![]() |
|
![]() |
#11461 |
Ağaç Dostu
|
Yavrumun 2,5 ay önceki hali ve şimdiki hali. Maşallah benim kızıma. ![]() Oğlumla birlikte ojelerle boyadığımız tomurcuk çay teneke kutusuna dikmiştim. Sanırım tenekeyi sevdi. Bundan sonra tenekelerde büyütmeyi düşünüyorum yavru menekşelerimi. Düzenleyen Emine : 22-07-2013 saat 23:36 Neden: Fotoğraf boyut ayarı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11462 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene anneme 2-3 tane çelik vermiştim. Verdiğime pişman oldum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11463 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-05-2013
|
![]() ilk fotoğraf yükleme denemesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11464 |
Ağaçsever
|
adana'da baraj yolunda aldım.
Adana Barajyolunda bulunan çiçekcimden aldım. renkleri çok güzel. ve hemen yavru almaya başladım. ![]() Düzenleyen m_akif : 31-07-2013 saat 14:28 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11465 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Bu mevsimde ev ortamında iyi performans. Çeliklerimde neredeyse hepsi filiz vermeye başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11466 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2011
|
Dün menekşelerimi emanet ettiğim komşumla konuştum hepsi çok iyilermiş..Çok sevindim..Bayramdan sonra onlara kavuşacağım için çok mutluyum..Bol çiçekli günler herkese.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11467 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2011
|
Sizleri LE-Sas'henka ile tanıştırayım, bazı arkadaşlarım biliyor ama görmeyenlerin de bu pamuk şekeri görmelerini istedim.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11468 |
Ağaç Dostu
|
Bilgilere daha kolay ulaşılabilmesi, bilgi ve soru içeren mesajların kutlama , teşekkür mesajları arasında kaybolmaması için dönem dönem başlığımızdaki bu tür mesajları siliyoruz. Ben de Bayram Temizliğine başlığımızdan başlayayım dedim ![]() Not : Mesajlarımız ilgili konu başlıklarına taşınmıştır. http://www.agaclar.net/forum/afrika-...a/19198-13.htm http://www.agaclar.net/forum/afrika-...tm#post1186359 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11469 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-06-2013
|
arkadaşlar merhaba sorumu nereye yazacağıma karar veremedim umarım doğru yerdir ![]() fotoğraftaki menekşemi ilk aldığımda üzerindeki çiçekler tam olarak açılmıştı, henüz tomurcuk halinde olanlar da aynı diğerleri gibi açtılar. daha sonra tüm çiçekler döküldü. yeni taşındığımız evde bol güneş aldıkları için hızla geliştiler ve tekrar çiçek açtılar fakat ilk aldığım zamanki gibi değil, fotoğrafta tam olarak anlaşılmıyor ama çiçek yapraklarının arka kısımları hafif kahverengi ve buruşuk. zamanla büyür ve iyice açılırlar dedim ama yaklaşık 15 gün oldu hala aynılar. sizce bu yanlış sulama, hastalık vs gibi bir sorun mu? bir diğer sorum da şu; çiçeklerin ortasındaki anther adı verilen ve sarı olan kısımlar yeni açan çiçeklerde bembeyaz ![]() çok uzun yazdım belki sorduğum sorular da saçmadır ama daha acemiyim ![]() şimdiden teşekkürler ilk halleri ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11470 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
sanırım menekşelerle kafayi bozdum artık rüyamda bile menekşelerle uğraşıyorum bu nasıl bir aşkmış böyle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11471 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar yine ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11472 |
Ağaç Dostu
|
sevgili ngr33, Bu mevsimde tezgahlarda menekşe bulmak her yerde neredeyse imkansız. Havaların soğumasını yani serinlemesini beklemelisiniz. Çelik ya da yavru taleplerimizi bu başlığa yazmıyoruz. Bu tür taleplerimiz için aşağıdaki başlıklarımızı kullanalım lütfen. Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net Arıyorum - agaclar.net |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11473 |
Ağaç Dostu
|
Daha önceki mesajları okuduğumda, buna benzer sorunu olanları gördüm ama bu bir sorun mu aslında bilmiyorum. Menekşemin yaprakları daha önceden açık renkteydi. Fakat zaman geçtikçe çıkan taze yaprakların arka kısımları çok koyu renk almaya başladı. Yapraklarında da hafif bir kıvrılma söz konusu. Neden olabilir acaba? Bir de,diğer manekşelerim kadar açmıyor. Çok cimri. 3-4 tane çiçek açıyor okadar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11474 |
Ağaçsever
|
sevgili emine sanırım çiçeğinizin saksısı büyük ve birde güneş ışığı azmı geliyor acaba_? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11475 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11477 |
Ağaç Dostu
|
Saksı büyük sevgili emine, yapraklardaki renk ise tür özelliğinden kaynaklanıyor. Yaprak arkalarındaki morluk dağılımı yapraktan yaprağa değişebiliyor. Büyük saksıya rağmen menekşen sağlıklı görünüyor, saksıyı köklerle doldurduktan sonra enerjisini çiçeklere verecektir. Sulamayı çok dikkatli yaparsan sorun yaşamazsın. En dış sıradaki yapraklarda yaşlanmanın doğal sonucu olarak sararma başlamış. Sadece en dış sıradaki sararmış yaprakları koparabilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11478 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar menekşemde yan sürgün var iki tane.Bu mevsimde ayırmalı mıyım yoksa biraz daha beklemeli miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11480 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Alıntı:
Benim tavsiyem ekim ayına kadar bekleyin toprak değiştirme işlemiyle beraber yapın. Konu hakkında bilgi Yan Sürgünden Çoğaltma adresinde detaylı olarak bulunuyor. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11481 |
Ağaç Dostu
|
Hava sıcaklığı burada çok yüksek ve birazdaha gelişmelerini beklemem daha doğru olacak o zaman..teşekkürler sevgili maki01 ve kadiryasar - avatar resminiz çok güzel kadiryasar masallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11482 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-07-2013
|
merhabalar
yaklaşık iki ay önce diktiğim menekşe yaprağımda lekeler oluştu.sanki kuruyor.çok fazla bilgim yok açıkçası.dayanamayıp açıp baktım köklenmiş fakat hiç bir olumlu hareket yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11483 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
2 aydır kurumadıysa köklenme yapmış demektir. Keşke açmasaydınız... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11484 |
Ağaç Dostu
|
Hatice Hanım, çelik köklenmiş ve sağlıklı görülüyor. Yaprakta bölgesel kurumalar olabilir. Siz yeniden dikim yapın ancak kökün üzerine kapattığınız toprağı sıkıştırmadan dikin. Sonrasında abartmadan biraz üstten sulayın. çeliği kurtarabilirsiniz. Hava sıcaklıkları yüksek olduğu için çelik yavru vermek için biraz serinlemesini bekliyor. siz normal bakımınıza devam edin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11485 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2013
|
menekşeleri çelikten yetiştirdim. Yaklaşık sekiz ay oldu dikeli ama bazılarının gelişimi güzel giderken bazıları çok küçük yapraklarıyla kaldı . Hepsine de aynı ilgi ve alakayı gösteriyorum farklı bir şeyde vermedim neden böyle oldu anlayamadım aynı menekşeden aldığım yapraklarda bile gelişim farklılığı var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11486 |
Ağaç Dostu
|
sevgili gümüş78, aynı anne yapraktan aynı anda aldığınız iki yavrunun gelişimi,çiçekleri, yaprakları bir birinden farklı olabilir. Bu aslında farklı yumurta ikizlerinin farklı insanlar olması gibidir. Doğal olarak aynı gelişimi beklersiniz. genelde de çok yakın gelişim gösterirler. Ancak özellikle yavruyu anne yapraktan ayırma anında erken hasat, ya da yavrunun yaprak gelişimi eşit olsa bile kendisine ait kök sisteminin az gelişmişliği, bir yavrunun yapraklarını büyütmeye erken başlamasına diğerinin köklerini sağlamlaştırmak için zaman harcamasına sebep olur. O yüzden yavru ayırmada fazla aceleci davranmamak gerekir. Unutmayın... Çiçeklerde canlıdır. Her çiçek farklı davranış biçimi gösterebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11487 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2013
|
ilginiz için teşekkür ederim. ben yavruları annesinden ayırma taraftarı değilim zaten zamanla anne yaprak kendiliğinden kuruyor.bu yüzden ben hiç ayırmadım. anlaşılan ben kızlarım ayrı yumurta menekşeleri bir an önce büyüyüp çiçek açmalarını sabırsızlıkla bekliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11488 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
gumuş78 farklı tur menekşeler oldugu içindir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11489 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Üstte olan anne alttaki yavru ikside çiçek açtı. İkinci resimdede çeliklerin üç tanesi kaldı onlarda yakında filizlenir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11490 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Benim kızlarım toplu halde
Tabi aralarında bir günlük gelin diye bildiğim en son gözdem var. Biraz sağlıksız görünüyorlar evi ve ilçeyi değiştirdikten sonra yeni evlerine bir türlü adapte olamadılar belki bu kışı geçirebilirsek düzelir diye düşünüyorum. En son foto kavanoza koyduğum yapraklar var yavru yapmak yerine kendileri kavanozda büyüyor ![]() İkinci ve üçüncü fotolardaki kızlarım bayramda bir yapı marketten aldığım kaderlerine terk edildikleri halde bir çok yavru yapmışlar yaprak uçlarında çürümeye benzer bir sorun var ne yapsam bilemedim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|