agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)




Beğeni Düzeni210Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-04-2007, 19:49   #1
Ağaç Dostu
 
kürşad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2006
Şehir: Bayramiç / Çanakkale
Mesajlar: 949
Galeri: 25
Dün akşam tohumlara biraz işlem uyguladım:
Adabayrakoğlunun gönderdikleri dahil 12 çeşit tohum oldu.
Akvaryumu 15 gündür test ediyorum 21-22 santigrad da geziyor.
İçine viyolleri önceden 8 li keserek yan yana dizmiştim.
Her sıranın başına bir tane plastik kaşığa bilgisayarda yazdırdığım latince isimleri olan isimlik yapıştırdım ve viyole sapladım.
Portakalı 8 e dilimledim. Ve her dilimi de koparmadan 2 ye yardım.
tohumların elle tutulabilecek gibi olanlarını 80 lik zımparaa 3-4 kere sürterek kabuğunu deldim. Üstünde nasıl ki ayakkabıyı boyadıktan sonra cilalıyorsunuz öyle bir katman var gibi geldi. Bu yüzden zımparayı hepsine uyguladım.
sonra yardığım portakal dilimlerine 4 erli olmak üzere tohumları soktum ve plastik kaşıkla iyice dibine yerleştirdim.
Daha sonra elektrikli radyatörün üstüne koydum ve üstüne de kağıt peçete koydum 4-5 tane.
Peçeteyi de sprey ile su kullanarak ıslattım. Islatma işlemini akşamdan beri 4-5 kez yaptım. Plastik tabağı komple poşete koyup ağzına düğüm atsaymışım kuruma yapmayacaktı. Bunu da öğrenmiş olduk.
Birazdan viyollere koyup üstüne torf ile örteceğim yarım santimetre naylon örtmeyeceğim çünkü 3-4 günde bir spreyle ıslatacağım. Belki ilk birkaç kere portakal suyu da ilave ederim çünkü tohum çimlendikten sonra portakal suyuna ihtiyaç duymayabilir.

kürşad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2007, 15:52   #2
Ağaç Dostu
 
saydemir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-01-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 513
Galeri: 10
Bauhausa baharla beraber bir sürü yeni bitki gelmiş. Bunların arasında passiflora da var. "Purple haze" denilen bir tür galiba meyve de veriyor. Fiyatı 12.90 YTL di. Benim tohumlardan ses seda yok. İşin kolayına mı kaçsam acaba diye düşünüyorum.

saydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025