View Single Post
Eski 17-01-2008, 21:52   #741
bengi_su
Ağaç Dostu

bengi_su's Avatar

Giriş Tarihi: 17-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gatay Mesajı Göster
İyi günler, kısa bir süre önce üzerinde tomucukları olan bir menekşe satın aldım.Bir iki tomurcuk açtıktan sonra diğer tomucuklar kurumaya başladı.Tomurcukların olduğu ana çiçek sapı ve yapraklar sağlıklı ve canlı duruyor.Fakat tomurcuğun sapa bağlı olduğu dip kısmı incelik boynunu büküyor.Tabi ki o tomurcuk kuruyup açmıyor.Çiçeğimi çok sulamıyorum ve sulamayı tabaktan yapıyorum.Yakıcı olmamakla birlikte sıcak ve güneş gören bir yerde duruyor. Sizce sorun ne olabilir ? Menekşeler için çiçek coşturan alayım mı ? Syg
Evet Özleminde dediği gibi daha erken çok erken hemde yaprağın cinsine göre kök ve yavru verme süreleri değişiyor hemde mevsimler çok etkili ben ektiğimde ekimdi yani sonbahar havalar sıcaktı birbuçuk iki ay arasında yavru verdiler ama şimdi kış iki aydan erken yavru vermezler bakın bazı yaprakların yavruları kocaman oldu ekeli üç ay oldu bazıları yeni yavru veriyo aynı anda ektim sabır sabır beklemek lazım kutuları ışık güneş alan **** sıcak yerlere koyun içinin buharlanması gerekiyo ısınması lazım toprağınki çabuk köklensin umarım yardımcı olabilmişimdir bu arada benim yavrular kocaman oldu daha açmadım kapakları hafta sonları bi açıp bi saat falan havalandırıyorum bahara kadar açmıycam hava deişimi olmasın

bengi_su Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön