![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-05-2008
|
Yeşillim merhaba... Hoş dileğiniz için teşekkür ederim. Annem abartmış, bu çiçeği bir sürü saksıya dikmişti. Belki bıkkınlıktan sevemedim. Çiçek de herhalde arsız bir şey ki, kopan yaprağını toprağa saplayınca hemen tutuyordu. Gerçi dualı mıdır nedir, bizim evdeki çiçekler bütün botanik kurallarına aykırı olarak dikilip bakılmasına rağmen devasa boyutlara ulaşıyordu. Annem çiçeklerini gelişigüzel sular, hiç gübrelemez, üretim ve saksı değişim işlerini hangi çiçek olursa olsun aynı zamanda -nisanda- yapar. Ama işte hepsini yaşatıyor, ben titizlendiğim halde benimkiler ölüyor... Hayret!... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | ||
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-05-2008
|
Alıntı:
Aynen öyle. Üzerine düşünce çiçekler nazlanıyor. Bugün gene telefonda annemle konuştum. Çiçeklerden ve forumdan haber verdim. "Anne bak, öyle yapılmazmış, şuna şuna dikkat etmek lazımmış" falan dedim. "Aman, onlar ne biliyormuş, benim çiçeklerim saksılara sığmıyor" dedi. ![]() Ama annemin usullerini bir kenara bıraktım. Ağaçlar.net ile birlikte işe bilimsel yaklaşmaya kararlıyım... ![]() Alıntı:
Bir de bu Afrika menekşesine, "menekşe" ismini hiç yakıştıramam. Menekşe deyince çoğu kişinin aklına Afrika menekşesi, kimilerinin de Cezayir menekşesi veya hercai menekşe gelir. Gariptir, benim aklıma soğanlı bir çiçek geliyor. Çocukken bir parkta soğanlı, mor çiçekler açan bir bitki gördüm. Bekçiye ismini sorduğumda "menekşe" dedi. Benim zihnimde de menekşe adı ile o görüntü bütünleşti. O bitkinin asıl adı nedir hala bilmiyorum... |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
Teşekkürler Bengi_su, bence 2-3 ayda gelişir ve açmaya başlar.. Olay9 sanırım ben de bu hatayı yaptım, tıpkı dediğiniz gibi büyüme tamamen durdu. Aslında çiçeğini 2 hafta öncesinde bekliyordum ve yeni tomurcuklar da küçük kaldı ![]() ![]() Düzenleyen Reyhan : 28-05-2008 saat 19:31 Neden: İlave yaptım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaslar oncelikle hepinize cok tesekkur ederim. Sevgili Bengi su, Koctas'dan çicek costuran almıstım. Afrika menekşesi özel besini yazıyor ustunde. Mor renkli plastik bir sise. Fiyatı 3.5 liraydı. Uzerindeki kullanma tarifine harfiyen uydum. Belki de bu ozel besin sayesinde bu kadar erken cicek almısımdır. Herkese bol cicekli gunler. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
Yavrularınız çok güzeller.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım yavrularını güle güle büyüt;kaç ayda yavruladı sudamı köklendirdin yoksa direkt toprağamı diktin? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
|
Sevgili Müge35 menekşeniz çok güzel, benim yeni menekşelerimin yaprakları da diğerlerine göre büyük. Menekşelerimde sürekli bir değişim var, ilgi ve alakama göre yapraklar küçülüp büyüyor. Büyümesi doğal da küçülmesi garip ama oluyor.Anladım ki ne fazla ilgili ne de ilgisiz davranmalı, bunun orta yolunu bulmalı. Mor ve beyaz menekşeme 8 gündür su vermiyorum, hala toprakları nemli, yapraklarında da bir değişim yok çiçek açmaya devam ediyorlar. Topraklarının kurumasını beklemeye devam mı etmeliyim yoksa toprağını değiştirmeli miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
|
Hayır saksıyı değiştirmeyeceğim ama toprağı canımı sıkıyor, zamanında toprağına torf karışımı yapmamıştım ve kireçli su kullanmamama rağmen toprağın üst tabakasında az da olsa kireç birikmesi var. Çiçek açmaya devam ediyor ama morumun tomurcukları (küçük olanlar) 15 gündür bi değişim göstermedi. Biraz daha bekleyeyim en iyisi değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Dilara'nında dediği gibi yapraklara su püskürtmek oluyor,fakat ben tavsiye etmiyorum bu olayı ;tabiiki ginede siz bilirsiniz.ben menekşelerimi nemli ortam sağlamak için mutfağıma koyuyorum eğer böyle bir imkanınız yoksa o zaman saksı altına çakıl taşı yerleştirin ve tabağa su koyun.Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üstadlarım sağolsun ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-08-2007
|
Arkadaşlar bu menekşeyi bir çiçekçiden istemiştim, çok kötü haldeydi...Zamanla büyüdü,çiçek açtı. Fakat çiçekleri çok garip.Tam açmıyorlar,üstelik de çok kalın.Acaba değişik bir tür olabilir mi?Sizler daha önce böyle bir menekşeye rastladınız mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar hepinizin menekşeleri birbirinden güzeller. Ben aynı zamanda, hem toprağa, hem de suya yaprak koydum. Topraktağa koyduğum yapraklar, suya koyduklarımdan bir hafta önce köklendiler, bakalım yeni yapraklar ne zaman çıkacaklar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
|
Tabi yanlış anlaşılmasın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
|
Torf göl yataklarındaki su seviyesinin düşmesiyle, bitki faaliyetlerinin ön plana çıkması, kışın su seviyesindeki artış ile bitkinin ölümü ve bu doğa olayının sürekli tekrarlanması ile bitki kök ve gövdelerinin binlerce yıl süren dönüşümü birikimleri sonucunda oluşan organik toprak türüdür. Torf, organik bir toprak düzenleyicidir. Köklerin etrafındaki toprağın hava ve nemliliğini düzenleyerek ideal bir büyüme ortamı sağlar. Torf besin maddesi içermez. Torf, saksılı süs bitkileri ve fidan yetiştiriciliğinde çok değerli bir materyaldir. Lifli yapıda olup, pH 5,5 - 6,5 aralığındadır Bu paragraftan benim çıkartabileceklerim şunlar. Bizim yaprak çürüntülerimizle, torf ****** farklı olucak. Deneyip görücem, tabii biraz zaman lazım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
annemin söylediğine göre funda yaprağı ve funda yetişen toprak çok faydalıymış neden olduğunu bilmiyorum ama çok iyiymiş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-08-2007
|
Arkadaşlar bunları yeni aldım.Özellikle katmerli pembe bulduğuma çok sevindim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
|
![]() ![]() Düzenleyen Reyhan : 17-06-2008 saat 17:29 Neden: Harf hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
beyaz menekşemin üstünde küçücük bişi var yaprak mı çiçek mi anlamadım çok küçük inşallah çiçektir. arsızımdan yollamak istiyorum sizlere adres verirseniz gönderiririm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar sanırım daha önce konuşuldu bu konu ama hangi sayfalarda olduğunu bimediğim için ben yeniden soruyorum. benim menekşlerimden bazıları bir yıldan fazladır saksıdalar ama hiç büyümüyorlar yani şöyle yaprakları hiç büyümüyor ama devamlı yaprak veriyor bunu yaşayanlar vardır mutlaka tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? teşekkürler şimdiden ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |