View Single Post
Eski 06-05-2012, 01:30   #960
bahcedenn
Ağaç Dostu.

bahcedenn's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2011
Merhaba Halil Abi,
Tohum Takas Etkinliği esnasında Sn. Zeytinlibahçe bu mesajında Tohum Takas Etlinliği'nde bizlere hediye olarak gönderilen Sim Derma ve Mikoriza Mantarı kullanımını paylaşmıştı.

Tohum Takas Etkinliği sayfası şu anda biraz pasif olduğundan ve sizin sayfanızın daha çok takip edildiğini düşündüğüm için sizin sayfanızı kullanmayı uygun gördüm izninizle.

Konu şu ki; Sn. Zeytinlibahçe Mikoriza Mantarı için

'' -1 çay kaşığı mikoriza mantarını yaklaşık 4.5 lt su içinde eritip kullanabiliriz. Aynı oranı koruyup daha az miktarda kullanabiliriz. Kalanı buz dolabında saklayalım.

-T.H. bakterisini toz olarak doğrudan tohumların üzerine serperek kullanabiliriz.'' şeklinde bir paylaşımda bulunmuştu.

Fakat ürünün paketi üzerindeki dozajı ve kullanımına baktığımda biraz farklılık olduğunu farkettim.

Dikim Öncesi Daldırma İle Uygulama;

- 250 gr.lık 1 paketi klor içermeyen temiz su içerisine tamamen boşaltınız.

- 10 dakika boyunca temiz bir sopa ile karıştırarak, karışımın HOMOJEN karıştırarak bulamaç haline gelmesini sağlayınız.

- Çıplak bitki köklerini veya sebze fidanlarını karışım içine daldırarak 1 dakika bekletin ve hemen dikim yapınız.

- Orman ağaç fidanları, meyve fidanları, sebze fideleri, saksı veya kesme süs bitkileri olmak üzere çok geniş bitki gruplarında çok rahatlıkla kullanılabilir.

Belki çok fazla fark etmeyecektir. Ama fark edebilme ihtimaline karşı paylaşmak istedim.

Saygılarımla...

bahcedenn Çevrimdışı   Başa Dön