Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi günebakan
Bendeki ville de lyon ve mrs cholmandoley (adını yanlış yazmış olabilirim) aynı saksıdalar şimdilik durumların da bir sıkıntı yok sizce birinden biri ölür mü? Gerçi ayırmayı düşünüyorum ama geç oldu biraz gibi geliyor bana ne dersiniz?
|
Sayin gunebakan, bende de birlikte sarilmis ve mutlu olan Clematis'ler var. Ama bir turlu digerinden basini kaldiramayanlar da var, ornegin Ville de Lyon'un yaninda Piilu bir turlu basini kaldiramiyor. Lliteraturde 50 cm.'den yakina dikmeyin diyorlar. Ama ornegin bu mesafe Polish Spirit gibi yayilmaci turler icin 2m.'mis. Gecen sene International Clematis Society bir anket yapmis, dunyanin farli yerlerindeki clematislerin durumunu, problemlerini sorgulamislardi. Bu ankette hatirladigim kadariyla bitkinin yok olma veya gelisememe nedenlerinden birini "cok yakininda baska bir Clematis var mi" seklinde sormuslardi.
Ama bunlarin yaninda, Adalet hn.'in orneginde oldugu gibi tek bir saksida bile bir kac tur bir arada mutlu olabiliyor. Sanirim turlere ve saglanan besin miktarina bagli bir konu. Birlikte basarili olan sonuclar paylasilirsa elimizde belki bir referans olusabilir.
Bende Ville de Lyon ile Piilu ve Nelly Moser ile Rouge Cardinal basarisiz sonuclardi. Ernest Markham ile Montana, W.Nike ile Hagley Hybrid ve Ville de Lyon ile Multi Blue mutlu bir beraberlik icindeler. Polish Spirit ile Ms. Bateman'i ise hala izliyorum, Ms. Bateman biraz bastirilmis gorunuyor. Umarim sizin Ville de Lyon ile Ms.Cholmondoley mutlu mesut birlikte serpilirler.