![]() |
|
![]() |
#11551 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-01-2009
|
Sn. fatito ben de diyarbakır'ın sıcağında hayatta kalmalarını sağlamak için elimden gelen herşeyi yapmak istemiştim buzdolbaı da dahil ![]() En sonunda çözümü buldum ama? Şehri terketmek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11552 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Aslında olabilir Sevglili fatito, sabah bir saat kadar buzdolabına koyup çıkarılabilir.**** buzdolabı ve dışarda ki soğuk farkına göre ayarlayıp konulabilir. mesela gündüzün en sıcak olduğu saatte koyup sonra çıkarılırsa arada ki farkı kapatana kadar gece olur. Bende aynı renk iki menekşe olsa vallahi denerdim ama yedeklediğim menekşelerin anneleri öldü malesef şimdilik bendeki menekşelerden aynı olan yok. Bizim buralarda gece ile gündüz sıcaklıkları da değişti artık gece daha serin ve menekşelerimde farklılık görür oldum bir canlanma başlamış inşallah toparlanırlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11553 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2013
|
arkadaşlar buzdolabı fikri bana pek mantıklı gelmedi soğuk sıcak dengesi bitkiyi daha da çok yıpratıp kayıplara sebep olabilir hem ağustos ayının son günlerini yaşıyoruz havalar artık yavaş yavaş serinlemeye başlayacaktır en azından geceler serin biraz daha sabretmeyi öneriyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11554 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-01-2009
|
Yok zaten mantıklı bir fikir değil kayıpları artırır. Ama ben normal ortamda bile bu günlerden sonra kayıp olmayacağı düşüncesindeyim. Yıllardır tecrübeyle sabit. Ki Diyarbakır türkiyenin en sıcak şehirlerinde biridir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11555 |
Ağaç Dostu
|
Zaten deneme amaçlı yapılırmı dedik acaba. Ama evet havalar serinledi ve artık kayıp olmayacağını bende düşünüyorum önemli olan seneye kayıp olmaması için ne yapılabilr onu bulmak klimalı ortam bile işe yaramıyorsa artık ne yapılır bilemiyorum burası aşırı nemli aşırı nem kökü çürütüyor hafta da bir sulamama rağmen iki kaybım oldu. yaprakları fısfısla sürekli serin tutup canlı kalmalarını sağlamaya çalıştım. Menekşelerimin sayısı hergeçen gün artıyor artığı halde kayıplar beni çok üzüyor sırf sıcaklarda olmuyorlar diye de onlardan vaz geçmek istemiyorum şehir değiştirmek gibi şansımız da yok malesef ne yapmak lazım onu bulmak lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11557 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gündüz buzdolabına koyacağım çünkü gündüz şu an mevsim normallerinin üstünde sıcak ve aşırı nemli,gece 20-25 derece gibi ve nem yok. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11558 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Bunlarda benim bebişlerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11559 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11560 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Nilgün ablacım maşallah ya sürüsüne bereket ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11561 |
Ağaç Dostu
|
Bende düşünemiyorum bir ara görüşelim yavrulardan vereyim sende gör ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11562 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11563 |
Ağaç Dostu
|
Fitilli sulamadalardı şimdi üstten suluyorum çok sıcak çürüme riski fazla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11564 |
Ağaç Dostu
|
Güzel menekşelerinle başlığımıza hoşgeldin sevgili nılgun_dogan, kurduğun ışıklandırma sistemi ile çok başarılı sonuçlar almanı diliyorum. Emin olamasam da toprak karışımın ağırlıklı cocopeatden oluşmuş gibi. Özellikle fitilli sulama uygulamasında toprak karışımında inorganik malzemenin ( perlit ve vermikulit gibi ) fazla olması kök çürümesini önlemede yardımcı oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11565 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Kocaman bir MAŞALLAH...Bunların hepsinin aynı anda açtığını bir düşünürsek çok güzel bir resim olur..Gözler bayram yapar...İmrendim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11566 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Africain violet
Yani menekşe bu gün hava serindi serada bütün gün onlarla uğraştım neler yapmadım neler Zaman zaman beni üzüyorlar bu sene son diyorum olmuyor olmuyor Menekşeler olmasa bü tün kış oda içersinde ne yapacağız fotoğraf makinası kimlerin resmini çekecek Ahmeter bahçeye biraz evvel 2 güzel resim koydum bir tanede buraya menekşe koyayım iyi geçeler Düzenleyen ahmeter : 19-09-2013 saat 16:49 Neden: ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11567 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
yani klimali ortam ya da vantilatör le serinletmek birde fısfıs iyi gelir sanirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11568 |
Ağaç Dostu
|
Bazı yerlerde onlarda çözüm olmuyor bu yüzden bir yol arıyoruz Sayın Sardunyaderviş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11569 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-08-2013
|
Çöpe atılacaklardı...
