View Single Post
Eski 17-06-2012, 11:43   #162
Yaylacı
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-09-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adil Mesajı Göster
Yaylacı kardeşim ezan çiçeklerin çok güzel açmışlar.Ömrü 2-3 gün olsada durmadan yeni çiçekler açmaya devam ediyor.Her akşam ezanında 3-4 çiçek açarak kendini sevdirmesini biliyor.
Bahçenizdeki bu güzel çalışmalarınız için tebrik ediyorum.Çiçeklerinizle neşeli güzel günler diliyorum kardeşim.Kolay gelsin.
Trabzondan saygılar selamlar.
Eyvallah Adil kardeşim teşekkür ederim, tek uğraşım 9 m² lik bir terasta çiçeklerle uğraşmak, elimden geldiği kadar yetiştirmeye agaclar.net üyelerinin tecrübe ve bilgilerinden faydalanarak yeni şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Trabzonda olabilseydim kendimi çok şanslı hissedecektim oranın iklimi ve ekolojik yapısından dolayı yüzlerce türle uğraşabilirdim.Ben bu işi seviyorum, zevkle ve yorulmadan bitkilerle uğraşıyorum.
Maçka da yerimiz var anne- baba ordalar, onlarda toprakla uğraşmayı çok severler. 2000 Yılında Almanya'dan gelip Bolu'dan iki adet Paulownia Tomentosa fidesi almıştım(gazetelerden birinde küçük bir reklam görmüştüm o reklam yüzünden Almanya'dan buraya kısa süreliğine sırf bu Paulownia merakından Türkiye'ye gelmiştim) 12 yılda dev gibi ağaç oldular, babamın söylediğine göre gövde çapı 70-80 cm ye ulaşmış kaç senedir göremedim o ağaçları.Bende ki bitki merakı Almanya'dayken başladı, orda bile bahçem vardı (Hobi Bahçesi). Bu yaz Trabzona gelme durumum var, inşallah gerçekleşir o zaman sizlerle görüşmek isterim. Bahçelerinizi canlı görmek isterim, saygılar sevgiler ve selamlar tüm Trabzona...

Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön