View Single Post
Eski 03-07-2012, 10:20   #11
Müjgan
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
İlk denemede "havalanmayalım" diye hep bir takım fiyaskolar oluyor merak etmeyin.
Bundan sonrakilere kullandığınız un normal un + tam buğday unu karışımı olabilir. Tam buğday ununu ilk başlarda az kullanın, sonra denedikçe artırırsınız.
Normal mayalanma süresi 2-3 saat civarı. Sizinki çok uzun sürmüş. Hamuru çok katı yoğurmayın, nisbeten gevşek dokulu hamurda maya daha çabuk aktive oluyor. Ekmeği pişirdiğiniz kap, demirdöküm veya toprak bir kap olursa başarı oranınız artıyor, unutmayın.
Yeni ekmek denemenizi bekliyoruz

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön