Tekrar hoşgeldin iremsila. Seni aramızda görmek beni sevindirdi...
Kaybol arkadaşım sinekler için etkili bir sinek ilacı al. 1 hafta boyunca her gün menekşelerin tepesine bayağı yukarıya az miktar sık. Masa, sehpa altına da... Kısacası menekşeye direkt gelmeyecek şekilde etrafına sıkın ölüyorlar... 1 saat sonra odayı havanlandır. Bir zamanlar bende de vardı sinekçikler ama kurtuldum. Şekerli su verince oluyor...
Sayın Faruk Bey, bence menekşenin şuan tam çiçeklenme zamanı... Bulundukları yer cam önü. Perdeyide güneşli günlerde açıyorum direkt güneş görüyorlar. Eğer menekşeniz normal büyüklükte ise açması gerek. Besin takviyesi yapın. Besin değerinde de fosfat oranı yüksek olanını tercih edin. Eğer çok aşırı yapraklı ise çiçek açmaya teşvik etmek için 5-6 yaprağını ara ara alarak seyretme yapın. Ve en önemlisi şekerli su da verebilirsiniz işe yarıyor. 1 su bardağı suya 1 küp şeker **** 1 çay çay kaşığı. Bu arada kış geldiği için menekşelerime ölçülü olarak su veriyorum. 1 çay bardağı...
Arada diplerini köke yanaşmadan karıştırp havalandırıyorum. Şuan besin vermiyorum çünkü, epeyce süredir besin vermiştim. Dinlensinler istiyorum... Kuruyan, yıpranmış yaprakrı muhakkak koparıyorum. Solan çiçekleride... Akşamları, kaynamış soğutulmuş oda sıcaklığındaki suyla yağmurlama yapıyorum. Sularken oda sıcaklığında su veriyorum...
Deneyimlerime dayanarak söylersem menekşe üzerinde en etkili faktör GÜNEŞ...
Umarım en kısa zamanda sizinkilerde çiçeklenir...
|