Sayın gçakar;
Çisem hanım ekmek tarifinizi burada **** uygun herhangi bir başlıkta paylaşırsanız çok sevinirim.
demişsiniz. Ben, dediğim gibi unlarımı genelde değirmenden, bazen de ekmek fırınlarına un satan toptancılardan almaktayım. Hangi un olursa olsun kilosuna 1.5 tl ödemekteyim.
Ama biliyorum ki öncelikle taze un alıyorum. Ekmeğimi kendim yaptığım için de hiç bir katkı maddesi riski taşımamaktayım.
Benim makinamın kepekli ekmek tarifine uygun ölçüsüne uyarladığım ölçüm şu:
1 ölçü tam buğday unu, 1 ölçü sade kepek, 1 ölçü yulaf unu, 1 ölçü çavdar unu ve 1 ölçü beyaz un (maalesef beyaz unu hiç kullanmak istemesem de koymak zorunda kalıyorum, çünkü ekmeğim aksi taktirde hiç kabarmaz).
Çok fazla kabarmayan ama mükemmel besleyici, tok tutan bir ekmeğim oluyor.
|