View Single Post
Eski 07-12-2007, 23:17   #610
İlknur
Ağaç Dostu

İlknur's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2007
Arkadaşlar ben de yeni bir üyeyim ama kendimi bildim bileli menekşelerim oldu. İş dolayısı ile sık sık ev hatta şehir değiştiriyoruz. Tecrübelerime daynarak söylüyorum ki, menekşe susayınca daha güzel çiçek verir yani biraz toprağının suyu çekmesini bekleyin ama çok değil su istediğini anladığınızda bir iki gün kadar bekletin, alttan sulamak toprağın yumuşak olmasını sağlar, üstten sulayınca toprak biraz daha sıkışık oluyor ara ara kürdanla havalandırılmak istiyor ki bu da yeni çıkacak yavruların ölmesine sebep olabiliyor.
Ebruli menekşe yapımı tıpkı anlatıldığı gibi iki menekşe yaprağının sap kısmını bıçakla ikiye ayırıp birbirine değecek şekilde aradan geçirip saksıya dikiyorsunuz, püf noktası sakın ha fazla toprak koymayın üzerine ve bastırmayın. Sabırlı olursanız çok güzel menekşeleriniz oluyor.bir de en güzeli aydınlık cam önü,kış güneşini seviyor ama yazın aman ha camdan gelecek güneş ışınından koruyun, yani siz en iyisi güneş almayan aydınlık bir yere cam önüne koyun göreceksiniz renkleri daha güzel ve yoğun olacak.

Düzenleyen Ophrys : 07-12-2007 saat 23:49 Neden: İmla hataları
İlknur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön