum. Markadan çok içeriğine bakın... Herhangi bir markada olabilir. Yağmurlama derken de camsil şişesine su doldurup çiçeklerin üzerine uzaktan sıkıyorum. Yani ıslatıyorum.

İremsıla menekşenin büyümemesindeki sebep gelişmeyen yavruyu zamansız ayırmak. Sağlamsa oynama derim belki kök yapıyordur. Bahara büyümesi hızlanır. Güneş gören bir yere koy. Cam önü olabilir, benimkiler camda sorun olmuyor. Tabi cam, gece donma yapıyorsa pakpen değilse koyma, komşumunkiler üşüdü.
Faruk bey, ilk etapta şekerli su verebilirsiniz. Elinizde hazır olan en iyi şey. Hatta benim en son resimdeki katlı ebruli mor olana teyze şekerli su dışında hiç birşey vermemiş. Onuda ayda 1 kere vermiş. Yakından görseniz formu gayet yerinde...

özlem11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön