![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili tuya, ağaçlar nete ilk girmem menekşeler sayesindeydi ![]() Hoya tutkusu ağaçlar net ile başladı. Menekşeyi de çocukluğumda annemin menekşe tutkusundan dolayıdır! Menekşe evimde olmazsa olmazım. Teklifiniz beni onore etti, lakin ikisi birlikte öyle zor ki! Ya da ben yapamıyorum. Ama nereden bakarsak var bayağı bir menekşem. Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha) - YouTube O zamanlar yalnız menekşe ile ilgileniyordum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
yeşillim hepside harikaymış umarım hala hepsi duruyordur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
![]() http://www.agaclar.net/forum/afrika-...ntha/26543.htm Düzenleyen yeşillim : 23-09-2012 saat 17:57 Neden: link ekledim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-09-2012
|
Tüm DoğaSeveR lere selamlar.. saygılar.. Forumunuza yeni katıldım..Yardımlarınızı bekliyorum. Babamdan kalma menekşelere 3 yıldır bakıyordum..bi sorun yaşamamıştım ta ki toprak azalıp kökler çıkıncaya kadar.. araştırmadan yaptığım içinde yanlış yaptım.her yerde torf satıldığından bi paket aldım ve menekşeleri ayırdım..ama torfun suyu tuttuğunu bilmediğimden her zaman ki gibi suladım ve sonuç olarak da çoğunu öldürdüm..daha sonra toprağa daha çok benzeyen bi karışım aldım..kalan 3 saksı daki torfu kenarlarından alarak bu kuru toprakla değiştirdim..şu an bu vahim durumdalar..köklerinin durumlarını bilmiyorum.. bunları nasıl kurtarabilirim?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-08-2012
|
Alıntı:
Sevgili Karub ben de acizane fikrimi belirtmek isterim ben bu şekilde sıkıntı yaşasaydım hemen o menekşeleri çıkartır ve sera kabı dediğimiz kaba ayırırdım. Orada hem toparlanır kendine gelirdi hemde gelişir sağlığına kavuşur daha sonra da tekrar onları dikerdim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2012
|
Alıntı:
(Anladım Serdar bey bol çiçekli günler inşallah) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-08-2012
|
[QUOTE=sami ulus;1030384]Serdar tebrik ederim aramıza hoş geldin. Şu seranı hanımın korkusundan yapamıyorum ama malum yer sıkıntısı. Fakat evim rutubetli ve ılık o yüzden gayet rahat yetiştirme yapabiliyorum. Sırf merakımdan iki şey denmek istiyorum. Biri tohumdan yetiştirmek, ikincisi sögüt çürüntüsü örnekleri koymuş arkadaşlar denicem elime geçerse bakalım[/QUOTE Sami Bey yanlış aktardım galiba sera derken şu eski tabirle 1 milyoncularda satılan 4 tl lik ayakkabı kutularından bahsediyorum. Eğer bir kaç yaprak koyacaksanız peynir aldığımız şeffaf kap bile bu iş için uygun olabilir. Ben tohum ürettim şuanda da yeni ektim onları bakalım kısmetime ne çıkacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-07-2012
|
Bir hafta önce denemek için söğüt çürüntüsüne yavru menekşe dikmiştim. Hiç kökü yoktu ama tuttu demekki iki tane yaprak verdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-09-2012
|
Teşekkürler iyi dilekleriniz için.. daha ufak saksım var ama ellemeye korkuyorum.. değiştirsem daha da zarar verir miyim ?? Adım Burak yazmayı unutmuşum.pardon.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Bir transferi daha kaldırabileceklerini sanmıyorum sevgili karub, sadece en sağlıklı, diri yaprağı keserek küçük bir pet bardağa çelik olarak dikebilirsiniz. Belki yapraktan başlayarak yeniden üretme, yaşatma şansınız vardır. Anılardan kalan bir bitkiyi yaşatma çabanızı , duygularınızı çok iyi anlıyorum sevgili Burak. Beni de agaclar.net'e sevgili eşimle birlikte aldığımız Afrika Menekşesi ve karanfilimiz getirmişti.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Söğüt fundasından memnunum tam netiçe için bir müddet daha beklemek içap edeçek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Söğüt fundası
Söğüt fundasının içinden resimde görüldüğü gibi büyük parçalarda çıktı ve menekşeyi orta yerine diktim . şimdilk gelişme fena değil söğüt fundası suyu sünger gibi emiyor ve haftada bir su kafi geliyor tabii ara ara gübreli su veriyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Gördüm ki 3 gündür sayfaya uğrayan yok, ben şenlendireyim dedim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
|
Merhabalar herkese, İngilizce bilenlerden rica edicem bu sitede menekşeyi uzun deney tüplerinde yetiştiriyorlar galiba çok merak ettim tercüme edebilirmisiniz. Biologist works to save the violets |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili şehzade, Verdiğiniz link bir üniversitede yapılan deneysel bir çalışmayı anlatıyor ancak bilmediğim kelime sayısı oldukca fazla olduğu için anlayamadım ama yaygın kullanalıbilecek bir yöntem olmadığını düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaçsever
|
Teşekkürler maki, ben de sevinmiştim değişik bi yöntem diye ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Sevgili Arkadaşlar, Benim menekşelerimde herkesinkinin aksine,yapraktan çok çiçek var.Yapraklarının gürleşmesi için nasıl bir besin kullanmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çiçeklenmenin bol olması saksı tabanına köklerin ulaştığının işaretidir, yani saksılarınız küçük demektir. Çiçeklenme bitince bir boy büyük saksıya aktarmanız durumunda yaprak verme moduna geçecektir. Aydınlık ama güneşi aktif olarak görmeyen bir mekan da çiçeklenmeyi azaltır. Açıklamalarım tabi ki çiçek besini kullanmıyorsanız geçerlidir. Saksılarınız büyük ve çiçeklendirici besin kullanıyorsanız sevgili maki arkadaşımın da belirttiği gibi fosfat oranı yüksek olmayan besinler kullanmalısınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili menekşekolik, Bir tomurcuğa bile hasret olduğumuz bir dönemde bu kadar bol çiçekli bir menekşe yetiştirmenin sırrını paylaşırsanız sevinirim. Kullandığınız gübrenin Fosfat ( P ) oranı yüksekse sürekli çiçeklenmeyi teşvik edecektir. Dengeli yani N=P=K formüllü bir gübre kullanabilirsiniz . Ürenin bileşenler arasında yer almamasına dikkat etmek lazım, kökleri yakabiliyor. Diğer çözüm ise gübreyi kesip, bitkiyi bir süre dinlenmeye bırakmak olabilir. Ne tür bir besin verdiğinizi bilmeden öneride bulunmak, çok doğru değil aslında... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, ben klasik katmerli bir menekşeyim. İnşallah daha sonra da bol katmerli çiçeklerimle gülümseyebilirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Sevgili Maki01 ve Fahriyee,cevaplarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim.Belirtiğiniz gibi fosfat oranı yüksek besin kullanıyorum.Kullandığım besin nilfiya yeşil ambalajda,saksıların boyutlarını da küçük tutuyorum.En kısa zamanda resimlerini de sizlerle paylaşmak istiyorum.Görüşmek üzere... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sizler ne güzel şeylersiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Hepinize merhabalar,menekşelerinizi görmek içimi açtı.Tek yapraktan hediye gelen menekeşem saksısına sığmayınca saksıyı boşalttım.Üç kök olmuş.Her bir kökü ayırıp ayrı saksılara ektim.Üzerinde tek tomurcuğu vardı ve yaprak yoğunluğundan yaprakların altında kalmıştı.Şimdi ise menekşemin yaprakları renk değiştiriyor.Ters bir zamanda mı saksı değiştirdim? Toparlanacak mıdır ?Bilgi verirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Saksı değişimi için ters bir zaman sayılmaz. Bahar ayları en ideal aylardır , amma dikkat edilmesi gereken şeyler vardır uygun toprak , uygun saksı , sulama gibi. Resim eklerseniz yardımcı olabiliriz. http://www.agaclar.net/forum/947252-post13.htm Saksı değişimiyle ilgili bir video Düzenleyen menekşecibaba : 06-10-2012 saat 17:29 Neden: ilave |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|