![]() |
|
![]() |
#11373 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Ahmeter bahçe
Beklerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11374 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2013
|
Acil
Merhaba arkadaşlar Menekşelerim için sıvı gübre aldım çünkü çok uzun suredir çiçek açmıyorlar ve gelişimleride yavaşladı. Aldıgım sıvı gübrenin üzerinde NPK 20.30.30 yazıyor. Bunu nasıl kulanmalıyım. Suya ne kadar miktar verirsem iyi olur. Kullanım talimatında bir lt suya bir kapak diyor ama menekşemin bir tanesinde denedim yapraklarının sertliği gitti. Sanki kurur gibi oldu. Sonra toprağı değiştirdim şimdilik iyi. Fakat bu besini biraz daha mı fazla sulandırsam. Çiçekçide alırken sorduğumda menekşe kullanımı için uygun demişti. Ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11375 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-01-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11376 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2013
|
![]() Yardımın için tesekkur ederım yaprak7. Bende normal miktarın yarısı kadar koyabilirim o zaman. Umarım artik menekşelerim daha mutlu olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11377 |
Ağaç Dostu
|
rica ederim. Faydam olabiliyorsa ne mutlu bana. Bu arada gunes gormesi ciceklenmede cok onemli bence. Kisin direkt yazinda tul arkasindan direkt gunes vurmali bence. Ama gun boyu degil bi kac saat direkt gunes vurmasi daha iyi gelisim sagliyor bence. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11378 |
Ağaç Dostu
|
NPK oranları mümkün olduğu kadar düşük 5+5+5 , 7+7+7 üresiz sıvı gübreleri tercih edin ve fazla sık kullanmayın menekşeler gübreye oldukça hassas duyarlı bitkiler.15 günde az miktarda gübre yeterli , çiçek açma dönemlerinde fosfor oranı yükseltilebilir 4+8+4 gibi. Gübrelemeyi bitki kuru iken ve güneşli ortamda yapmayın. Bol menekşeli günleri günler sizin olsun. Heartbreak Kid Ballet Taffy (A. Fischer) Candelight Romance picasso Fireworks (Lyon's) Karma Little Chatterbox , Cupid s Jewel , Ballet Taffy , Robs Scarecrow , Orchid Trail |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11379 | |
Ağaç Dostu
|
Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha)
Alıntı:
![]() Düzenleyen maki01 : 28-05-2013 saat 13:31 Neden: Fotoğraf düzenlendi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11381 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sent from my iPad using Tapatalk HD |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11382 |
Ağaç Dostu
|
menekşemin bugunlerdeki hali
çok sıkışık hep çiçekler üstüste ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11383 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Bir kökte iki renk açtı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11384 |
Ağaç Dostu
|
Melez noid menekşe dünyasına hoş geldiniz. Piyasada satılan hibrit olmayan noid dediğimiz menekşeler bulundukları ortam şartlarına ve genetik özelliklerine göre sürekli değişkenlik arzeder .Her açışta ayrı bir renk ve farklı özellikler sergiliyebilir.. Hibrit menekşelerin farkı ise : uzun süre en az üç nesil aynı anne babadan üretilmiş yüzlerce menekşe arasından özelliklerini bozmadan sürdürebilen türlerin seçilip isimlendirilip , lisanslaştırılmasıdır. O yüzden normal menekşelere göre farkı hobi zevke dayalı daha üstün vasıflı ve fiyatlı dırlar.Ortam şartları çok büyük değişikliklere uğramadıkları müddetce değişime uğramazlar . Menekşelerde değişime sebep olan İki oluşum şekli vardır. Bir bulunduğu yer ve değişen ortam . Sıcak, soğuk, gübre, ışık tip tüm mor rengini etkileyebilir. İkincisi Afrika menekşeleri, özellikle iki renkli ve üç renkli olanlar çok tutarsız olabilirler. Zamanla bazı aşırı sebeplerden dolayı mutasyona uğrayabilir.Buna sebep aşırı ilaçlama , radyasyon , böcek saldırısı olabilir. İki renkli menekşeniz tek bir renge dönse bile umut kesmeyin tekrar geri dönüş yapabilir. . Sadece biraz zaman verin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11385 |
Ağaç Dostu
|
Hibrit menekşelere bir kaç örnek , bunlar benim ürettiğim lisanslı hirit menekşelerden , Little Sweetheart (Lyon's) semiminiature (LLG) RS-Miss Oboyaniye Üretici –Repkina S.Ukrayna ikisi bir arada Fireworks (Lyon's) . (LLG) Rob's Scarecrow(AVSA # 8612) 05/31/1997 Üretici -R.Robinson |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11386 |
Ağaç Dostu
|
Chimera larda yaprak değişimine örnek ,genetik olarak farklı hücrelerin oluşumu ![]() kloroplast, (klorofil büyük miktarda sentezi için sorumlu olan) fotosentez için bitki tarafından kullanılan bir pigmenttir. Aynı bitkide farklı hücre arasındaki rekabetin sonucu olarak daha az plastid birinde yer değiştirme oluşabilir. Düzenleyen menekşecibaba : 29-05-2013 saat 12:36 Neden: ilave |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11387 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
ben sürekli hatta yazın hergün su serpiyorum çok iyi geliyor... tozlanma felan da olmuyor. 9 sksı menekşem var acemi bir yetiştirici olarak gayet iyiyim ama hala yapraktan yavru alamadım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11388 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2012
|
Arkadaşlar, geçen ilk defa menekşe aldım, 2 adet. Yetiştirdiğim ilk kapalı alan bitkisi diyebilirim. Sorum şu; eskiyip buruşan çiçekleri koparmalımıyım yoksa doğal gelişimine izin mi vermeliyim. Yani güldeki gibi eski çiçeklerin koparılması çiçeklenmeyi arttırır mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11390 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
benim kızlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11391 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
YUKARIDAKİ RESİM ŞUANKİ HALLERİ LİNKTEKİ 2 AY ÖNCEKİ... ![]() Düzenleyen maki01 : 30-05-2013 saat 11:36 Neden: Fotoğraf düzenlendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11392 |
Ağaç Dostu
|
Yaprak çeliği ile ilgili soru ve sorunlarımızı Çelikten ( Yapraktan ) Afrika Menekşesi Üretmek başlığında paylaşalım lütfen. İlgili mesajlar taşınmıştır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11393 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
En üstteki yapraklarının çapından daha fazla çiçek verdi. Bizimki ev ve iş ortamında çiçek sevgimizi tatmin etmek. Menekşeci baba ve diger tecrübeli arkadaşların profosyonelce büyüttükleri o inanılmaz güzellikteki menekşelere bakıpta bayılmamak eldemi.Bu sıra sadece menekşeci babadan görüyoruz resimleri, diğer arkadaşlarında resim ve tecrübelerini bekleriz. Düzenleyen sami ulus : 31-05-2013 saat 08:38 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11394 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
İki senedir çelikti yavruydu diye gözüne baktığım yavru menekşelerim açmaya başladılar. En çok ikiz karagözlerim revaçta bugünler. Seyretmeye doyamıyorum . Menekşede tecrübeli arkadaşların sık sık yineledikleri konu saksı büyüklüğü. Ne kadar önemli olduğunu ben de artık tecrübe ettim. Pet bardaklarda olan menekşe yavruları daha büyük saksıda olanlardan, çok daha sağlıklı oluyorlar ve erken açıyorlar. Sabırsızlık edip daha büyük saksıya diktiklerim beklemedeler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11395 |
Ağaç Dostu
|
Rana Hanım, gerçekten menekşeleriniz çok güzel allah nazardan saklasın. bende yavaş yavaş öğreniyorum büyük saksı da geç çiçek açıyor menekşeler. bir yerde okumuştum menekşelerin kökleri saksının kenarlarına değmedikçe çiçek açmazmış ne derece doğru bilmiyorum ama bu sene 4 menekşemin saksını daha büyük saksılarla değiştirdim 3ü bayağı geç açtı ama bir tanesi hala açmadı ona bağlımı bilmiyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11396 |
Ağaç Dostu
|
Bitkinin ciceklenmesini tesvik ve kok curugunun onlenmesi icin kucuk saksi kullanmak gercekten ise yariyor. Ancak benim bir sorunum var. Yapraktan urettigim ve gece sene mayis ayinda ayirdigim yavrularim bir turlu gelismiyorlar. Hala ayni buyuklukteler. İlk yapraklar sarariyot kopariyorum sonra cikanlarda minik minik ve kisa cikiyor. En arsiz olani bile ne ölüyor, ne buyuyor, nede koklerini buyutuyor. Arada artik buyu diyerek gubre de veriyorum yaprak gelistirici olarak. Ama nafile. Ne yapmam gerekir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11397 |
Ağaç Dostu
|
menekşelerim
bunlarda benim kızlar, iki çeşit mor ile katmerli beyaz var onların çiçekleri bitti |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11398 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Alıntı:
Acaba çok mu suluyorsunuz ? Menekşe çok sulanmaktan hoşlanmıyor. Toprağında da sorun olabilir. Nasıl bakıyorsunuz biraz anlatırsanız belki bilenler daha kolay çözüm üretebilirler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11399 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dun kapali balkonuma cikardim. Direk gunes almayan tarafa koydum. Son bir kez daha toprak degistirmeyi dusunuyorum. Umarim ise yarar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|