![]() |
|
![]() |
#12151 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-02-2014
|
menekşe çoğaltmak için her duyduğum yöntemi uyguladım suda filizlendirme toprakta filizlendirme fitilli uygulama ve en son uyguladığım söğüt dalı hepsinden önce filizlendi 15 gündür söğüt dalını suda beklettim ve menekşelerimi her sulamada bu suyu kullandım 15 gündür menekşelerim canlandılar ve çeliklerimde köklendiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12153 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-01-2014
|
Bu menekşenin cinsi nedir?
Yapraklarındaki pembelikte acaba gerçekmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12154 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Siyah saksı anne, yeşil saksı yavrusu. Menekşe için çiçek açmanın tam zamanı Düzenleyen sami ulus : 18-03-2014 saat 14:05 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12156 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2014
|
Selam arkdaşlar ben bu güzel forma daha yeni üye oldum, sizlerin afrika memekşesi üzerinize paylaşımlarınızı görüncek çok sevindim, menekşeler benim için çok özel çiçekleredir sizlerden çok güzel yeni şeyler öğrendim hepize çok teşekürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12157 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-02-2014
|
Sevgili maki menekşeleri sık diktim. Çiçeklenirse birbirinden ayrılır mı? Ayrırken kırılmazlar mı? Düzenleyen maki01 : 18-03-2014 saat 23:40 Neden: Türkçe |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12158 |
Ağaç Dostu
|
Ben bu fotoğrafı, bu konunun başlarında gördüm ve oradan alıntıladım!!! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12159 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Çok güzel bir menekşeymiş, özellikle yapraklarına bayıldım... orijinal midir acaba yaprakları, hakikaten çok ilginç. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12160 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Aşağıdaki başlıkta yazılan mesajlar size yardımcı olabilir, inceleyin lütfen ![]() http://www.agaclar.net/forum/afrika-...tm#post1259240 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12161 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili akçabardak, Alacalı menekşelerin bazı türlerinde açık renk olan bölümlerde pembe, bej renklere rastlamak mümkün. Funemablue da bu türlerden biri . Birkaç dakika önce çektiğim fotoğraf. Her zaman aynı renk dağılımını görmek mümkün olmayabiliyor, konuya denk geldi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12162 |
Ağaç Dostu
|
Picassolar-Alacalı yeşillik-Variegated dediğimiz menekşelere örnekler . İlk vahşi Afrika menekşenin keşfinden sonra , içinde pek çok tonları ile Afrika menekşeleri içinde inanılmaz geniş bir renk seçimi oluştu.Çiçek oluşumlarının haricinde yapraklarında da beyaz kenarları, renkli kenarlar, noktalar ve çizgiler, farklı renkler ve tonlar ile değişik varyasyon oluştu.Hybridizers örneğin kırmızı sırtları ile yoğun koyu yeşil yapraklar gibi. Büyük yapraklarda, çok renklilik geliştirilmesi oldu. Yeşil yaprak yerine beyaz, pembe veya başka zıt renkli lekeler . Birçok ev bitkisinde alacalı çeşit doğada vardır. Afrika menekşesi uzun bir süredir bunların arasında değildi. Beyaz, pembe ve krem yaprak tonları da çeşitliliği arttırdı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12163 |
Ağaçsever
|
merhabalar arkadaşlar siteyi bayadır takip ediyorum ve yavru üretimi için bişey sorucam benim 2 yaprağım 1 er tane yavru verdiler ve büyüyorlar ama sizinkilere bakıyorum hep 4-5 yavruları var benimkiler neden çok yavrulamıyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12164 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sn ayse bazı toprak karışımlarından bazen de bitkinin türünden |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12165 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
GÜNAYDINLAR.. Dün farkettik kızımla..Bu menekşemin çiçek yaprakları simli gibi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12166 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-06-2013
|
Bana yardımcı olursanız sevinirim .iki gün önce dalgınlıkla menekşelerimi biraz fazla suladım.kök çürümesi olur diye hemen saksıdan çıkarıp kökleri temizleyip kuru toprağa ektim .her toprak değişiminde bu sorunu yaşıyorum. alt yapraklar tamamen sarkıp sallandılar.acaba biraz beklesem kendini toplarmı ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12167 |
Ağaç Dostu
|
Genis agizli derince (8cm yeterli) Kaba su dolduralim üstüne strec filmi gergince davul misali gerelim lastikle iyi oluyor sonra sigaramizi yakip strec filme yakin olmayacak gibi degdirip delikler acalim ne oldu ustu delik delik strec filmli su dolu kap haline geldi .. Sonra yapragi iri ic bolgeden ziyade eski olmasi acisindan en alttaki yapraklari sap olabildigince uzun, uzun ve verev sekilde keserek (verev kestik ki kök alani büyük olsun) deliklere su dolu kabimiza yerlestirip direk gunes almayan ama aydinlik bir yere koyalim ve bir sürü köklü kucuk menekselerimiz olsun .. Ben böyle yaparim size de tavsiyem uretim icin hem cürümeyi hem birim alandaki verimi denetliyoruz budur, haa bu arada en güzelleri calinti olanlar olur benden söylemek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12168 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Alt yapraklar hırpalanmış olabilir yumusayanları koparın düzelir büyük bir ihtimal arada fısfıs sıkın nemlensin kökleri gelişir |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12169 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Bi kedi gördüm sanki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12170 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Volshebnye sny
Menekşecibaba koleksiyonundan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12171 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12172 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kadiryaşar, menekşenizin yaprakları neden aşağıya doğru dönmüş merak ettim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12173 |
Ağaç Dostu
|
Bu menekşem beni mahcup etti. Sadece en eski menekşem diye severdim, bu yıl öyle bir açtıki hem yaprakları hem çiçekleri devasa oldu her yer şenlendi. Diğer pembelerden çiçekleride farklı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12174 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Alıntı:
![]() bir de fotoğraf çekim açısı sebep olmuş.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12175 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Pencerenizin yönünü merak ettim. Çiçek eksik olmuyor maşallah. Benimkilerde nazlandıkça nazlanıyorlar. Bir de göbekteki yapraklar marullaşmaya başladı. Acaba fazla mı aydınlık yerdeler, neden böyle olur? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12176 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2013
|
bir ay önce ayırdığım yavrularım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12177 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2013
|
Bu menekşemde 1 ay kadar önce böyleydi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12178 |
Ağaç Dostu
|
Ofisimdeki güzellik... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12179 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2013
|
Merhaba arkadaşlar. Bir soru soracaktım. Bir menekşem var normal standarttı. Ondan çelik aldım ve yavru çıkardım. Fakat bu yavrunun yaprakları minicik oldu ve aylardır yeni yapraklar veriyo fakat onlarda minik. Acaba standart bir menekşeden minyatür özellik olma ihyimali varmı? Menekşem resimdeki gibi eni bir kurdan boyu genişliğinde. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12180 |
Ağaç Dostu
|
Evimin iki penceresi menekşe için müsait. Mutfak tam doğuya bakıyor sabah çok az güneş alıyor, Salon ise tam kuzey hiç güneş almıyor. Buna rağmen marullaşma sadece bir iki menekşede oluyor diğerlerinde olmuyor. Acaba menekşenin türüne göremi diye bende soruyorum. Birde bizim lojmanlar rutubetli ve serin menekşe için çok müsait bilirsinizki evden eve fark ediyor. Evinizin ortamı menekşe için çok uygun değilse çiçek açtırmaktada büyütmektede çok zorlanıyorsunuz daha çok dikkat etmeniz gerekiyor. Üsttyeki salonum, alt mutfak pencerem. Ayrıca çelikten yetiştirdiklerimde direk güneş alan bir odada. Oradada şimdilik perde gerisinden güneş veriyorum ama bu aydan sonra zarar verir onlarıda mutfak penceresine alıcam Düzenleyen sami ulus : 01-04-2014 saat 09:37 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|