Sayın Nariel
benim lekeli menekşem de sizinkinin cinsinden sanırım. Yalnız benimkinin çiçekleri mavi yerine pembe kenarlı ve sadece onda problem var. Ben onu geçen sene ekim kasım gibi aldım ondan sonra da bu yaz sonuna kadar hiç değiştirmedim saksısını. Zaten o lekeler de düzenli sulayamadığım yaz aylarında oluştu. Ekim'de değiştirdim toprağını ve saksısını. Aslında ilkbaharda saksı değişir ama benim menekşelerim yazın hafif telef oldukları için kendilerine gelsinler diye taze toprağa ekiyorum yaz sonunda. Hepsi memnun ki bu durumdan hemen çiçekleniyorlar sonra. Resmini eklediğim yaprak dışında öyle lekeli 2 tane daha var ama bu kadar çok değil onların lekeleri. Zaten bu her neyse öldürmüyor sanırım. Bu lekeli olanlar en eski yapraklar ki nerden baksanız 6-7 aydır varlar. Yeni yapraklarda hiçbir sorun yok. Saksıyı değiştirmek çözüm olur sanırım.
Bu demir takviyesini neyle yapıcaz? Ben besin işinden pek anlamıyorum aslında ama gördüğüm kadarıyla Bauhaus'ta filan karışık besinler harici pek birşey yok.
|