View Single Post
Eski 17-04-2012, 20:09   #14
Sudenur
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,397
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serefsen Mesajı Göster
kültürün çok daha rahat gelişmesi için evde yoğurt yaparken 1 litre süte bir çay
kaşığı kadar toz şeker atıp karıştırabilirsiniz. İlave ettiğiniz şeker
kültür bakterilerinin metabolizmasına çok iyi gelecektir.
Ayrıca, 1 litre süte 100g süt tozu eklenerekte kalsiyum miktarı arttırılabilir ve yoğurt çok sert ve süzme yoğurt kıvamında olur.
Sayın şerefsen, sütü kaynatmadan nasıl siteril edeceğiz bilgi verirseniz çok memnun olurum. Birde 100 gr süt tozu hakkında bilgi almak isterim. Nescafe içerken kullandığımız süt tozu olur mu? Olursa yaklaşık 2 litre süte kaç çay kaşığı atarız, tecrübelerinizi paylaşırsanız sevindirmiş olursunuz beni. Saygılar...

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön