![]() |
|
![]() |
#601 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2007
|
Çok iyi anladım gayet güzel anlatmışsınız çünkü.Bende şöyle yaptım ; 18 kasımda küçük bir karton parşasını deldim menekşeyi o delikten geçirerek bardağa koydum sapı suyun içinde ama sap kısmı hiç bir yere değmiyor teması sadece su ile.Bu şekilde diğer yapraklarıda koydum bakalım hala beklemedeyim işte.Bu arada ****** çiçekli menekşemin resmini çeker ve eklerim.Sizi tekrar tebrik etmem lazım 9 günde yaprak köklendirmişsiniz bizim 15 günlük hala inadım inat diyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Ağaç Dostu
|
Dün ben de bir tane katmerli açan menekşe yaprağını küçük bir bardağa koydum. Bana gelen yaprak uç kısmı sivri gibi kesilmiş olduğundan, bardağın taban kısmına tam değmiyor. Bakalım köklenirse ikinci bir saksım daha olacak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah köklenir.Arkadaşlar abartığımı düşüneceksiniz ama, benim suda köklendirip saksıya ektiğim menekşemde çıktı. Henüz küçük ama 2-3 güne kadar onuda nete eklerim. Dediğim gibi kıymetli yapraklarınızı suda köklendirip de toprağa ekmek garanti.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Ne güzel yaa,yengemde bana dikmişti ama 3 ay oldu,yapraklar canlı ama dibinden yaprak çıkmadı henüz biraz eşeliyeyim diyorum ,toprağın altında minik yaprağı olurda kırarım diye korkuyorum ,üzerinden biraz toprağını eksiltsemmi acaba ne dersiniz.Bir hafta önceside bi tanıdığımızdan başka renklerde yaprak ektim, bu saatten sonra streç film geçirsem olmaz herhalde dimi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Ağaç Dostu
|
Yaprak üç ayda ölmediyse eninde sonunda çıkar ama dibindeki toprağı hafiften hafiften azaltın ama eminim çıkar. Diğerinede steç film veya azı kapaklı bi kutuya ekmemizin sebebi yaprağın buruşup ölmemesi vede çabuk yavru vermesi onun için kaplayabilirsiniz hemen bi zararı olmaz ışık alan bi yere koyun ve bekleyin en kısa zamanda yavrularınızı görceksiniz eminim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel menekşe mehtap... Günsu hanım bende Bengisu 'ya katılıyorum. Toprağı mil,kürdan vb. şeylerle yavaşça eşeleyin.Eşelerken kök kısmına yaklaşmayın. Diğer yeni ektiklerinize poşet giydirin yararı olucaktır... Elfogi senin menekşelerinden ne haber... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah Elfogi... Evet benim eve gelen menekşelerimden kimisi tomurcuklarını döktü sadece dalı kalmıştı. Hani aldığımız menekşelerimiz de eve gelince susuz kalmış gibi yaprakları cansızlaşır işte,hormonun eseri hep... Hakan bey, eminim sizde üretim yapmayı başaracaksınız. Bir kere oldumu zaten gerisi geliyor... Siz şekerli suyu denediniz mi bir gelişme varmı açmayan menekşeleriniz de... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Olay9, Üretim olayına henüz girmedim, sadece bir tane yaprak geldi şimdi onu köklendirmek için suya koydum. Diğeri ise; sizin de bildiğiniz gibi şekerli su uyguladığım menekşem bakalım pazartesi resimlerini ekleyeceğim. ![]() Gelişmeleri görmeniz açısından. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Ağaç Dostu
|
Bugün köklendirmiş olduğum menekşe yapraklarını ikişerli olarak ektim. Her saksıya yapraklardan birini alttan 1 - 1,5 cm. kadar keserek diğer yaprağı da kestiğim yaprağın arasına sokarak iki yaprağı bir arada ektim. Umarım ebruli olurlar. Deney başladıııı ... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ben de yeni bir üyeyim ama kendimi bildim bileli menekşelerim oldu. İş dolayısı ile sık sık ev hatta şehir değiştiriyoruz. Tecrübelerime daynarak söylüyorum ki, menekşe susayınca daha güzel çiçek verir yani biraz toprağının suyu çekmesini bekleyin ama çok değil su istediğini anladığınızda bir iki gün kadar bekletin, alttan sulamak toprağın yumuşak olmasını sağlar, üstten sulayınca toprak biraz daha sıkışık oluyor ara ara kürdanla havalandırılmak istiyor ki bu da yeni çıkacak yavruların ölmesine sebep olabiliyor. Ebruli menekşe yapımı tıpkı anlatıldığı gibi iki menekşe yaprağının sap kısmını bıçakla ikiye ayırıp birbirine değecek şekilde aradan geçirip saksıya dikiyorsunuz, püf noktası sakın ha fazla toprak koymayın üzerine ve bastırmayın. Sabırlı olursanız çok güzel menekşeleriniz oluyor.bir de en güzeli aydınlık cam önü,kış güneşini seviyor ama yazın aman ha camdan gelecek güneş ışınından koruyun, yani siz en iyisi güneş almayan aydınlık bir yere cam önüne koyun göreceksiniz renkleri daha güzel ve yoğun olacak. Düzenleyen Ophrys : 07-12-2007 saat 23:49 Neden: İmla hataları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Ağaç Dostu
|
