Alıntı:
	
	
		| 
					Orijinal Mesaj Sahibi serefsen  kültürün çok daha rahat gelişmesi için evde yoğurt yaparken 1 litre süte bir çaykaşığı kadar toz şeker atıp karıştırabilirsiniz. İlave ettiğiniz şeker
 kültür bakterilerinin metabolizmasına çok iyi gelecektir.
 Ayrıca, 1 litre süte 100g süt tozu eklenerekte kalsiyum miktarı arttırılabilir ve yoğurt çok sert ve süzme yoğurt kıvamında olur.
 | 
	
 Sayın 
şerefsen, sütü kaynatmadan nasıl siteril edeceğiz bilgi verirseniz çok memnun olurum. Birde 100 gr süt tozu hakkında bilgi almak isterim. Nescafe içerken kullandığımız süt tozu olur mu? Olursa yaklaşık 2 litre süte kaç çay kaşığı atarız, tecrübelerinizi paylaşırsanız sevindirmiş olursunuz beni. Saygılar... 
