View Single Post
Eski 24-06-2012, 21:11   #64
idris şenol
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
külleme ve kırmızı örümcek saldırıya geçti
havalar çok sıcak olduğundan kırmızı örümcek zararı had safada
halil önen abimizin
GULLECI BULAMACI NASIL YAPILIR..
3 Kg Toz kukurt
1,5 Kg sonmemis kirec
10 Lt su
Kukurt,kirec ve su buyuk bir tenekeye konur(ben peynir tenekesi kullandim)ve karistirilir,bu karisimi disarda kurdugumuz ates ustune koyarak kaynatalim,ve karistiralim,(karisimin tasmamasi icin atesimize dikkat edelim) kaynadikca kopurdemeye baslayacaktir,tahminen 1 veya 1,5 saat sonra uzerinde bir film tabakasi olusunca,indirip sogumaya aliyoruz, soguma olusunca,ustte kirmizi,bordo renginde bir sivi elde ediyoruz,tortuda altta kaliyor,bu bu karisimdan yaklasik 9 litre sivi elde ediyoruz,bu siviyi plastik petlere aktariyoruz,tortuyuda plastik bir kaba koymamiz gerekiyor,( tenekeyi delebiliyor,) elde ettigimiz siviyi,yaz kis demeden agac govde ve yapraklarina atabilir,damlamadanda topraga verebiliriz.100 lt suya 1 lt elde ettigimiz siviyi katabiliriz (ben 100 lt 2 lt denedim olumlu oldu,****** tercihe kalmis)

GULLECI BULAMACI;

inteksisit'tir Yani bocek vb oldurucudur.
Akarisit'tir Yani orumcek vb oldurucudur.
Fungisit'tir yani fundal mantar oldurucudur. Bu karisim DOMATES kulleme ve bakteriyel yaniklik,yaprak kufu ve kursuni kuf,ASMADA kulleme,olu kol hastaligi,tum kabuklu bitler, pamuk zararlilari,bagda mildiyo(pronoz) ELMADA kara leke.bag uyuzu,yukarida saydiklarim benim gibi kullananlar tarafindan bu hastaliklari onledigi belirtilmistir. iste bu doga dostu sivimizin(ilac demek istemiyorum) 9 lt lik maaliyeti
3 kg kukurt 3.00 tl
1,5 kg kirec 0,75 tl
10 lt su gölden
sevgili Halil önen saygılarımla
burda http://www.agaclar.net/forum/temel-k...a/21025-35.htm
ucuz ve pratik çalışmasıını tavsiye ederim

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön