![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-02-2008
|
Arkadaşlar bir bilgiyi paylaşmayı unuttum. Bir seferde topraklarına güvercin gübresi koymuştum ama çok az miktarda... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-02-2008
|
Sayın Neseakova dedimya çok az miktar denedim. Bir zararınıda görmedim. Yaptıklarımı sitede paylaşayım dedim.Aşılama iki farklı rengin uç uca toprağa dikmekler oluyor. Bende denedim bakalım olacakmı beyaz ve katlı pembe denedim. Onlarada baktım minik minik yaprak çıkartıyorlar... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-08-2007
|
Arkadaşalar bu menekşelerimi sizlerle paylaşmak istedim.Renkleri çok ilgimi çekti... |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aşılama sonrası bitkinin görünümü hakkında (örneğin; katmerli mor ve katsız beyaz) genel bir bilgi verebilirmisiniz? Sulamayı bende üstten hemde dikkatsizce yaparım.Arıtılmış suyu üstten boca ediyorum.Menekşemi, mum çiçeğimin kökünün yanına yani saksının boş kalan kısımına koydum.Menekşeden akan suyuda mum çiçeği içiyor. ![]() Buda benim bebeğim. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2008
|
Arkadaşlar eltimin yavrusu daha doğru düzgün yaprak çıkartmadan çiçek tomurcuğu vermiş.Bu kadar erken olması ikimizi de şaşırttı.Sizlerle paylaşayım dedim.3. resimde ki başka yavrulayan fakat o hep üstten suluyor,hiç dikkat etmez,yaprakların üstünden döküverir suyu.benim uyarılarımı da dikkate almaz malesef.Durumu görüyorsunuz işte bunlar sadece bir kaçı.Ben özendikçe benimkiler gidiyor. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-08-2007
|
olay9 aynısı olmasada azıcık benzeri var.Rengi de farklı ama neyse artık ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bakın ben bugün kipadan ne buldum,picasso galiba;çok istiyordum bu cinsi çok şükür karşıma çıktı.Saksısını da hemen değiştirdim kızımın. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Saksısını değiştirirken gördüm toprağının her tarafı köpük,nerdeyse köpüğe ekmişler dicektim.Biraz aldım fazlasını sonra torf ekledim.Hayırlısı bakalım. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
1. Resimdeki arajmanım menekşelerden biraz fazla abarttım sanırım üç tane dikçektim beşe çıktı. )2. Resimdekide iki yaprağı birleştirip ektiğim ilk kez başarılı olduğum ebrulim pembe ve beyaz bakalım nasıl olcak. ) |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-06-2007
|
Herkese selam; Bugün yavru menekşelerimi ayırdım inşaallah bir sorun çıkmaz.Yavru menekşelerimde dahil yirmi dört saksı menekşem oldu.Beyaz menekşem çiçek açtı kırçıllı olanda iki güne açar.Bu arada tekrar menekşelerden yaprak diksem tutar mı?Mevsimi geçtimi? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili turkmusun,menekşelerinizi güle güle büyütün;menekşelerinizden tekrar yaprak dikebilirsiniz çünkü eylüle kadar vakti var. Düzenleyen müge35 : 23-06-2008 saat 17:33 Neden: fazlalık |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-06-2007
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Turkmusun : 15-06-2008 saat 19:08 |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-05-2008
|
nihayet:)
arkadaşlar sanırım bu sefer resim yüklemeyi başardım bu da benim miniklerimden biri diğerlerini de yüklemeye çalışacağım![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2008
|
Sevgili Ebru, aykut99 ve yeşillim menekşeleriniz çok güzel.Hayran olmamak elde değil.Ben de menekşem var diye seviniyordum.Bunları görünce alt üst oldum.Aman nazar değmesin. Benim nazlı kızım da üç çiçek açtı ona seviniyorum. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar 1.resimde daldan ektiğim menekşe kurudu ama yavrusu duruyor.Sizce poşet geçirsem büyürler mi?Yoksa böyle kalsın o büyümeye devam eder mi?(Yanındaki başka bir yaprak) 2. resimde ise bardaktan saksıya aldığım menekşe var.Şimdilik formu yerinde.Diğerlerini de saksıya alayım diyorum.Bir yandan da korkuyorum.Bunun bir zamanı var mı?Ya da bardakta ne kadar kalabilir? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili yeşillim işin açıkçası ben sadece okuldaki menekşemize poşet geçirmiştim formda okuduklarımdan sonra ilk önce iyiydi sonra tamamen kurudu.Bende şimdi kararsızım ama diğer yandan solacak diye üzülüyorum.Bakalım hayırlısı artık. Güneşi direk almıyor ama bazılarında yanıklar oldu biraz gölgeye aldım.Şimdilik iyi gibi. Ben de Real ve praktiker'e bakacam diyorum kalırsa eğer. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben yükledim ama sorun olmadı. Az şekerli çay vermenizi öneririm. Bizim içtiğimiz çaylardan arta kalanları da olabilir.Kısa sürede gelişip çiçeklenecektir. Ben bu güzellikleri görmek için 1 senedir uğraşıyorum. Menekşe çabuk gelişen bir bitki değil. Sabır istiyor. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar yetiştirdiğim yavruların birinde tomurcuk var gözlerime inanamadım sonunda başardım sanırım yedi sekiz ay gibi bi süre oldu şimdi çicek açıcak ***. açsın resimlerini eklerim ama daha minnacık tomurcuk gözle zor görülüyor. ) |
|
|
|
|
|
#30 |
|
agaclar.net
|
|
|
|