Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi darla
Selamlar,
Ben litrelerce mayalamaya çalıştığım sütlerde hüsrana uğradım ne yazık ki.
Bilinen bir markanın şişe sütlerinden her defasında mayalamaya çalıştığım sütler ne yazık ki yoğut olmadılar.
Derece ile mayaladım,güzel yoğurt buldum mayaladım hatta ve hatta hem düşük hem yüksek derecede mayaladım, olmuyor..Hatta ben başaramıyorum dedim eşim kendi mayaladı olmuyor.
Şuna kanaat getirdim sütlerde sorun var sanırsam.
Firmanın yetkileri ile irtibata geçtim sütlerinizde katkı ya da antibiyotik mi var diye.
Yanıt bekliyorum.
Burada paylaşacağım.
Fakat uht kutu sütler bile mayalanırken inanılmaz şekilde şişe sütlerim mayalanmıyor.İşi artık gerçekten firmaya taşımak zorunda kaldım.Çünkü senelerin tecrübelisi anneme akşam mayalattım sütüm yine çökelek oldu.İmkansızı mı başarıyorum acaba?Hala şoktayım..
|
Sayın Darla;
Sıcaklığı, mayalarken 50 Derecelerin biraz altına indirin ve toprak güveçte bekletin.
NOT: daha önceden toprak güvece 50 Derece su koyarak bekletin ve güvecin ısınmasını sağlayın.