Alıntı:
	
	
		
			
				
					Orijinal Mesaj Sahibi  serefsen
					 
				 
				kültürün çok daha rahat gelişmesi için evde yoğurt yaparken 1 litre süte bir çay 
kaşığı kadar toz şeker atıp karıştırabilirsiniz. İlave ettiğiniz şeker 
kültür bakterilerinin metabolizmasına çok iyi gelecektir. 
Ayrıca, 1 litre süte 100g süt tozu eklenerekte kalsiyum miktarı arttırılabilir ve yoğurt çok sert ve süzme yoğurt kıvamında olur. 
			
		 | 
	
	
 Sayın 
şerefsen, sütü kaynatmadan nasıl siteril edeceğiz bilgi verirseniz çok memnun olurum. Birde 100 gr süt tozu hakkında bilgi almak isterim. Nescafe içerken kullandığımız süt tozu olur mu? Olursa yaklaşık 2 litre süte kaç çay kaşığı atarız, tecrübelerinizi paylaşırsanız sevindirmiş olursunuz beni. Saygılar... 
