agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)




Beğeni Düzeni92Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 25-04-2012, 07:56   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2009
Şehir: ANAMUR
Mesajlar: 241
Sevgili Yalandünya59,sorularını elimden geldigince cevaplayayım;

1-Kullandığım malzeme%95 perlit ve geri kalan kısmı da pomza toprağı,torf ve leonarditten oluşuyor.Hümik asit konusunda farklı fikirlere sahibim.Kendi uygulamalarımdaki gözlemimde hümik asit kullandığım dönemde gerek yaprak gelişimi gerekse meyve olgunlaşma dönemindeki olumlu farklılıkları biliyorum.İsteyen kullanır,istemeyen kullanmaz.Ben kullanmaya devam ediyorum.

2-Sulamayı günde üç kez yapıyorum.2000litre suyu bu üç sulamada bitkiye veriyorum.EC değerim1,8 ve Ph değerimi de 6,5 tutuyorum.Ph değerini ayarlamada nitrik asitten yararlanıyorum.

3-Tonaj tam olarak bilemiyorum.tarla çileği ile topraksız kısmı aynı anda topluyorduk.O yüzden net rakamı veremiyorum.Bu yıl ise ayrı ayrı istatistiğini tutuyorum.Fide başına yaklaşık 500-750 gr.arasında rekolte bekliyorum.

4-Gölgeleme kullanıyorum.Ben renkli topraktan yapılan bir malzemeyi sulandırırrak seranın plastik örtüsüne tulumba ile püskürttüm.

5-Pazarlamada fiyat sıkıntımız var.Anamurda üretici örgütlenmesi yok.Bir kaç tüccar fiyatı belirliyor.Antalya ve Adana ya göre en az%50 ucuza gidiyor ürünlerimiz.Gelecek yıl ürünlerimi Adana da pazarlamak istiyorum.

Şansal abinin sistemide hemen hemen aynıdır.Benim oluk sistemim biraz ucuza mal olmaktadır.
Çalışmalarında başarılar dilerim.Selamlar..


Düzenleyen mtugrul33 : 25-04-2012 saat 08:27
mtugrul33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025