herkese selamlar. bana da çapa makinası lazım fakat nasıl birşey almam gerektiğini anlayamadım daha. bahçede 5 dönüm kadar düzlüğü traktörle pulluk çektirdim. ama asıl işim kalan diğer 3 dönüm kadar dik bayır ile. oldukça bayır, dereye inen vadi. karadenizin dimdik eğimi var bahçede. yer şile tarafı. zemin dimdik olduğundan hiç işlenmemiş. sıkı killi toprak, sarı kil. toprak kazmayla normal, belle zor çevriliyor. toprağın üzeri de eğrelti, ısırgan, diken vs otlarla kaplı.bu şekilde sürülmeden olmuyor, bayırın altında orman başlıyor, ve bu otluk kısmı temizlemezsem yukarılara akrep yılan vs. çıkıyor, daha dün yılan yavrusu çıkmış yukarı, karşılaştık. benim nasıl bir makina almam gerekiyor. bütçem 1000tl diyeceğim ama galiba az gelecek, en fazla 1500tl olabilir. şu makinayı buldum kama 510.
Reis Makina > Ürünler > KAMA BY REIS KGT510L BENZINLI CAPA MAK. şu da videosu
ÇAPA MOTORU KAMA REİS KGT 510 L EROLUM06 - YouTube bu arada bu makina 80kg ben bununla bayır aşağı mı yukarı mı çalışacağım, yukarı onu nasıl çıkaracağım, kolay çıkar mı, bu ağırlık benim bahçe için iyi mi, kama markayı tavsiye eder misiniz. 6 ileri vites diyor sitede ama biri de aslında o 6 değil 3 ileri demiş hangisi doğru olabilir. ayrıca, tekerlekli olması avantaj mı değil mi, gereksiz ağırlık mı, yoksa gereklilik mi, yoksa zaten benim kaskatı toprağı hafif olanlar işlemez, tekerlekler de bonus gibi mi gelir hem de bu mantıkla. tekerlekli olduğunu düşünürsem bununla düzde veya az eğimde kütük vs. çekebilir miyim. kuyruk mil çıkışı var mıdır, çıkışı olanlara hangi aparatlar takılabiliyor. çift çıkış ne oluyor, tekden üstünlüğü ne. sorularım biraz fazla oldu ama bu konu karışık bir konu, cevap verenler aynı zamanda birçok kişiyi de aydınlatmış olacak. vakit ayırıp cevap yazanlara şimdiden teşekkür ediyorum.