Alıntı:
	
	
		
			
				
					Orijinal Mesaj Sahibi  habibe
					 
				 
				Geçenlerde pazarda köylü bir hanımefendi dedi ki ; 
"Biz herşeyin yapraklarından dolma sararız". Nasıl yani dedim? Başladı saymaya , (ben de yutkunmaya) 
 
-Taze dut yaprağından 
-Ayvadan 
-Kaldırıktan (burada hafiften gülümsediğimi görünce, "bak işte bunlar" diyerek kocaman yaprakları olan 1 demet tüylü yeşillik gösterdi.)  
-Asmadan 
-Pazıdan 
-Kara lahanadan 
-Beyaz lahanadan 
-Enginar yapraklarından 
- Kabak çiçeğinden 
aklımta tutabildiklerim bunlar. 
 
 
Ve o hanımdan, 1 demet kaldırık aldım. 50 ykrş'a 
 
Bana yeni bir lezzet kazandırdığı için kendisine minnettarım.  
 
Sararken elimi kaşındırsada, çok lezzetliydi. 
			
		 | 
	
	
 Habibe hanım, keşke saplarından da yumurtalı kaldirik yapsaydınız, çok lezizdir 

 Düdük makarna büyüklüğünde saplarını doğrayıp, haşlıyorsunuz. Daha sonrasında, ufalanmış ekmek içi ve soğanla birlikte kavurup, son olarak içine yumurta kırıp afiyetle yiyorsunuz 

 Sarması kadar güzeldir, denemenizi tavsiye ederim 