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ImageShack® - Online Photo and Video Hosting Kusura bakmayın nasıl resim ekleyeceğimi bulamadım ![]() Bu gün bunları bi komşum çöpe atacaktı ben de belki kurtarabilirim diye aldım ama ne yapmam gerektiği hakkında bi bilgim yok bana yardımcı olursanız çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11570 |
|
Sn Batuhanadıyaman onlar saglıklı gorunuyor sadece bozuk kuru yaprakları temizleyin ve normal afrika menekşesi nasıl bakılıyorsa devam edin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11571 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle forumumuza ve Afrika Menekşesi başlıklarımıza hoşgeldiniz Batuhanadiyama ![]() http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/6256.htm başlığı size yardımcı olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11572 |
Yeni Üye
|
Sardunayadervis merhabalar öncelikle cevabınız için teşekkürler, sağlıklı olmalarına sevindim topraklarının üzerinde gözle görülür çok fazla mantar var saksıları küçültüp topraklarını değiştirmek istiyorum nasıl bir toprak kullanmalıyım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11573 |
Yeni Üye
|
maki01 teşekkür ederim yardımınız için ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11574 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mümkün olduğu kadar küçük saksı, düzenli sık ama az sulama ve perlit oranı yüksek karışım yazı atlatmanın çözümleri. Ben de sağlık sorunları nedeniyle özellikle sulamayı düzenli yapamadığım için, bu yaz çok kayıp verdim... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11575 |
Ağaç Dostu
|
Düzenli ve sık derken ben haftada bir suluyorum perlit kullanmıyorum hiç kullanmadım bu seneye kadar da sorun yaşamadım. Çünkü nem oranı çok daha az ve daha serin demeyim sürekli rüzgarın olduğu bir yerden buraya taşındık ve bu sene sorunlar baş gösterdi. Haftada bir sulama ya rağmen iki kayıp kök çürümesinden. menekşelerim büyümek yerine küçülüyor. Klimam yok zaten sağlık sorunlarından dolayı da kullanamıyorum klima, yoksa sırf onlar için bile klima alırım yani o kadar çaresiz kaldım. Şimdi havalar serinlemeye başladı diyorum ama bu saatte bile ter içindeyiz artık siz düşünün halimizi ve menekşelerin halini. Seneye aynı sorunlar başgösterirse sanırım afrika menekşesi aşkım onlarla yitip gidecek.Seneye saksıları mümkün olduğunca küçültüp perlit bulmaya çalışacağım artık birde öyle deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11576 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada perlit yerine kullanılacak bulunması daha kolay bir şey yok mu. Buralarda perlit bulamıyorum getirtsem çok pahalıya geliyor şaştım kaldım yani... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11577 |
|
sn Eceyıldız yaz aylarında haftada bir sulamak az geliyor, iyice kuruyup sonra birden sulayınca da kok curumesi oluyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11578 |
Ağaç Dostu
|
Ama kontrol ediyorum toprağın tamamen kurumasına hiç izin vermedim şimdi havalar serinlemeye başlayınca zaten toparlandılar onlara bakınca içim açılıyor bir hastanızın iyileşmesini görür gibi sevindirici. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11579 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Menekşem
Bendekiler çiçek açmıyorlar bu alıntı resim ile moral bulalım İngiliz kataloğundan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11580 |
Ağaç Dostu
|
Ama gerçekten moral verici ve bu renge bayıldım renklerini bilmeden aldığım iki menekşemden biri böyle bir renk olur inşallah... Havalar serinledi menekşelerim toparlanmaya başladı ya o kadar mutluyum anlatamam. saksı ve toprak değişimi yapmam lazım biraz daha mı beklesem... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|