![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Dün akşam tohumlara biraz işlem uyguladım: Adabayrakoğlunun gönderdikleri dahil 12 çeşit tohum oldu. Akvaryumu 15 gündür test ediyorum 21-22 santigrad da geziyor. İçine viyolleri önceden 8 li keserek yan yana dizmiştim. Her sıranın başına bir tane plastik kaşığa bilgisayarda yazdırdığım latince isimleri olan isimlik yapıştırdım ve viyole sapladım. Portakalı 8 e dilimledim. Ve her dilimi de koparmadan 2 ye yardım. tohumların elle tutulabilecek gibi olanlarını 80 lik zımparaa 3-4 kere sürterek kabuğunu deldim. Üstünde nasıl ki ayakkabıyı boyadıktan sonra cilalıyorsunuz öyle bir katman var gibi geldi. Bu yüzden zımparayı hepsine uyguladım. sonra yardığım portakal dilimlerine 4 erli olmak üzere tohumları soktum ve plastik kaşıkla iyice dibine yerleştirdim. Daha sonra elektrikli radyatörün üstüne koydum ve üstüne de kağıt peçete koydum 4-5 tane. Peçeteyi de sprey ile su kullanarak ıslattım. Islatma işlemini akşamdan beri 4-5 kez yaptım. Plastik tabağı komple poşete koyup ağzına düğüm atsaymışım kuruma yapmayacaktı. Bunu da öğrenmiş olduk. Birazdan viyollere koyup üstüne torf ile örteceğim yarım santimetre naylon örtmeyeceğim çünkü 3-4 günde bir spreyle ıslatacağım. Belki ilk birkaç kere portakal suyu da ilave ederim çünkü tohum çimlendikten sonra portakal suyuna ihtiyaç duymayabilir. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bauhausa baharla beraber bir sürü yeni bitki gelmiş. Bunların arasında passiflora da var. "Purple haze" denilen bir tür galiba meyve de veriyor. Fiyatı 12.90 YTL di. Benim tohumlardan ses seda yok. İşin kolayına mı kaçsam acaba diye düşünüyorum. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|