![]() |
|
![]() |
#1831 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2008
|
Sayın Nariel benim lekeli menekşem de sizinkinin cinsinden sanırım. Yalnız benimkinin çiçekleri mavi yerine pembe kenarlı ve sadece onda problem var. Ben onu geçen sene ekim kasım gibi aldım ondan sonra da bu yaz sonuna kadar hiç değiştirmedim saksısını. Zaten o lekeler de düzenli sulayamadığım yaz aylarında oluştu. Ekim'de değiştirdim toprağını ve saksısını. Aslında ilkbaharda saksı değişir ama benim menekşelerim yazın hafif telef oldukları için kendilerine gelsinler diye taze toprağa ekiyorum yaz sonunda. Hepsi memnun ki bu durumdan hemen çiçekleniyorlar sonra. Resmini eklediğim yaprak dışında öyle lekeli 2 tane daha var ama bu kadar çok değil onların lekeleri. Zaten bu her neyse öldürmüyor sanırım. Bu lekeli olanlar en eski yapraklar ki nerden baksanız 6-7 aydır varlar. Yeni yapraklarda hiçbir sorun yok. Saksıyı değiştirmek çözüm olur sanırım. Bu demir takviyesini neyle yapıcaz? Ben besin işinden pek anlamıyorum aslında ama gördüğüm kadarıyla Bauhaus'ta filan karışık besinler harici pek birşey yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Ağaç Dostu
|
Sadece demir içeren sıvı gübreler oluyor. Etiketinde "bitkilerin yapraklarının yemyeşil olması için" gibi şeyler yazar, içeriğine bakın, sadece demir demesi lazım. Diğer çiçek coşturanlar gibi genelde 1 litreye 1 kapak şeklinde sulandırılıp, bitkiler bu suyla sulanıyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1833 |
Ağaç Dostu
|
Muzdarip olduğumuz lekelerle ilgili bilgi buldum, hem de merhum Mucip Gürbüz Bey yazmış.. "Afrika menekşesi görülen " HALKA SARI LEKELER" bitkinin üstten sulanması veya sprey yöntemiyle yıkanmasından sonra direk güneş ışığı alan yerde bırakılmasından olmaktadır. Soğuk suyla sulamak,hava akımı olan yerde bırakmakta bu lekelerin oluşmasına sebep olur." Kaynak: http://www.ibreliler.com/forum/index...age;topic=99.0 Benim menekşemdeki lekelerin sebebi hava akımı olabilir, çünkü sık sık pencereyi açıp odayı havalandırıyorum ve doğrudan çiçeklerimin üzerine geliyor hava. Diğer menekşelerimde bir sorun yok gerçi.. En kısa zamanda saksısını değiştireyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2008
|
Benimki de hava akımındandır o zaman. Balkon kapısının çaprazında duruyorlar. Yani kapıyı açınca kapının arkasına doğru kalıyorlar. Üstlerine esmiyor pek ama etkilenmiş demek ki. Yerini de değiştiremem ki. Zaten tek bunda sorun var bende de. Sanırım bu renklilerin cinsi bozuk ![]() Teşekkür ederim araştırıp paylaştığınız için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Ağaç Dostu
|
Anladığım kadarıyla; tam yaprak ve sap bitişiği varya oraya, arkadan mı önden mi bilmiyorum y şekli çiziyoruz. Bu muhtemelen çabuk köklensin diye... Yine yaprak sapını 1 cm kadar keseceğiz. Uzun bırakılmayacak. Ve hemen torfa dikeceğiz. Benim bu yaprak kısa sürede kökleniz yavru verdi. Tutmaz demiştim ama tuttu. Tam süresini bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Kısa ve ince saplılar gerçekten çok küçük bir zaman diliminde tutup yavru veriyor. Bugün okula gitmek istemiyorum ben ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, ben Y kesik için arkanın uygun olduğunu anladım konuyu öğrendiğim hanımdan. Ana damar ve yan damarlar olarak düşünün Y kesiğin şeklini işte o birleşim yeri arkadan daha iyi bulunuyor sanki... olay9 yaprak yavruların çok şirinler... Başarılı bir yöntem olduğunu görmek sevindirici. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Ağaç Dostu
|
Menekşe sevilmez mi?
Nejla hanım Y şeklinde yapılan kesim şeklinin resimleri varsa foruma eklermisiniz.Ben gibi merak eden arkadaşları resimlerle bilgilendirirseniz seviniriz.Şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1841 |
Ağaç Dostu
|
Faruktalas Bey, elimde bu konuda fotoğraf yok ama isterseniz şöyle anlatayım. Yaprağın sapını Y nin gövdesi olarak düşünün, Y nin kolları da yaprak üstünde, sağlı ve sollu atacağınız birer kesik olsun ama bu kesikler yaprak üstündeki yan damarlar üstüne yapılsın. Fotoğraflayabilirsem eklerim. Cep telefonundan çektiğim için net olmayabiliyor çünkü... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1846 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Buraya kaç zamandır yazmıyordum. Yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz ![]() Sitemizi bulup bu sayfalarda yazılanları uygulayınca, ![]() Üç yıldır açmayan menekşem nihayet açtı. Küçük beyaz birde beni var ![]() [ATTACH] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1847 |
Ağaç Dostu
|
Menekşe sevilmez mi?
Altinediz siteye Y şekilli kesim ve dikimin en kısa zamanda fotoğraflarını eklemenizi bekliyoruz.Ben hakikaten bu yöntemi merak etmeye başladım.Yazılanlarla yöntemi açıklamak yeterli olmuyor.Yöntemi uygulayanlar resimlerini korlarsa benim gibi merak edenler aydınlanmış olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1851 |
Ağaç Dostu
|
Menekşe sevilmez mi?
Fatih maşallah yeni yavru menekşelerin çok güzel.Yaparağı suda köklendirip mi diktin yoksa direk toprağa mı diktin?Ayrıca toprağa diktikten ne kadar zaman sonra çıktı merak ettin.Benim direk toprağa diktiklerimden bir yavru çıkıyor ama sende tek yaprakta 3-4 tane yavru var.Bu nasıl oluyor anlamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1854 |
Ağaç Dostu
|
Menekşe sevilmez mi?
Katmer ben kaç yıldır yavru menekşe üretirim hep tek çıkıyor.Acaba sorun bende mi yoksa yaprakta mı anlamadım.1 ay önce yavrulayan yalınkat beyaz çiçekli menekşe yaprağımda tek yavru verdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Katmer birinci resimde ki menekşem beyaz renkli.Ben genelde menekşeleri su da köklendirmeden direkt olarak toprağa dikiyorum.Çünkü suda köklenmesi uzun süre alıyor.Ben de suda uzun süre bekleyip kökleneceğine toprağa dikiyorum ve daha çabuk yavruluyorlar.Toprağa diktikten en fazla bir buçuk ay sonra yavrular yüzeye çıkmaya başladılar.Bende bu 3-4 yavrunun nasıl çıktığını bilemicem çünkü genelde ne hikmetse 3-4 tane çıkıyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1858 |
Ağaç Dostu.
|
Kayınvalidem bir yaprağı peşpeşe 2-3 kere yavrulatırdı. Bence deneyin bir kaybınız olmaz. O beyazdan bende de vardı. Koca saksı birkaç günde öldü. Şu an elimde köklenmeyi bekleyen bir yaprağı var. O da çok inatçı, bir türlü yavrulamadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar benimkiler de hep çok yaprak birden çıkarır. Direk toprağa dikecekseniz sera dikin derim .1ayda yaprak görüyorum ama 5-6 tane birden oluyor ve sulama gerektirmiyor. Ben memnun kaldım. Sormak istediğim yavrulayan ana yaprağı onlardan ayırmaya kıyamıyorum ve nereden koparırsam doğru olur? Biliyorumki yavrulayan ana yaprak ikinci dikimde daha çabuk yavru veriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Ağaç Dostu
|
Menekşe sevilmez mi?
Nejla benim sera etkisi vererek diktiğim yapraklar hemen çürüyor.Sen nasıl yapıyorsun ve 1 ayda yaprak çıkartıyorsun?Acaba ben bir yerlerde yanlışmı yapıyorum?Yaptığın yöntemi anlatırmısın? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|