Merhabalar, bu konuda yazılan mesajları okumak bile çok heyecanlıydı, uygulamak kimbilir nasıl heyecanlı olur dedim ve ben de 25 Nisan da enzim yaptım. Formülüm 300 gr pekmez+2,7 lt su (bir kısmı haşlanmış makarna suyu)+900 gr organik atık (ekmek+marasa+soğan+portakal+patates+domates kabuğu)+2 dolu yemek kaşığı yoğurt+2 çay kaşığı kuru maya idi. İşlem sonrası görüntü şöyle idi.
Balkonda defalarca patlayan balonları değiştirilen ve gün aşırı çalkalanan enzimimin son durumu şöyle.
Bugün oluşan sıvının ph ını ölçtüm 3,5 idi, 1/100 oranında sulandırılmış karışımın ph ı ise 5,5 geldi. Sulama suyum dinlendirilmiş musluk suyu ve toprakta&yaprakta beyazlıklar oluşturacak kadar çok kireçli, sizce ph 5,5 luk karışımı bu şekilde uygulamalı mıyım? Yoksa daha seyreltmeli miyim? Deneyimli arkadaşlardan yardım rica ediyorum.