![]() |
|
![]() |
#722 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2007
|
Peynir kutusuna ektiğinizde üzerinide kapatıyormusunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-12-2007
|
şeker gübre için söylediklerine katılıyorum bizzat kendim yaşadığım için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar aramızda ziraat fakültesi mezunları vardır sanırım.Benim bu aldığım menekşelerimin yaprakları canlı ufak tefekler kocaman çiçek açmışlar. Ben eylülde ektim. Halen minikler yavaş büyüyorlar. Çiçekçiler bir şeyler veriyorlar ama söylemiyorlar.Bilen varsa ilaç **** hormon ne veriliyorsa lütfen söylesin yardımcı olsunlar.Eğer üretip satanlar bizim gibi bekleseler halleri nice olur.Gelen menekşelerimin bir dahaki sefer çiçekleri küçülüyor.İlaç veriyorum ama fayda etmiyor nedense... Konuyla ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekür ederim.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Yeni Üye
|
Teşekkürler bengi su ama bi sorum daha olacak ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-12-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-12-2007
|
limontuzunu duymuştum,ama denemeye korktum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-04-2007
|
Sevgili Olay9 limon tuzunu suda eritip çiçeği sulasak bir zararı olurmu.Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-06-2007
|
Menekşem
Arkadaşlar bunlarda benim kızlarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-04-2007
|
limon tuzlu suyu hazırlayıp çiçeklerimi suladım.Şimdi sonucu heyecanla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
-
Giriş Tarihi: 13-12-2007
|
arkadaşlar ben 10.12.2007 yaprak olan menekşelerimi çelik yöntemıyle yaptım 2 kutada peynir kutusunda kapalı hayle yavru vermediler neden acaba ![]() ![]() öleceklermi yoksa ama canlılar bakıyorum acıp arada ne zamana yavru vecekler vermediler ondan yazmadım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
-
Giriş Tarihi: 13-12-2007
|
arkadaşlar ben 10.12.2007 yaprak olan menekşelerimi çelik yöntemıyle yaptım 2 kutada peynir kutusunda kapalı hayle yavru vermediler neden acaba öleceklermi yoksa ama canlılar bakıyorum acıp arada ne zamana yavru vecekler vermediler ondan yazmadım not: bu arada cam kenarındaydı baktın solmaya başlamışlardı son anda kurtardım cam kenarında peteğe yakın terde özel yer yaptım şimdi sağlıklılar ama yavru vermediler 10.12.2007 tarıhınden beri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Ağaç Dostu
|
İyi günler, kısa bir süre önce üzerinde tomucukları olan bir menekşe satın aldım.Bir iki tomurcuk açtıktan sonra diğer tomucuklar kurumaya başladı.Tomurcukların olduğu ana çiçek sapı ve yapraklar sağlıklı ve canlı duruyor.Fakat tomurcuğun sapa bağlı olduğu dip kısmı incelik boynunu büküyor.Tabi ki o tomurcuk kuruyup açmıyor.Çiçeğimi çok sulamıyorum ve sulamayı tabaktan yapıyorum.Yakıcı olmamakla birlikte sıcak ve güneş gören bir yerde duruyor. Sizce sorun ne olabilir ? Menekşeler için çiçek coşturan alayım mı ? Syg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Ağaç Dostu
|
Night babe biraz sabır... Daha ekeli yaklaşık 1 ay 6 gün olmuş.En az 2 ay ve üzerinde yavru vermeye başlar.Durumu iyiyse kesin yavru verir.Bengi su daha uzman peynir kabında.Bengi su kutuyu açması gerekmez mi artık? Arkadaşım ortam değişimi ve besin istemesine bağlı olarak yeni tomurcuklar formunu kaybede biliyor.Aynı şey benim başımada geldi.Kuruyan tomurcuk dallarını kopar. Menekşe çoşturandan üzerinde yazan oranda verebilirsin.Bir aya kadar yeni tomurcukların belirginleşir... Arkadaşlar ben tekrar şekerli su karışımına döndüm.Bu gün ilk sulamayı yaptım.Bakalım 1 aya kadar sonuç nasıl olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-08-2007
|
Arkadaşlar ben pembe ve beyaz menekşeleri karıştırmaya karar verdim ve birer yaprağı suya koydum.Fakat beyaz olan bir ay bile olmadan köklenip suyun içinde yaprak çıkarmaya başladı.Diğerinin gelişimi daha yavaş ve kökü az.Beyaz olan yaprak çıkardığı halde yine bunları karıştırabilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Yeni Üye
|
Bengisu siz aşılama yapmışmıydınız? Köklendikten sonra da aşılama yapılıyor mu? Yoksa doğrudan ekip mi aşılama yapıyorsunuz? Düzenleyen Ophrys : 17-01-2008 saat 23:23 Neden: Yazım hataları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bu aşılama işlemini ben yaptım.Şuan yavrulu 2 tane aşı menekşem var.Ama köklendikten sonrada bence olur.Kökleri bir araya ekin.İlk seferde renkler belki aşı olmaya bilir ama zaman geçtikçe aşı olmuş olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Ağaç Dostu
|
Penelophe okudum daha önce dikkat etmemişim.Teşekürler.Benimki de öyle olacak sanırım.Ama ben senin kadar koparmaya cesaret edemedim.Açsada bir görsek.Senin menekşelerin nasıllar hiç görüntü de eklemedin.Yoksa başlarına kötü bir şey mi geldi? Ben o bölümleri okuduğumda sitede üyeliğim yoktu.Resimleride o şekilde görmek mümkün değildi... Düzenleyen özlem11 : 21-01-2008 saat 18:24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-12-2007
|
Alıntı:
Düzenleyen Ophrys : 21-01-2008 saat 22:53 Neden: Alıntı kısaltıldı |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Ağaç Dostu
|
Sudaana menekşen tomurcuklandığın da ordasından koparma işlemi gerçekleştir.**** menekşen çok yapraklıdır yandan yavru vermesini istersin o zaman koparabilirsin.İlaçlı su bendeki bir besinde yapraktan verilebileceği yazıyordu.Bende şişenin içine gerektiği ölçüde koydum.Annemin rahatsızlığı süresince hastandeyken babam hergün püskürtmüş o da ortada ki yaprakların çürümesine sebep oldu.Üzülmüştüm yaprakları o halde görünce ama şimdi mutluyum.Resimlerini en kısa sürede eklerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Tam sekiz tane afrikamenekşesi yaprağı ıslatılmış bardağım oldu, ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Arkadaşlar ben bitkilerime sebze suyuda veriyorum, yani patates salatası yapacağımız zaman kabuğuyla haşlıyoruzya suyunu soğuduktan sonra çiçeklerime döküyorum, eşim egeli olunca daha çok yeşillik türü şeyler yeriz salata olarak yemeklerin yanında,hindiba,brokoli,börülce vs... Bunlarıda haşlıyoruz, anneannemin begonyası durgunlaştı gibiydi tekrar yaprak çıkarmaya başladığını söylüyo, ama her çiçeğede iyi gelirmi bilmem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|