Dün akşam menekşelerimden 12 yaprak alıp köklendirmek için içi su dolu bardağa koydum hadi hayırlısı bakalım 18 kasımda suya koyduğum yaprakta da biraz bir değişme var sanırım köklenmeye başladı.Umarım en kısa zamanda o püskülleride görürüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Onun içinde şekerlisu yapıyomuyuz menekşemehtapcım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Ağaç Dostu
|
Merak ettiğim bir konu var. Ebruli menekşeler de çeşit çeşit. Kiminin üst kenarı ince bir sıra başka renk, kiminin Olay9'unki gibi dikine çizgili, kimi alacalı gibi. Acaba bu desenler nasıl oluyor? Genetik yapı mı? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bu şekerli su karışımını 1 lt' ye 1 yemek kaşığı şekerli karışım yaparak verin. Birde 2 hafta şekerli su, bir hafta **** 2 hafta normal su verin. Toprakta ki şeker yoğunluğu bitkiye zarar verebilir. Bu yukarıdakilere uyguluyorum ben hallerinden memnunlar... Bahsettiğim açmayan menekşelerim de tomurcukta, açsa hemen ekleyeceğim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili uzman16 ben bunu satın almıştım.Bakalım ebruli çıkınca bu konuda fikir edinmiş oluruz. Sanırım genetik değişimle alakalıdır. Hangi yaprağın rengi, çiçek deseni ağır basarsa öyle eşleme oluyor. Belki de yanlış biliyorum... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Ağaç Dostu
|
Yok arkadaşım.Benim menekşeler fazlaya ondan bir şey olmaz. 1-2 saksıSI olanlara ideal ölçü bu... Benim 15 saksı köklü 10 saksı yavru olunca zor olur çay bardağı falan... Dediğim gibi arada normal su verin menekşelerinize.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-12-2007
|
Merhaba arkadaşlar.Ben dün aranıza katıldm.Kendimi menekşeseverler derneğinde hissettm aranzda.12 tane menekşem var.Bayılıyorum onlara.Çok sağlıklı kocaman yaprakları var ama sadece biri çiçekli.Önerisi olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Yeni Üye
|
Çiçek açmaları için eşimin önerdiği bitki gübresi denedim.Yapraklar süper ama çiçek yok.Sanırım bir yerde yanlışlık yaptm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Yeni Üye
|
Çiçek açtırmada başarılı olduğum söylenemez ama üretimde çok iyiyim.Bence en kolayı 1 çay bardağı suyun içine suyun 1/4ü kadar torf koyup yaprağı içine koymak.Ilık bir yerde beklettiğiniz zaman grçekten işe yarıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-12-2007
|
merhabalar ben bahcivan tuncay ankaradan menekşeleri dikerken dikkat edeceğiniz unsur saplarını dibe kadar gömmeniz artı suverirken yaprağa deymeyecek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-12-2007
|
daha kolay üretim için arkadaşlar sıfır dere kumu ile perliti karıştırın ona diki verin yanlız dibidevamlı nemli olacak sıcaklık 20derece olmalı 2 haftada köklenir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba hoşgeldin arkadaşım,önceki sayfaları okudun mu bilmiyorum ama şekerli suyu deneyebilirsin,bir çay bardağına bir çay kaşığı şeker atıp bu su ile suluyorsun menekşeleri,gör bak kısa sürede çiçeklenecek,ben de bu yöntemi denedim, faydasını gördüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili dadaş ve esra altınkılnç aramıza hoşgeldiniz. Ne güzel değişik fikirlerle aramıza katıldınız bu çok hoşuma gitti. Ben üretim adına her şeyi bilmek isteyenlerden biriyimde. Yarı torf yarı su fikri çok heyecanlandırdı beni. Birde dadaş dediğine katılıyorum ilk dikimde yaprağı baya derine dikmek gerekiyor en son yaptığım öyle ve hala ayakta, bende nedenini bulamıyordum neden çoğaltamadığın sanırım çok yüzeye dikmemdendi. Öyleki sadece 1cm toprak oluyordu üzerlerinde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Ağaç Dostu
|
Yeni arkadaşlar aramıza hoş geldiniz. İlk etap meneklerinizi derine ekebilirsiniz fakat çok geç yavru görürüsünüz.Siz başta derine ekin 1 aydan sonra toprağını alın kökü rahatlatın. İlknurca şekerli suyun fayda etmesine sevindim.Umarım çiçeklerinide görürüz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Yeni Üye
|
Sevgili menekşemehtap ve iremsıla çay bardağında torfla üretim annemden öğrendğim bir yöntem.Suya torf koymadığımızda da köklenme oluyor ama biraz daha gecikiyor.bardağn dibine biraz torf koymak annemin deyişiyle bitkiyi kandırıyormuş.Ilık bir yerde(diğer menekşelerin yanı olabilir) olmasına özen göstermek lazm.Bir de her gün sudan çıkarıp çıkarıp bakmamak gerek.İnsan sabırsızlanıyor ama yapacak bişey yok maalesef ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#628 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Ağaç Dostu
|
Size peynir kutusuna nasıl yaprak ektiğimin resimlerini çektim. Sırayla kutuyu deliyoruz ne kutunun yarısına gelmeyecek şekilde toprak koyuyuoruz yaprağın boyutu ve kapağı kapatıyoruz altınada kare şeklinde bi tabak gibi bi şey koyup suluyoruz umarım resimler açıklayıcı olmuştur bende bu sayede ebruli denemesi yaptım umarım başarılı olur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|