View Single Post
Eski 26-04-2012, 20:21   #22
Kiraz
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
En zor ama en keyifli aşamadasınız, kolay gelsin. Seneye bambaşka bir bahçe olacak, hayal etmesi bile güzel.

Benim de aklımdan geçen kısmen sarmaşıklı açık renk bir duvar. Ortanca bolca kullanabilirisiniz.Önce acele etmeden günün değişik saatlerinde bahçenizi gözlemenizi öneririm. Bahçede oturma yerini (veya yerlerini) önceden belirlemek işinizi kolaylaştırır. İşte bu oturma yerinden en çok baktığınız yerlere hoşunuza giden düzenlemeleri yapabilirsiniz. Çok sevdiğiniz köşelere arkanızı dönerek çay içmek olmaz Karar verirseniz ortanca çeliği verebilirim, yazın da çelik alınabiliyor.

Amerikan sarmaşığı yaprak döker, çim ekecekseniz sorun yaşayabilirsiniz, çime dökülmeyecek bir köşede kullanmak pratik olabilir. Tüm duvarı kaplamak isterseniz kışın çıplak kalma durumu da var.

Limon'un da tavsiye ettiği pervane çiçekli yasemini ben de öneririm. Camgüzeli sizin bahçeyi sever, yaz sonuna kadar çiçekli de kalır, gruplar ya da sıralar halinde kullanabilirsiniz.

Duvarın bazı yerlerinde ahşap kullanabilirsiniz.
Name:  garden-wall-ideas-3.jpg
Views: 3096
Size:  41.5 KB

Taşların aralıklı konması konusunda ben de aynı fikirdeyim. Zemini iyice düzeltince 30 cm aralıklarla (veya adımınıza göre değiştirebilirsiniz) yürüme yollarına koyabilirsiniz. Yolun sınırına ip gerip yaparsanız veya zemini çizerseniz taşlarınız düzgün görünür. Bahçeniz gölge olduğu için yürüme yollarına özellikle ihtiyacınız olacak, çünkü güneş az olunca basılan çimler kolay toparlanamıyor .

Yonca, sebze alanının sınırında olursa yayılmasını kontrol etmek zorunda kalırsınız. Sebze alanın önüne yürüme yollarına mıcır veya küçük çakıllarla yürüme yolu ya da sınır yapabilirsiniz. Çünkü sebze bahçesine her girdiğinizde çamurla çıkacaksınız. Aslında sizinki gibi bahçeler için sebze adaları çok kullanışlı, belki seneye yaparsınız.

Su depolama ve havuz konusunda Adacık'a dikkat.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön