Sevgili Yalandünya59,sorularını elimden geldigince cevaplayayım;
1-Kullandığım malzeme%95 perlit ve geri kalan kısmı da pomza toprağı,torf ve leonarditten oluşuyor.Hümik asit konusunda farklı fikirlere sahibim.Kendi uygulamalarımdaki gözlemimde hümik asit kullandığım dönemde gerek yaprak gelişimi gerekse meyve olgunlaşma dönemindeki olumlu farklılıkları biliyorum.İsteyen kullanır,istemeyen kullanmaz.Ben kullanmaya devam ediyorum.
2-Sulamayı günde üç kez yapıyorum.2000litre suyu bu üç sulamada bitkiye veriyorum.EC değerim1,8 ve Ph değerimi de 6,5 tutuyorum.Ph değerini ayarlamada nitrik asitten yararlanıyorum.
3-Tonaj tam olarak bilemiyorum.tarla çileği ile topraksız kısmı aynı anda topluyorduk.O yüzden net rakamı veremiyorum.Bu yıl ise ayrı ayrı istatistiğini tutuyorum.Fide başına yaklaşık 500-750 gr.arasında rekolte bekliyorum.
4-Gölgeleme kullanıyorum.Ben renkli topraktan yapılan bir malzemeyi sulandırırrak seranın plastik örtüsüne tulumba ile püskürttüm.
5-Pazarlamada fiyat sıkıntımız var.Anamurda üretici örgütlenmesi yok.Bir kaç tüccar fiyatı belirliyor.Antalya ve Adana ya göre en az%50 ucuza gidiyor ürünlerimiz.Gelecek yıl ürünlerimi Adana da pazarlamak istiyorum.
Şansal abinin sistemide hemen hemen aynıdır.Benim oluk sistemim biraz ucuza mal olmaktadır.
Çalışmalarında başarılar dilerim.Selamlar..
Düzenleyen mtugrul33 : 25-04-2012 saat 08:27
|