![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Kaybettik
|
Sevgili maki gözünüz aydın, güle güle büyütün menekşelerinizi. Ben çok arzu ettim ama alamadım. Elimde köklenmesini beklediğim yapraklar ve büyüyecek diye gözlerine baktığım yavrular var. İhmale gelmiyorlar. Hepsini kayıpsız büyütebilirsem saksı sayısı kırkı geçecek. Sağlık sorunları daha fazla çiçek bakmaya elvermiyor diyorum ama saksı sayısını da arttırıyorum Onlar büyürde çiçeklenirse aklımda klubnikanın menekşeleri. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Emel'cim, çiçekler yolculuk sırasında biraz hırpalandıkları için fotoğraflara güzelliği tam olarak yansımadı. Özellikle 1. fotoğrafdaki menekşe senin gibi mor tutkununun çok seveceği bir tür. Açık liladan- koyu mora her tonunu görebiliyorsun bir tek çiçekte ![]() Düzenleyen maki01 : 11-07-2010 saat 16:08 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
merhaba maki01 seni kıskanmadım desem yalan olur )))hepsi çok güzeller güle güle büyüt ne diyeyim darısı başımıza ))))ayrıca klubnika yıda tebrik etmek isterim sanırım ondan öğreneceğim çok şey var )) |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok güzeller sevgili Jezebel, sanki aralarında picasso ya da apachi deniler türün yavrusu da var Çok sağlıklı görünüyorlar, ellerine sağlık.Kardeşleri de iyi durumda. Sera amaçlı kutuda dursalar da sadece akşamları kapağını kapatıyorum. Adana çok sıcak, kapağı her açtığımda küf kokusu geliyor sanki... ![]() Beğenilerini ileten arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu.
|
Yarın ben de yavrularımı ekleyeceğim Yakın zamanda sevgili arkadaşlarımdan gelen yavrularımı sizlerle tanıştırmalıyım. Yavrularımın bir kısmı yabancı, bir kısmı da tam anlamıyla yerli üretim. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
en kısa zamanda bende ekleyeceğim ama seninkiler kadar güzel değiller sevgili jezebel senin menekşelerin çok sağlıklı görünüyor güle güle büyüt inşallah ))) |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili arkadaşım katmercim, dört gözle bekliyorum mini kizlarını. Düzenleyen sevim4 : 12-07-2010 saat 21:30 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Siteyi yabancı gelin telaşı kapladı.Hayırlı olsun arkadaşlar güle güle büyütün.Fitilli sulama yapan arkadaşlara bir sorum olacak.Şeffaf bardaktaki menekşe yavrularıma fitil uygulamıştım.Şu aralar bardakların yan yüzeylerinde yeşillenme gördüm.Sürekli ıslak kalmasından kaynaklandı galiba.Sebebi ne olabilir?Sizlerde var mı ve herhangi bir girişimde bulunmak gerekir mi? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
maki güle güle büyüt menekşelerini sade renkleri seviyorsun sanırım .bende ebruli renkleri seviyorum ![]() jazebel yavruların ne hoş öyle maşalah . dün kıyıp pembe kızımdan 3 yaprak kestim sera yöntemi deniyecegim işalah köklenir. dün lila fırfırlı menekşe aldım muhteşem bir rengi var . arkadaşlar bol bol gezin menekşe satan yerleri arada cok farklı renk menekşede cıkıyor |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2010
|
Teşekkürler Sevgili Özlem.Eskiden tatlı su bidonlarının içinde devamlı su olunca tabanı yosun tutardı.Bu da onun gibi oldu galiba.İnşaallah çiçeğe zarar vermez.Sevgili A-Emel ellerine sağlık,hepsi çok güzel. Picassolar da harika maşaallah Düzenleyen fahriyee : 13-07-2010 saat 13:09 Neden: ek için |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Herkese merhaba, Benim yapraktan köklenip çıkan yavru yapraklar çok küçük. Çok miktarda yaprak çıkarmış ama sanki yapraklar çok yavaş büyüyor ya da büyümüyor gibi. Bu aşamada menekşeler için olan gübreden vermeli miyim acaba? |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Alıntı:
![]() Yapraktan başarılı şekilde menekşe yetiştiren sevgili arkadaşlar, Ne zamandan itibaren besin vermeye başlıyorsunuz. Yaklaşık 1.5 ay önce köklendirdiğim yaprağı dikmiştim ve kısa sürede yavru yaprak vermeye başladı. Şu anda da oldukça fazla yaprağı. Sizce besin vermeye başlayım mı? |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
eskiden agaclara civi cakarlarmış bende babamdan dut agacına civi caktıgına şahit olmuştum meyveye daha iyi saglıklı duruyormuş faydası varmı bilmem bu gördügüm duydugum .alışkanlık her bitkinin dibine paslı demir tel sokuşturuyorum menekşelere hic denemedim . yinede cok saglıklı bir şekilde büyüyorlar kurumaya yüz tutmuş 2 menkşe almıştım onlarda oldukca güzelleştiler gübre 2 hafdada bir menekşeler icin sıvı gübre veriyorum ama cok az .yavrunıza gübre verebilirsiniz ama az miktarda verin |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili EMEL-A, Nihayet görebildik kızlarının bir ksmını Çok güzeller, ellerine sağlık. Sosyal grupta anlattığın mor menekşen tüm övgüleri hakkediyor, çok zarif. Bordo picassoların yapraklarında beyazlık oldukca ince bir çizgi halinde. Benim borda picassom için endişelenmeyeceğim artık, beyazının az olması tür özelliği demek ki. Kardeş olmalılar ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın EMEL-A çok güzel görünüyorlar benim yeni çelikte ektiğim menekşelerimden bi tanesi sanırım senin borda minişle aynı cins umarım seninki kadar güzel açar |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Arkadaşlar resimler gözükmüyor. |
|