View Single Post
Eski 13-06-2012, 17:35   #204
mrduran
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Etlerin hazırlanması/terbiyesi;

Her türlü et için geçerlidir. Yemek veya kebapta da uygulanabilinir.

Her işlem arasında 5 dakika ara vermelidir.

- Tuz ile ovalanır.
- 1 Tatlı/çorba kaşığı has zeyrtinyağı ile ovalanır.
- Acı biber ile ovalanır.(keyf' e göre).
- İri kesilmiş bol soğan ile ovalanır.
- Yarım diş sarımsak ezmezi ile ovalanır.
- 2/3 kaşık yoğurt veya yarım su bardağı süt ile ovalanır(süzme yoğurt âlâ olur)
- Olduğu gibi bir kapta buzdolabına konur.
-İstenirse üstüne baharat ve en üste de 2/3 yaprak defne yaprağı konur. Karıştırılmadan.
-15-20 saat çürütülmeye terkedilir.
- Etler büyük parça ise, kat kat işlemler yapılır.
- Sebzeler-şişler hazırlanır.
- Etler suyunu kurutmadan, cıvık cıvık şişe dizilir, bekletilmeden ateşe konur(mangal/soba/elektrikli ızgara).
-Şişler dik konacak ise, en üste kuyruk yağı konması dik âlâsı lezzetin, yatay ise aralara..
- Arada bir et üzerine, elde kalan sos artığından bez/fırça ile sürülür.
- Şişten sıyrıldıktan sonra baharat atılmalı.
-Önceden içinde salata, ayran, her türlü içecek(her türlüsü) bulunan sofra başında beklenir.
-En akıllısı(öyle sanan da olabilir) etleri dağıtır(3 içeri 1 dışarı)
-Etler yendikten sonra kural gereği sofrayı kuran kaldırılır.
-Eller yıkanmadan kahve içilir.
- Bulaşık işine karışmam, orası çetrefilli işte. Misafire bile yıkattırılabilinir.
- Balık hariç her türlü et için uygulanabilinir. Sayın Balıkçıserdar' ın kendine has sosu/sistemi vardır şüphesiz.

-Afiyet olsun denilmez, çünkü herkes lök gibi kenarda siesta' ya geçmiştir bilem)).
-''Netekim'' ben dedim ama duyan kim?.

Sayın Selahattin hocam' a, bu derdi başımıza açan olduğundan dolayı ''heçte'' teşekkür edilmez....Seviyoruz onu-saygılar.
Saygılarımla lütfen.

EKLENTİ;

Kebap şişleri yemekten sonra yıkanmaz, öylece gazeteye sarılıp saklanır(paslanmaması için). Kullanım öncesi güzelce yıkanıp temizlenir ve öyle kullanılır. Paslanan şişler, kum içine veya su ile katı bir halde sulandırdığınız toprak içine sokulup çıkarılarak pasdan arındırılır, çok iyi kurutulup gazeteye sarılır.


Düzenleyen mrduran : 13-06-2012 saat 17:43 Neden: son cümle.. ve eklenti... kullanım olarak tashih..
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön