![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-11-2013
|
Sayın fatitoo ben acemi bir menekşe sever olarak cahilce bir soru sormak istiyorum kusuruma bakmazsanız eğer menekşeleriniz cok güzeller Allah nazarlardan saklasın ama onları peteğin üzerine yerleştirmişsiniz sıcaktan etkilenmiyorlar mı acaba?ben salonumun sabah güneşi alan penceresinin önüne koydum ama altına denk gelen peteği kapattım ısıdan etkilenmesinler diye acaba yanlış mı yapıyorum yardımcı olabilecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
Petekler yanınca masanın üzerine aydınlık biyere alıcam ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Daha önce hiç açmayan menekşem olmadı gerek kendi yavrulardan yetiştirdiklerim gerekse de başka yerlerden temin ettiklerim hep düzenli olarak çiçek açtılar. Ben sürekli yaprak budaması yapıyorum. Çok yapraklı hiç menekşem yok. En alt sırayı hatta orta sırayı bile koparıyorum yeniden taze Yaprak çıkarıp bol bol açıyor menekşelerim. Ilık odada çok mutlu olacaklarını düşünüyorum çünkü kışın soğukta kalınca bozuluyolar. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Açmayan menekşem ile ilgili de sanırım saksı problemi vardı 1 numara saksı kullanıyordum ama büyük sanırım az önce daha küçük bir saksıya aldım umarım bir problem olmaz ve tutup çiçeklenmeye başlar hırs yaptım onun açmasını çok istiyorum çünkü ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Derin dikmediyseniz 1 ay sonra falan ilk yavrular gözükmeye başlar Menekşelerde, saksın büyüklüğünün çiçek açmama probleminde çok da etkili olduğunu düşünmüyorum. En önemli faktör güneş alması. Menekşenizin fazla yapraklarını seyreltip yakıcı olmayan güneşli bir yere alırsanız zamanı geldiğinde o da çiçek açacaktır ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|