Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi olay9
Arkadaşlar aramızda ziraat fakültesi mezunları vardır sanırım.Benim bu aldığım menekşelerimin yaprakları canlı ufak tefekler kocaman çiçek açmışlar. Ben eylülde ektim. Halen minikler yavaş büyüyorlar. Çiçekçiler bir şeyler veriyorlar ama söylemiyorlar.Bilen varsa ilaç **** hormon ne veriliyorsa lütfen söylesin yardımcı olsunlar.Eğer üretip satanlar bizim gibi bekleseler halleri nice olur.Gelen menekşelerimin bir dahaki sefer çiçekleri küçülüyor.İlaç veriyorum ama fayda etmiyor nedense...
Konuyla ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekür ederim....
|
Sevgili arkadaşım,benim eşim ziraat müh. ve çiçekçilik yapan arkadaşları var.Aynı soruları senin gibi ben de sordum.Çoğu nasl olsa kısa sürede satılıyor diye bi hormon filan vermiyolar.Esas çiçeklerdeki olumlu gelişmeler üretim seralarında oluyormuş;yani çiçekçilere gelmeden önce.Orda sürekli sabit tutulan ve ayarlanan ısı,nem,sulama vs. verilen gübrelerle birleşince güzel sonuçlar çıkıyor.Benim eşim de seracı ama sebze fidesi yatiştiriyor;üretimci.Bazı şeyleri ondan duyuyorum ama çiçekler hakkında çok bilgili değil.Fotoğraf ekleyebilseydm bendeki güzellikleri paylaşırdm sizlerle.12 tane menekşem var ve burdaki arkadaşlardan öğrendiğim şekerli su metodunu uyguladım.1ay sonunda çiçek yok ama yaprakları bi görseniz koskocaman oldu.Eşim bile şaşırdı.Tek sorun uzun zamandır tomurcuklar üstünde ama açmıyorlar bi türlü