Dün akşam tohumlara biraz işlem uyguladım:
Adabayrakoğlunun gönderdikleri dahil 12 çeşit tohum oldu.
Akvaryumu 15 gündür test ediyorum 21-22 santigrad da geziyor.
İçine viyolleri önceden 8 li keserek yan yana dizmiştim.
Her sıranın başına bir tane plastik kaşığa bilgisayarda yazdırdığım latince isimleri olan isimlik yapıştırdım ve viyole sapladım.
Portakalı 8 e dilimledim. Ve her dilimi de koparmadan 2 ye yardım.
tohumların elle tutulabilecek gibi olanlarını 80 lik zımparaa 3-4 kere sürterek kabuğunu deldim. Üstünde nasıl ki ayakkabıyı boyadıktan sonra cilalıyorsunuz öyle bir katman var gibi geldi. Bu yüzden zımparayı hepsine uyguladım.
sonra yardığım portakal dilimlerine 4 erli olmak üzere tohumları soktum ve plastik kaşıkla iyice dibine yerleştirdim.
Daha sonra elektrikli radyatörün üstüne koydum ve üstüne de kağıt peçete koydum 4-5 tane.
Peçeteyi de sprey ile su kullanarak ıslattım. Islatma işlemini akşamdan beri 4-5 kez yaptım. Plastik tabağı komple poşete koyup ağzına düğüm atsaymışım kuruma yapmayacaktı. Bunu da öğrenmiş olduk.
Birazdan viyollere koyup üstüne torf ile örteceğim yarım santimetre naylon örtmeyeceğim çünkü 3-4 günde bir spreyle ıslatacağım. Belki ilk birkaç kere portakal suyu da ilave ederim çünkü tohum çimlendikten sonra portakal suyuna ihtiyaç duymayabilir.
|